foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 24, 2008 11:30 
Akvarist

Tere
Siiani olen puhastanud akvaariumi nii, et kõigepealt seinad magnetiga puhtaks, siis elektriseadmed välja lülitanud, filter välja ning põhjast ämbritäie vett sifooninud. Siis vanas vees filter puhtaks ning uus vesi asemele.
Nüüd aga tekkis küsimus, et kas nii ikka on päris õige. Nimelt selle koha pealt, et kui seinad on puhtaks kraabitud, läheb vesi suht sodiseks. Kui ma nüüd kohe filtri välja võtan ja sifoonin, jääb see seina pealt tulnud sodi ju akvaariumisse sisse ja saab eemaldatud alles järgmise koristuse käigus.
Siit küsimus targematele- kas peaks päevakese ootama peale seintepuhastust ja alles siis sifoonima ning filtrit puhastama?

Tänan ette kõikide kommentaaride eest :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 25, 2008 09:13 
Ei näe erilist probleemi selles järjekorras. Üldiselt teen samamoodi aga vahel erandiga, et puhastan vaid klaasi ja veevahetust ei tee.
Sifoonimise kohta ütleb minu kogemus, et väga põhjalik iganädalane puhastamine hoiab küll vetikate kasvu miinimumis aga ka taimed ei kasva siis kuigi hästi.

edit.
Samas ma ju ei tea kui palju sodi akvaariumi klaasilt tuleb :P Kui tõesti tuleb häirivalt palju siis vastasid oma küsimuses juba kuidas toimetada võiks. Isegi tunnisest ootamisest peaks piisama :)

Üles
 Teema pealkiri: kuidas on siis õige??
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 25, 2008 08:27 
Akvarist

olen ka algaja akvapidaja.kuidas on siis õige seda iga nädala vee vahetust teha kas ikka lihtsalt võtan ämbritäie vett ära või ikka pean põhjast sifoonima?ja kui pühjast kas siis korralikult kõik vabad kohad tuleb läbi käia või lihtsalt kuskilt nurgast :oops: .niii keeruline aga võrratult ilus hobi on mul :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 25, 2008 08:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Olen küll kah algaja, aga mina puhastan sifooniga ikka võimaluste piires kogu põhja pinna. Kirjandusest lugesin kusagilt, et akvat kujundades soovitati tagant põhi kõrgemaks teha kui eest, et siis suurem ... ette, madalamasse kohta vajuks, siis olla lihtsam sifooniga teha. Tagakülje kõrgema tegin, aga ilmselt mitte küllaldlaselt - kruus on tagasi ühte tasapinda vajunud. Ära ehmata: sifooniga puhastades songid vee vähe sogaseks, aga see vajub kõik kenasti tagasi.

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver