foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 27, 2008 02:16 
Akvarist

Tere! Sai ostetud akvaarium 180l, kuid endal puudub üldse ettekujutus kuidas ja millal peaks akvaariumi puhastama. Esiteks lasin akvaariumil töötada ligi nädala, et see pidi veele hästi mõjuma, kuid enne kalade ostu soovitati hoopis kasutada keemiat sera aquatani ja sera nitriveci. Samas soovitati koheselt ära vahetatda vähemalt 10l vett ,et vesi pidi tühjalt käides olema juba surnud. Sai kõik nii tehtud ja vesi oli üle nädala sogane aga nüüd on väga ilus ja läbipaistev. Praegu ei oska nüüd aru saada millal peaks uuesti lisama sera nitriveci ja millal peab esimese korraliku puhastuse koos vee vahetusega tegema. Kalad on sees juba nädala ja õnneks ei ole keegi neist hinge heitnud. Samas kui tihti peaks kalu toitma. Kui lugeda pakendilt, siis paar korda päevas ( Sera san) ja (sera vipachips) kuid poes soovitati üle päeviti toita. Ühesõnaga oskab keegi aidata ja öelda, kuidas ma peaks käituma, sest igalt poolt saab erineivaid soovitusi ja asi nii keeruliseks aetud minu kui algaja jaoks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 27, 2008 03:34 
Akvarist

Pildid: 0
Mina nüüd vaevalt see kõigetargem olen. Aga mina annan oma kaladele korra päevas. Ja nii iga päev. Ja täpselt sellises koguses mida nad jaksavad kohe ära süüa. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 27, 2008 03:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Süüa anna üks kord päevas koguses mille kalad jõuavad korraga ära
süüa (räägitakse ka 3-5 minuti jooksul ära söödavast kogusest) .
Ennem anna natuke vähem kui, et ootad ja raputad süüa juurde sest kalad
"vist veel suudavad süüa". Ja loomulikult iga nädal üks paastupäev.
See hoiab kalad liikumises ja ka akva saab puhtam, sest kalad on sunnitud ise süüa otsima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 27, 2008 04:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

üks hea soovitus toidu andmisel, ära kalla otse topsist vaid pudista näpude vahelt. siis kaob oht et kogu purgi sisu mingil põhjusel korraga vette satub.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 27, 2008 04:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

-Karl- kirjutas:
üks hea soovitus toidu andmisel, ära kalla otse topsist vaid pudista näpude vahelt. siis kaob oht et kogu purgi sisu mingil põhjusel korraga vette satub.

Kaks nädalat tagasi juhtus säärane juhtum Sera Vipagran purgiga. umbes 200 ml toitu ujus akvaariumis. Nägin ränka vaeva puhastamiega. Ja kokkuvõttes tulemuseks 6 tundi vaba aega läinud, ja nädala ainsal vabal päeval . Hukka sai ka kaks kala. Ei tea millest, ehk ummistus neil ära midagi, lõpused või midagi säärast. Kuid minevik on minevik, kõigil juhtub.

Ning jah sellega et näppude vahelt pudistada on parem. ärge hoidke oma sõrmede nö. lõhna pealt kokku, alati saab ju ära pesta käed. :P

Ise annan 2-3 korda nädalas. Vesi püsib puhas. Kalad kasvavad, akvaariumi puhastavad poolpastunädala jooksul siis :D

Andsin kunagi samuti iga päev, ja siis üks paastupäev. Aga nüüd on vastupidi 2-3 korda nädalas. Ja on rahul sellega. Seda huvitavam neile vahel elustoitu tuua, on rohkem ekstaasis . :)

Puhastan 15-25% nädalas vett. Sifoonin ka põhja ära. Sinna ju koguneb igast pahna ja väljaheiteid.

Edu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 29, 2008 10:19 
Akvarist

Aitäh vastuste eest! Kuid on veel küsimus, et kas SERA NITRIVETI võib panna otse akvaariumi kui kalad juba sees. Pudelil on kirjas ,et 10 päeva jooksul lisada iga päev 10ml. Mina panin enne kalade sisse panemist 25 ml ja pole enam julgenud lisada, et äkki ei ole kaladele hea. Või kui lisada kas tuleb ennem võtta mingi 1l vett akvaariumist ja lisada sellele 10ml ja siis uuesti kallata antud kogus vette või ikkagi otse purgist akvaariumi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 29, 2008 11:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina panen aquacleari (või aquasafe) veevahetuse ajal. Segan vajamineva koguse ämbrisse ja siis sealt alles akvaariumisse. Sama teen ka lisatava vedelväetisega. Ikka ennem (10 L) ämbris ja alles siis akvaariumisse. Kuidas just õigem on, ei oska vastata.

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 29, 2008 11:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ise kasutan Azoo Aquaguardi ja ise küll nagu erilist tujumuutust neil ei tähelda. Ei aita nagu kaasa. Nüüd pole paar veevahetust lisanud seda ning kalad käituvad samamoodi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 30, 2008 08:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Ühtegi kemikaali ei tohiks otse akvasse kallata.
Esiteks või doseerimisel vea teha ja vea märkamisel on juba midagi hilja teha - ports juba akvas. Aga kui enne kusagil lahjendad, siis on võimalus, et viga märkad enne kui ports akvas.
Teiseks, olgu see akva kui tahes hea vee ringlusega, tekib kemikaali konsentraadi valamise kohta tugevalt üle normatiivse kontsentratsiooniga koht (noh nagu tulise vee vanni laskmisel, ega ikka seal lähedal varvast hoida ei taha mis sest, et ülejäänud vannis kõik normis on). Aga kalad on maru uudishimulikud: tulevad ja pistavad nina otse sinna valatavasse kohta (vähemalt minu ahvenad,väikse akva platy?d on ettevaatlikumad)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 07, 2008 10:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei ole ma mingi asjatundja, aga mina panin kemikaale ainult akva käivitamise ajal. Nüüd vahetan vett niisama ja probleeme ei ole.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver