nonii, nüüd siis minulgi esimene akvaarium olemas
60*30*35...63l...hydor crystal filter...2*15W valgust (co ei ole plaanis lisada)
01.04.2008 läks käima (ehitusliiv 6cm, kivid, taimed, 2 guppit)
panin liiva sisse ka 2 sera flore plus tabletti taimekasvu soodustamiseks.
temp.23-25c (ahjuküte) valgust praegu 11-13h
ph 7,5-8 vahel (tetra) kas jbl test näitab täpsemalt(või on mõni veel täpsem)?
gh 8 (tetra)
kh 5-6 (tetra)
NO3 0 (sera)
Fe 0 (jbl)
PO4 0,25-0,3 (jbl)
kalu söödan 1* päevas helvestoiduga(väike näpuotsatäis, vahel annan kurki ja külmut.sääsevastseid(vist olid need))
näha on et taimed kiduvad (echinodorus quadricostatuse lehed muutuvad läbipaistavaks, vallisnerial otsad kollakaks, alternanthera reineckii lehed nagu kuivavad ja siis kukuvad küljest, eleocharis acicularis on enamvähem...)
täna panin jbl ferropoli, ehk aitab.
kas peaksin ootama kuu-kaks ja siis tõsisemalt väetama hakkama, kuna sissetöötamine alles käib? kas ilma co-ta on üldse loota normaalset taimekasvu(ma ei viitsi co-ga jännata, ausalt) karedas vees? kas jäängi karedas vees taimi väetama kogu aeg (mitte ainult alguses)?
plaanis veel kalu juurde võtta (kindlasti 1-2 antsu, vbl 1-2 betta splendens(nad on nii ilusad aga samas pretensioonikad), mõned guppid ehk veel ja kas neoontetra v barbus tetrazona- selles valikus ei võta ma kindlasti kõiki sest ei taha ülerahvastada väikest akvaariumi ) enne tahaks akva "käima" saada ja taimed ka kasvama.
mõtlesin veel jbl aclion-ga vett pehmemaks muuta(ostsin ära ka, et taimedel parem oleks) kas siis jäängi seda lisama et taimed kasvaks või piisab kui alguses neid turgutan?
tänud ette targematele kes võtavad vaevaks kommenteerida minu valikuid ja vee-taimede olukorda! foorumi olen risti-põiki läbi tuhninud ja igasugu nõuandeid kõrvataha ja paberilegi pannud...kahjuks inglise keelset materjali väga lihtsalt omandada ei suuda, sellepärast ka ootan siinsete gurude arvamusi.
tänan tähelepanu eest!
Monika