Tere! olen siin päris algaja ja äkki keegi viitsib minu akvaariumit analüüsida.
teid, kes te siin juba kogenud akvaristid, paluksin, kui aega on, hinnata oma kogu kooslust ja ka igasugu ideed, soovitused oleksid teretulnud. eriti oleksin aga tänulik kui juhendaksite mind näiteks praeguste eksimuste parandamisel.
kuigi käisin akvat ostmas ühe vana akvaristist tuttavaga ja müüja oli ka soovitamisel abiks, tahaksin ikkagi teada kas olen teinud head valikud toodete suhtes. on ka oodatud märkused minu kasutavate toodete(firmade) kohta akvas.
muretsetud sai esmakordselt siis 126l akvaarium, firmaks mingi "Wiwal", akvakaanes 2 ava ja 2 18w lampi.
sisse Fan3 plus filter, võimsam kui vaja aga pidi parem olema, töötab ilusti.
automaatne soojapulk Resun RH9000 300w-ne, selle paika reguleerimisest pole veel sotti saanud, täna lülitasin välja, sest temp. ikka liiga kõrge, ükskõik kuhu nuppu keeran(27-28 kraadi).
Tetratec APS150, mullitaja äkki selle nimi, pidi rohkem dekoratiivne olema.
Põhja sai pandud spets akvaariumi kruusa,
alustuseks 2 kunsttaime (suur ja väike),
2 keraamilist kännu moodi kuju,
mingi roosa koobas, mis meenutab pigem küünlajalga ja mingi väike klaasist dekoratiivne kujund, mis mullitaja voolikut kinni hoiab
lisaks selliseid väikseid siniseid klaaskuulikesi põhja.
vesi sai sisse ostetud selverist, mis oli võimalikult igasugu ainete vaba, täitsa jabur aga tuttav arvas et siiski alguses see vesi vajalik.
vette käskis panna nädalaks õhukese sokikesega filtri ava külge 10 söetabletti
nüüd sai lisatud 30ml acclimoli ja 30ml biotopolit
testidest: ph (6-7,5), kuid tulemuseks sain natuke tumedama värvi, eeldan et vee ph siis 8 äkki
kh - kasutusjuhendist ei saanud päris hästi aru aga vee värvuse muutuse kollakaks sain 10tilgaga
muid teste ei peetud vajalikuks
akvaarium sai sisse töötada ainult üle nädala. minu arust tundus siit foorumist loetu põhjal, et kalade jaoks on liiga vara, aga mu abilised arvasid, et gupide(6), mollide(4) ja corydoras paleatuste(2) + 2 õunatigu, jaoks on aeg paras, et aitavad teistele kapriissematele kaladele paremini keskkonda luua ja kuna need sellid lihtsalt nii vastupidavad isendid, et saan hakkama nagunii, ei juhtu nendega ka halvemates tingimustes midagi.
millagi kunagi tahaks mõnda skalaari ja paari seda test põhjakoristajat, kellel need tundlad. või on muid soovitusi ja palju koguseliselt teisi üldse võtta, et üle ei pingutaks?
kurtsin täna et mollid hakkasid põhjakaid näksama, nüüd lugesin siit aga et äkki peaks paar elustaime muretsema, et need mollidele olulised, aga kunstidest ei tahaks ka nagu loobuda veel. näeks väga jube välja kui ühe või paar elustaime kunstidele lisaks?
eile avastasin ka et akva on loodist väljas, parkett arvatavasti vajunud või midagi sest kapp ja põrand iseenesest tugevad. mida ette võtta, alusmatti pole(on ikka vajalik ja palju maksta võiks?) või kuidas sirgeks saada?
tuli küll pikk ja segane jutt ning küsimusi igast teemast kuid tänan neid kes vaevaks võtavad läbi lugeda ja abiks olla.