Mul kui algajal nüüd uus mure. Õieti noh eile sain akvaariumi ja kalade uueks hooldajaks ning nad nüüd kolivad minu juurde. Küll aga probleem selline, et enne asus akvaarium arvutikorpuse sees ning kaane vajadus puudus, nüüd aga tõstsime nad sealt välja ja tekkis kohe vajadus kaane järgi, kuna tegemist on elukutseliste teivashüppajatega
Eile kalad igatahes nautisid vabadust täiel rinnal, sest muudkui pots ja põrandale, mina jälle jooksuga neid päästma. Kahjuks või õnneks tuleb tööl käia ja ma ei saa päev otsa neid jälgida.
Akvaarium on pisike 11 L ja elanike seal ka ainult 6tk (neoonikad ja gupid), sellist tüüpilist kaant ma poest osta ei saa sest mu akvaarium ei vasta standardile. Mulle öeldi, et ma peaks minema klaasilõikamis töökotta ja laskma seal omale klaaskaan lõigata. Olen aga nii totu, et tunnen muret, kas ikka kaladel seal klaaskaane all hapniku jagub, või ma peangi veidi väiksema kaane (külgedelt kitsama) laskma teha, et sealt kaudu õhk sisse tuleks. Või tellida selline pleksiklaasist kaan, kus oleks õhuaugud sees ja kui selline siis ehk oskab keegi soovitada, kus kohast ma sellist saaksin ja mis selline asi üldse maksab orienteeruvalt.
Palun targematelt nõu!