foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 44 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 03, 2008 05:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuna plaanis on hakata kalu pidama siis on mõned küsimused ja probleemid. Olen kuulnud, et akvaarium peab tühjalt töötama umbes 2-3 nädalat Siis võib hakata isutama taimi ja kalu sisse panema. Kuid käisin kalapoes ja siis öeldi selle peale, et ei pea tegema nii. Nüüd tekib küsimus, et kumb väide on õige. Ja sooviks mingit õpetust kah nagu mismoodi esimene akvaarium sisse seada nt. Kuna võib kalad sisse panna mis vedelikke ostma jne.

Enda plaan:
1. Kivid sisse(enne ära pestud) ja kaunistused nt uppunud laev jne.
2. Siis õhupump, veefilter, termoregulaator
3. Vesi sisse kanda
4. Oodata 2 nädalat
5. Taimed sisse
6. PH / GH jne mõõta
7. Kalad osta ja sisse panna.

Siit tekib küsimus kas see järjekord on õige. Kui valesti on siis mis siin valesti on. Olen lugenud läbi foorumis oleva õpetuse jne.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 03, 2008 06:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Akva sissetöötamine tähendab seal elu tekke ootamist. Ja noh, selle tulemusena tekkivate laguproduktide tekkimise ootamist samuti. See omakorda laguneb edasi, tekib toit bakteritele jne. Tühjas akvas (ainult vesi) seda kindlasti ei juhtu, oota või maailma lõpuni.
Kogu sisustus tuleb sisse panna ja võiks lasta päevakese seista et vee temp. ühtlustuks aga põhiliselt selleks et liigsed õhumullid välja saaksid. Kui nüüd kõik ilus ja vesi sobivalt soe, pane sisse mõned teod ja vähenõudlikumad kalad (guppy, mõõksaba). Nüüd alles on lootust, et elu hakkab käima.
Kalu pead muidugi iga päev jälgima.
Esialgu võib tekkida mure vetikatega jne. See läheb lõpuks üle.
Eriti hea on, kui saad kellegi töötavast akvast ämbri või 2 "vana" vett. On olemas igasugu veepreparaadid aga neid pole kunagi kasutanud, ei tea soovitada.
Igasugu sodi, nagu uppunud laevad, aardekirstud, plasttaimed...noh maitce asi - nad just ei tapa...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 03, 2008 09:41 
No tundub, et niipalju kui on akvariste on ka soovitusi :D

Aga elu alustamine on üli vajalik protsess!
Mina soovitan nii teha

1)Vali akvaariumi kohta kaua ja hoolikalt!!!!!!
2)pane sisse pestud kruus/liiv ja dekoratsioonid
3)vala akvaariumisse vaikselt vett(taldriku peale on kaval valada) niipalju, et kruus jääks vee alla ja oma 5 cm ülegi.
4)istuta taimed. Taimed võib kohe sisse kanda seste nendele pole No2 ja No3 surmavad
5)Täida akvaarium veega
6)Filtrid, soojendid jms agregaadid paika.
7)Poole tunni möödudes lülita nii filter kui ka soojendi sisse
8)kui on taimed võiksid ka valgustuse tööle panna
9)lisa natukene kalatoitu
10)oota 2 nädalat (Hea oleks kui saaksid vahepeal no3 ja no2 teste teha. Saaksid kohe teada kuna kalad võib sisse visata)
11)too sisse kalad :)

Nagu Felch mainis oleks väga viis kui saaksid natukene sissetöötanud akvaariumi vett. Veel parem oleks peotäis kruusa. Kuid viimane ei pruugi välimuselt sinu omaga kokku minna. Aga sellise vee või kruusa lisamine lühendaks akvaariumi vananemis aega poole võrra.

Ka mina ei oska kahjuks vee preparaate soovitada. Ütleme nii, et saab ka ilma nendeta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 03, 2008 09:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

paar õunatigu võid enam vähem ka kohe sisse panna.

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 03, 2008 10:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Muide, täisklaasakvat ei tohi kohe täis valada - läheb katki. Vala 1/4 kauoa, vahele miski 1/2h seismist et klaas jõuaks painduda.
Nagu eelnevas mainiti, on akva asukoht oluline. Otsene päikesevalgus pole hea sest siis tekib palju vetikat. Koht, kust pidevalt mööda vooritakse, on ka natuke kehv. Kõrgus peaks olema selline, et ka põhjas taimedega toimetamine oleks mugav....ja et kassid jõuaksid kaane peale tukkuma hüpata :)
Soovitav oleks, kui lähedal vannituba - veevahetus mugavam.
Minu meelest on hea kui üks pool oleks vastu seina - mugavam kujundada ja kaladel rohkem privaatsust...aga tehakse ka teisiti.
Tehnika võib minu meelest küll kohe sisse lülitada. Vähemasti olen ise nii teinud. NB! Soojendi peab olema üleni vee all, muidu võib üle kuumeneda ja purux minna.
Filtri veejoa võiks soojendi peale suunata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 03, 2008 10:32 
Minul lahtised akvaariumid ja kassirojud käivad nendest vett joomas vahel :S kalu ei puutu üldse :P
Kui esimest korda akvaariumi tegin siis olin sajaga üllatunud, et kasse ei huvita kalad karvavõrdki.

Soojendi lülita igaks juhuks mõne aja möödudes sisse, et temperatuurid ühtlustuksid.
Aga kui aus olla on see selline soovitus a-la "ära keeda kivi, kivis võib olla vesi. ja keetes võib lõhkeda"
Mina seda eriti ei karda, et mu termostaat prõksu ja pauku teeks aga igaksjuhuks siiski mainin :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 03, 2008 10:38 
To Synt3r: Väga hea, et ennem uurimustööd teed. Ja veel parem, et kalapoe jutus kahtlesid. Üllatavalt palju valesti informeeritud inimesi on seal kahjuks :(
Küsi alati müüjate soovituste peale kas neil on akvaarium ja kas nad on proovinud. Ja kui leiad hea müüja siis käi ikka tema juurde kui akvaariumi jaoks oste teed.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 03, 2008 10:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Käisin täna lauteri tänava kalapoes ja seal oli selline jutt, et ei ole vaja midagi oodata, et võib kalad kohe sisse panna. Aga aitähh neile kes on infot jaganud ja muidugi ootan infot veel. Kuna hakkan kalu pidama esmakordselt ja ei taha nii öelda läbi kukkuda

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 04, 2008 08:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga millised keemiad on siis soovitav osta ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 05, 2008 09:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui suur on sinu akvaarium? kui viidsid oodata u 2nädalat siis keemiat pole vaja... ja nii on palju parem ja odavam.

algus 22.12.07, 280L .Asukad:Ancistrus, Pelvicachromis pulcher, Hemichromis Bimaculatus, Crossocheilus siamensised,Labidochromis caeruleus, Metriaclima estherae, Melanochromis Cyaneorhabdos, Convict Cichlid ja taimed.
60L

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 05, 2008 11:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Akvaariumi suurus on 132 L, siin foorumis on kirjutatud palju et peab tegema vee testid ja siis on mul selline küsimus, et mis on normaalne vee no2 ja no3?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 06, 2008 06:43 
No2 - 0
No3 - 0-40

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 06, 2008 07:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga kas on vaja osta sellist asja kah nagu aktiivsütt vms?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 06, 2008 10:23 
Ei ole.
Teatud olukordades tuleb seda kasutada. Näiteks ravikuuri lõpus.
Aga niisama ära akvaariumisse pane. Taimed hakkavad kiratsema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 08, 2008 06:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga siis pmst kõige tähtsamad testis mis siis kindlasti vaja teha on
ph
GH
kh
no2
no3
?