foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kõrge akvaarium
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 12, 2008 01:01 
Akvarist

Tere!

Olen juba pool ööpäeva seda tänuväärt foorumit lugenud, aga pole eriti leidnud infot tavalisest kõrgemate akvaariumide kohta.
Nimelt tekkis mõte panna renoveeitavasse korterisse akvaarium, kuid selle mõõdud peaksid tulema: 800*300*1000. Foorumit lugedes olen aru saanud, et selline kõrgus on tavatu. Klaasi paksus peaks tulema ca 15mm. Kuna akvaarium läheks ühe vaheseina sisse, siis mulle on veidi arusaamatuks jäänud, kuidas seda puhastatakse. Kuidas mul kaas ära hakkaks käima? Mõte tekkis, kui jalutasin Tallinna Kaubamajas kodumaailma osakonnas. Seal oli ka akvaarium, mille pealt läks kohe sein edasi üles. Kuidas sellistel puhastamine käib?
Mis täiesti umbes selline akvaarium koos flitri, valgusti ja soojendiga maksta võiks?

Suured tänud!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 12, 2008 01:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mis kalad sellisesse akvaariumisse plaan panna on? Põhjapind 800x300 piirab seda valikut väga, kalad ei uju üles-alla, vaid siiski edasi tagasi. Samuti on väga ebamugav sellise kõrgusega akvaariumi hooldus ning sisustamine. Hiliseb ümberkorraldus akvaariumis kujuneb väga keerukaks. Koduakvaariumi kõrguseks ei soovitaks üle 700 mm. Akvaariumi peal on luugid, mis hoolduseks lahti käivad. Kaubamaja akvaarium on valmistatud Kalakese poolt ning konsultatsiooniks ja konkreetseks hinnapakkumiseks palun pöörduda poodi.

Tervitades,

Katrin

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 12, 2008 03:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Nii kõrge akva juures on veel see paha asi, et kuna vesi neelab valgust, ei pruugi põhjataimedele seda piisavalt jõuda. Ja muidugi tõesti: mismoodi mõtled purki puhastada? Meetri sügavusele küünitamine pole just eriti mugav.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 12, 2008 05:04 
ei tea, mis probleemid tekkida võiks. endal üks metallkarkassiga akva mõõtudes 600x250x1000 - puhastamine vooliku ja sifooniga põhjast ning vetikamagnetiga klaaside puhul. see on muidugi õige et ega taimed kogu valgust kätte ei saa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 12, 2008 08:17 
Akvarist

Pildid: 0
Oli ka kunagi mul kõrgeakva. Ja skalaarid olid põhi tegelasteks seal.
Ja ma ei tea, teimed kasvasid mul ka enam vähem ikkagi ilusti.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver