foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 02, 2008 09:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!

Ka minul on nüüd lõpuks akvaarium, juwel70L.
Sees elavad 3 Neoonkala, 1 isane Gupi ja 1 Tiiger barbus.
Akvaariumi sees on põhjas kivid, üks kunsttaim ja puu-juurikas.

Olen seda foorumit palju lugenud ja uurinud ning saanud oma pooltele küsimustele ka vastused, kuid teema püstitasin ikkagi, et saada veel rohkem informatsiooni oma armsate vee-elanike kohta :wink:

Lugesin, et Tiiger barbus-neid peab olema mitu, kuna ühel igav ja ta võib sellepärast natuke nukraks muutuda. Kas vastab tõele?
Muidu ta on jah selline, kes hoiab rohkem omaette, peidab ennast pimedamasse nurka ja kunsttaime vahele. Kui lamp põleb, siis on tema lemmik kohaks üks kindel nurk, kus ta siis ujub üles-alla, ise suuga tõmmates vastu klaasi, kus ta ka ennast näeb(enda peegeldust).
Ja alati tuleb ka Gupi temale seltsiks ja hakkab samamoodi üles-alla supslema ja nad põrkavad isegi kokku vahepeal :lol: aga ikka panevad edasi, sellest välja tegemata :D

Mõtlengi, et äkki peaks talle seltsilise juurde võtma, aga kas ühest ei piisaks(kirjas, et ikka 5-8 võtta neid)? Ja samuti ka Gupile teise Gupi juurde.
Siit lugesin, et isased barbused on eri värvi, kirkamad!
Järelikult on minul emane-ta selline tumedam, saba on oranž, üks kord oli ta isegi hele(läbipaistev natuke)!?

Söögiks annan neile kalatoitu, mis mõeldud kõikidele kaladele.
Kuna barbus suurem ja kui on söögiaeg, ei tee tema sellest eriti väljagi, pärast maast leiab üht-teist endale söögiks, siis mõtlen, äkki jääb temal toidust natuke vajaka.. vaja talle eraldi midagi juurde osta??

Tänud, kes vastavad ja kindlasti tuleb veel küsimusi juurde :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 03, 2008 08:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kas sa mõtled "Barbus tetraze"? Siis jutt tagasihoidlikust barbusest on tublisti liialdatud. Minul oli neid 4tk ja lõbusamaid, liikuvamaid, õgardlikemaid ja huligaansemaid tegelasi ma ette ei kujuta!
Sinu akva on kenasti suurem ja ehk nad ei hakka teisi siis terroriseerima, minu akvas oli neil lihtsalt igav ning ma olin sunnitud nad ära andma. (huvitav kuidas nad elavad?). Aga arvan, et neid peaks olema vast 5tk (minu 4 oli kah kuidagi vildak arv) ja usun, et vaatepilt, mis sulle akvast avaneb igav ei ole! Nad on tõsiselt lõbusad ja vilkad tegelased.
NB! Pidid olema ohtlikud ilusa saba ja uimedega ujulistele! Minu kukekese jätsid küll rahule, viimane hakkas vastu. Aga põhjakoristajad said oma jao kätte! Üks ujubki nüüd kaladeriigis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 03, 2008 12:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mulle anti selle kala nimetus, mis on Botia macracantha ja öeldi, et see tähendab Tiger kala.
Barbus tetrazona kohta ma ei teagi :? googeldasin siis ka selle nime kohta ja vaatasin pilte, aga nende piltide järgi pole mul see kalake Barbus tetrazona moodi.
Ta on pikema kehaga ning kaks pisikest vuntsikest(ei ole põhjapuhastaja ka).
Panen ühe lingi, kus minu kalale sarnane(selle leidsin siis Botia macracantha nime alt)

http://www.baraodorio.com.br/artigos/ma ... /Foto5.jpg

Vaatan, et üldjuhul nad triibulised ja neil rohkem vuntse...
Hakkan juba kahtlema, et mu kala pole see, kelleks teda nimetati

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 03, 2008 01:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
http://en.wikipedia.org/wiki/Botia_macracanthus

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 03, 2008 07:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
see on jah hoopis teine kala, sellest ei tea ma midagi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 03, 2008 11:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ju siis mõtlesid tiigerbootsiat. Soovitav on juurde võtta, sest on parvekala. Iseasi on see, et pead hakkama mõtlema ka suurema akva ostule, sest kirjade järgi kasvavad kuni 15cm pikkusteks. Siis jääb sul ruumi väheseks. Väga kiire kasvuga nad muidugi ei ole.
Endal on neid neli. Kah armastavad ikka selliseid peidupaiku ja tulevad sealt välja toiduotsinguile. Mulle nad meeldivad väga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 03, 2008 11:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii, sai poes käidud ja järgi uuritud!
Enne anti mulle vale kala nimi.... see on mul hoopis Labeo bicolor!

http://www.aquahobby.com/gallery/e_bicolor.php

Küsisin, kas pean talle kaaslase juurde võtma, öeldi, et ei, kuna nad ei saa teistega omavahel läbi, lähevad kaklema. Söögiks võin anda sama toitu, mis Gupidelegi.. kuigi ma arvan, et talle vaja ka muud toitu lisaks!?
Teistega pidi terroriseerima :roll: mul aga istub küll vaikselt omaette ja teisi ei sega...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 08, 2008 07:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna sai ühele Gupile siis toodud 3 isast juurde, et tal üksi igav poleks :)
Aga üks Gupi käib talle kuidagi pinda.. koguaeg ninapidi juures, isegi vist näksata tahab.. uus kala suht hädas, põgeneb ainult eest.... loodan, et jätab rahule varsti :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 09, 2008 07:46 
Moderator
Kasutaja avatar

Aitrall kirjutas:
Täna sai ühele Gupile siis toodud 3 isast juurde, et tal üksi igav poleks :) ...

Kokku on seega 4 isast gupit? See on kindlasti vale kooslus sest nüüd nad igavusest muud ei teegi kui kaklevad omavahel. Pigem oleks pidanud paar emast tooma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 09, 2008 08:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Felch kirjutas:
Aitrall kirjutas:
Täna sai ühele Gupile siis toodud 3 isast juurde, et tal üksi igav poleks :) ...

Kokku on seega 4 isast gupit? See on kindlasti vale kooslus sest nüüd nad igavusest muud ei teegi kui kaklevad omavahel. Pigem oleks pidanud paar emast tooma.

Kokku 4 isast jah!
Kusjuures õhtuga nad juba harjusid omavahel ära, uus hakkas samuti "hambaid näitama" kiusajale ja too enam ei julge eriti torkida teist.
Emaseid väga ei soovi, see kui kiiresti nad paljunevad on.. :shock: ja siis on neid kalakesi lihtsalt liiga palju (ikkagi suht väikese) akvaariumi peale.

Et pigem oleks pidanud ehk jätmagi selle ühe Gupi ainult!? :)

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver