foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 16, 2008 02:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Asukoht: Tartu (üldiselt tartu lähedal) aga vahepeal ka mujal :D
Mul on siis nii , et mul on 54 l akva ja ilma kaaneta. Ning vesi aurub koguaeg ära et pean seda nigunii juurde valama 1-2 korda nädalas. Kas mul on vaja siis vett vahetada ?
:shock:

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 16, 2008 02:56 
Akvarist

Krapsu kirjutas:
Mul on siis nii , et mul on 54 l akva ja ilma kaaneta. Ning vesi aurub koguaeg ära et pean seda nigunii juurde valama 1-2 korda nädalas. Kas mul on vaja siis vett vahetada ?

Põhja peaks vist sifoonima ka vahest.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 16, 2008 03:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Krapsu kirjutas:

On ikka vaja. Veevahetuse mõte on akvast jääkainete (kalade väljaheited jms.) väljaviimine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 16, 2008 03:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
vee aurumisel jäävad kõik lisaained, mineraalid, rauad, ja ka mürkained alles. Kui ainult valad juurde vett seda välja võtmata, siis suureneb vee mineraalide, toitainete ja ka mürkainete koostis. Juurde tuleb aga vähemaks ei jää.

Vee vahetuse eesmärk on ikka ka vee koostise tasakaalus hoidmine, veevahetuse käigus viid akvaariumist välja vee koos toitainete jääkide ja mürkainete ja muu koostisega.
Parem on kui sifoonid põhjast, nii saad toitainete ülejäägid välja viidud, ja on tulevikus vähem muret.
Mida väiksem akvaarium, seda olulisem on veevahetus teha tihedamini ja regulaarselt. Sa võiksid seda vähemalt korra nädalas ikka teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 27, 2008 05:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

korra nädalas :shock:
nii tihti pole küll tarvis

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 27, 2008 05:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
xzone kirjutas:

ja kui harva sina siis vett vahetad? :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 31, 2008 12:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

lynnet kirjutas:
xzone kirjutas:

ja kui harva sina siis vett vahetad? :shock:

mina vahetan vett kolmandiku jagu iga paari kuu tagant. täitsa piisav, siiamaani on kõik hästi. iga nädal vett vahetada on ilmselge liialdus - loomulikult tuleb vett vahetada siis, kui vesi kiiresti rikneb mingite muude mõjurite põhjusel; siis tuleks otsida üles selle põhjus ja see likvideerida. aga iga nädal vett vahetada - kas on mõtet? mina arvan et ei ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 31, 2008 02:34 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
osta endale no3 test ja vaata, kas on mõtet või ei ole. muu osas pole vaielda. kas sa ise jood tassist vett, mille sisse sa oled pissinud? isegi kui see on ilus ja läbipaistev???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 31, 2008 06:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
xzone kirjutas:
mina vahetan vett kolmandiku jagu iga paari kuu tagant. täitsa piisav, siiamaani on kõik hästi. iga nädal vett vahetada on ilmselge liialdus - loomulikult tuleb vett vahetada siis, kui vesi kiiresti rikneb mingite muude mõjurite põhjusel; siis tuleks otsida üles selle põhjus ja see likvideerida. aga iga nädal vett vahetada - kas on mõtet? mina arvan et ei ole.

Jah, on akvaariume kus saab läbi harvemate veevahetustega, üldistada seda kõigile akvadele aga ei saa. Kui on suhteliselt palju taimi, vähe kalu ning ülesöötmist ei harrastata, siis see tõesti nii toimib. Sama praktika tublisti asustatud taimedeta akvas võib viia fataalsete tagajärgedeni - kas lahked soovitajad on valmis sel juhul tekkivad kahjud hüvitama? Maria mainitud NO3 test on just see mis annab selguse veevahetuse tegeliku vajaduse osas, kui testi ei raatsi osta siis soovituslikud veevahetused on piisava varuga et enamikel juhtudel hoida ära võimalikud probleemid.
Lisaks sellele on akva elanikele järsud keskkonnamuutused kahjulikud. Parim oleks igapäevane pisike veevahetus, seda ilmselt käsitsi ei viitsi keegi teha. Kui paari kuu tagant teha ulatuslik veevahetus siis on see akva elanikele paras šokk. Nädala-paarise intervalliga mõõdukas veevahetus on ses osas kompromiss.

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver