foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Akvaariumi kaas
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 11, 2004 09:00 
Akvarist

Mul kui algajal nüüd uus mure. Õieti noh eile sain akvaariumi ja kalade uueks hooldajaks ning nad nüüd kolivad minu juurde. Küll aga probleem selline, et enne asus akvaarium arvutikorpuse sees ning kaane vajadus puudus, nüüd aga tõstsime nad sealt välja ja tekkis kohe vajadus kaane järgi, kuna tegemist on elukutseliste teivashüppajatega :roll:
Eile kalad igatahes nautisid vabadust täiel rinnal, sest muudkui pots ja põrandale, mina jälle jooksuga neid päästma. Kahjuks või õnneks tuleb tööl käia ja ma ei saa päev otsa neid jälgida.
Akvaarium on pisike 11 L ja elanike seal ka ainult 6tk (neoonikad ja gupid), sellist tüüpilist kaant ma poest osta ei saa sest mu akvaarium ei vasta standardile. Mulle öeldi, et ma peaks minema klaasilõikamis töökotta ja laskma seal omale klaaskaan lõigata. Olen aga nii totu, et tunnen muret, kas ikka kaladel seal klaaskaane all hapniku jagub, või ma peangi veidi väiksema kaane (külgedelt kitsama) laskma teha, et sealt kaudu õhk sisse tuleks. Või tellida selline pleksiklaasist kaan, kus oleks õhuaugud sees ja kui selline siis ehk oskab keegi soovitada, kus kohast ma sellist saaksin ja mis selline asi üldse maksab orienteeruvalt.
Palun targematelt nõu!

Üles
 Teema pealkiri: Re: Akvaariumi kaas
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 11, 2004 09:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

[quote="Hellik"]enne asus akvaarium arvutikorpuse sees ning kaane vajadus puudus, nüüd aga tõstsime nad sealt välja ja tekkis kohe vajadus kaane järgi, kuna tegemist on elukutseliste teivashüppajatega quote]

Sain siit idee monitori sees kalu pidada, kena ''screensaver'' kah kohe olemas. :lol:
Ei tohiks olla ju probleem suvalises klaasitöökojas lasta vajaliku suurusega klaas lõigata, millel näiteks üks nurk ventilatsiooniks maha lõigatud. Aga ''Noolt panevad'' nad seetõttu ,et ennast seal ebamugavalt tunnevad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 11, 2004 02:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

aga mul oli sama probleem ja lasin ka klaasi kaaneks lõigata. akvaariumi ja klaaskaane vahele panin pikuti 2 pulka (toidupulgad tegelikult. hiina restoran vms. võib aidata :P ).
õhku jagub ja keegi välja ei saa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 11, 2004 03:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pikuti kaks toidupulka ... ? Kas hirmus suured toidupulgad .. või hirmus väike akvaarium?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 11, 2004 03:59 
Akvarist

Siis järelikult pean homme hakkama helistama klaasikodadesse või lihtsalt peale tööd sealt läbi lippama (eeldusel , et nad nii kaua lahti on), ning laskma omale kaane lõigata.
Clyte aitas minu kui blondiini hädast välja ideega, ehk kaas ei tulegi täiesti peale, vaid miskit tuleks ikka vahele ka panna, et nad õhku saaksid.
Täna aga ehitasin pabist kaane, kuhu tegin mega palju õhuauke, just parajalt suured, et gupi peab ikka mega kaua sihtima ja kõvasti tahtma, et sellisest august välja saada :)
Selle kaanega on see jama, et sealt ei paista suurt lambi valgus läbi, aga noh ajutiselt parem kui kalad põrandal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 11, 2004 03:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Alger, suhteliselt pikad ja peenikesed toidupulgad ning väike akvaarium (25 liitrit) ;P (ja tegelikult on selle asja nimi vist ikkagi risti :oops: )

ja kui klaasikojad enam sel ajal lahti pole, siis ma saaks ehk ise ka hädast välja aidata, kui saaks mõõdud, mis suuruses kaant on vaja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 12, 2004 12:01 
Akvarist

Clyte! Sinust ülimalt armas abi pakkuda :)
Esialgu aga võtsime eile kodus vastu otsuse, et me üldse vist ei panegi klaas kaant, vaid mõtleme miskit muud välja (näiteks mingi spets võrgu, mis sobiks ruumi disainiga paremini kokku), kui see plaan meil ei õnnestu siis kaalume uuesti klaas kaane varianti.
Asi lihtsalt ka selles, et vaatasime mõtlesime, tahaks paari kuu pärast üldse suuremat akvaariumit soetada (kalu juurde ei taha, aga lihtsalt et neil ikka mõnusam laiata oleks 8) , siis nagu pole mõtet praegu väiksemale kaant osta, lihtsalt tellib juba suurema koos kaanega.
Saada ootamatult kalade omanikuks ei olegi nii lihtne. Ütleks, et palju lihtsam on näiteks kassi pidada kui akvaariumi :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 22, 2011 03:39 
Akvarist

aga kui akval klaaskaan peal siis kuidas valguse värgi lahendate ? paistab läbi klaasi ka okeilt ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 22, 2011 06:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Kaane saab teha suvalisest materjalist, ei pea just klaas olema. Ja kaane alla mingi valgustus ka.
Aga miks su kalad välja hüppavad ? Tavaliselt nad teevad nii ainult siis kui tingimused (vesi, temperatuur jne) on vastuvõetamatud! Kontrolli!
Ja 11 l on tiba pisike ka kalade pidamiseks. Olgu pealegi et suht väikesed kalad. Vähemalt 1l vett 1 cm täiskasvanud kala kehapikkuse kohta peab olema !

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 27, 2011 02:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

lemmiklloma pidamise nõuded
§ 25. Akvaariumikala pidamine
(1) Akvaarium peab olema varustatud kaane või kattega, et kalal ei oleks võimalik sealt välja hüpata.

allikas:https://www.riigiteataja.ee/akt/13006944

aga jah 11l on nano teema ja seal midagi ilusat saada on suht suur vaev. mis puutub kaane tegemisse siis klaas peale ja laualambiga valgus sisse kõge odavam variant. võib ehituspoest ka akrüülklaasi osta e. pleksiklaasi ja sealt terava noaga endale sobiv tükk välja voltida - kriips ette ja murrad.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver