foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 31, 2008 11:05 
Akvarist

Tere! olen siin päris algaja ja äkki keegi viitsib minu akvaariumit analüüsida.
teid, kes te siin juba kogenud akvaristid, paluksin, kui aega on, hinnata oma kogu kooslust ja ka igasugu ideed, soovitused oleksid teretulnud. eriti oleksin aga tänulik kui juhendaksite mind näiteks praeguste eksimuste parandamisel.
kuigi käisin akvat ostmas ühe vana akvaristist tuttavaga ja müüja oli ka soovitamisel abiks, tahaksin ikkagi teada kas olen teinud head valikud toodete suhtes. on ka oodatud märkused minu kasutavate toodete(firmade) kohta akvas.

muretsetud sai esmakordselt siis 126l akvaarium, firmaks mingi "Wiwal", akvakaanes 2 ava ja 2 18w lampi.
sisse Fan3 plus filter, võimsam kui vaja aga pidi parem olema, töötab ilusti.
automaatne soojapulk Resun RH9000 300w-ne, selle paika reguleerimisest pole veel sotti saanud, täna lülitasin välja, sest temp. ikka liiga kõrge, ükskõik kuhu nuppu keeran(27-28 kraadi).
Tetratec APS150, mullitaja äkki selle nimi, pidi rohkem dekoratiivne olema.
Põhja sai pandud spets akvaariumi kruusa,
alustuseks 2 kunsttaime (suur ja väike),
2 keraamilist kännu moodi kuju,
mingi roosa koobas, mis meenutab pigem küünlajalga ja mingi väike klaasist dekoratiivne kujund, mis mullitaja voolikut kinni hoiab
lisaks selliseid väikseid siniseid klaaskuulikesi põhja.

vesi sai sisse ostetud selverist, mis oli võimalikult igasugu ainete vaba, täitsa jabur aga tuttav arvas et siiski alguses see vesi vajalik.
vette käskis panna nädalaks õhukese sokikesega filtri ava külge 10 söetabletti
nüüd sai lisatud 30ml acclimoli ja 30ml biotopolit
testidest: ph (6-7,5), kuid tulemuseks sain natuke tumedama värvi, eeldan et vee ph siis 8 äkki
kh - kasutusjuhendist ei saanud päris hästi aru aga vee värvuse muutuse kollakaks sain 10tilgaga
muid teste ei peetud vajalikuks

akvaarium sai sisse töötada ainult üle nädala. minu arust tundus siit foorumist loetu põhjal, et kalade jaoks on liiga vara, aga mu abilised arvasid, et gupide(6), mollide(4) ja corydoras paleatuste(2) + 2 õunatigu, jaoks on aeg paras, et aitavad teistele kapriissematele kaladele paremini keskkonda luua ja kuna need sellid lihtsalt nii vastupidavad isendid, et saan hakkama nagunii, ei juhtu nendega ka halvemates tingimustes midagi.

millagi kunagi tahaks mõnda skalaari ja paari seda test põhjakoristajat, kellel need tundlad. või on muid soovitusi ja palju koguseliselt teisi üldse võtta, et üle ei pingutaks?

kurtsin täna et mollid hakkasid põhjakaid näksama, nüüd lugesin siit aga et äkki peaks paar elustaime muretsema, et need mollidele olulised, aga kunstidest ei tahaks ka nagu loobuda veel. näeks väga jube välja kui ühe või paar elustaime kunstidele lisaks?

eile avastasin ka et akva on loodist väljas, parkett arvatavasti vajunud või midagi sest kapp ja põrand iseenesest tugevad. mida ette võtta, alusmatti pole(on ikka vajalik ja palju maksta võiks?) või kuidas sirgeks saada?

tuli küll pikk ja segane jutt ning küsimusi igast teemast kuid tänan neid kes vaevaks võtavad läbi lugeda ja abiks olla. :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 01, 2008 08:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Alustame altpoolt ehk kapist ja matist. Võimalik, et põrand oli ka enne veidi viltu aga märkasid alles seoses akvaga. Kapi ääre alla annaks panna puuliistu. Purgi enda alla sobiks küll alusmatt sest ehk vähendab veidi klaasi katki minemise ohtu. Täisklaasakvade alla selline tavaliselt pannakse. Saab kasutada parketi alusmatti aga akvapoodides müüakse kindlasti ka sinu purgi jaoks sobiva mõõduga tükki (kallimialt arvatavasti kui ehituspoest).
Soojendi peab kindlasti nõutavat temperatuuri hoidma...kui vaid toas soojem pole. Aga siis peaks lihtsalt välja lülituma. Mõnel on punane neoonlamp sees, hiilgab kui kütab. Kui pulk kütab pidevalt, võta välja ja vii poodi tagasi.
Elustaimed ja plastijupid...elustaimed küll jubedad ei ole. Eks proovi, kui ei meeldi, võid alati kellelegi ära anda.
Ära esimese hooga kalu juurde võta, jälgi olemasolevaid. Muidu aga scalared oleksid küll toredad ja uhked kalad. PAraku eelistavad suures purgis ujuda ja tülitsevad territooriumi pärast. Seega palju (>2) võtta pole mõtet. Vähemasti esialgu. Põhjakatega nad arvatavasti tülli ei läheks, teised kalad ka.
Õhupump on tõesti vaid dekoratsiooni mõttes. Proovi teha miski kännu või kivi alt kerkiv mullikardin ja vaata kas meeldib.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 01, 2008 10:03 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

akvaariumi peaks loodi ajama ikka aluskappi rihtides. mitte mingil juhul ei või akvaariumi nurkade alla midagi panna.
alusmatist nii palju, et vaata igaks juhuks kasutusjuhendit. näiteks on Juweli kasutusjuhendis kirjas, et akvaariumi alla EI või panna alusmatti. Juwelil on muidugi mingi oma konstruktsioon ja kapp. kui Sa ei ole oma laua tasasuses kindel, siis osta akvaariumi alla mingi sile plaat ja loodi-alusmatita seda. kusjuures keegi ei keela panna alusmatti (vaipa vms) kapi alla. see pehmendab sammude vibratsiooni.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 01, 2008 11:58 
Akvarist

nii sain aru aga kuidas see välja näeks, et teen kogu akvaariumi tühjaks ja siis hakkan loodima ja mässama, loogiline et täis akvaariumit ei liiguta. edaspidi hakkan vahetama kraanivee vastu aga praegu ei tahaks küll kogu poest ostetud vett lihtsalt ära valada. kas on mõeldav et kui tasapisi hakkan vett vahetama, et kui see poe vesi on nn. täitsa kraaniveeks segunenud, et niikaua ma ei liigutaks seda akvat ja see loodimine ootaks niikaua (ei tea kuu või paar äkki), või selle aja jooksul võib mind mingi õnnetus tabada siiski. mis arvate?
ja veel, et lambid ei tööta ja termopulk ka väljas eilsest saadik aga temperatuur ei taha langeda, mis teha?
ja kas teised asjad mu kirjelduses kõik normis?
tänks teile, kes te vastata viitsisite.. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 01, 2008 12:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

no tee ikka kast tühjaks, ja rihi asi loodi. ega see poevesi midagi väga erilist pole, aga kui tast kahju, siis pane niikauaks ämbritesse. alusmatt ei pea jah olema akvapoest ostetud (seal tavaliselt hind kallis), alusmatt võib olla ka matka-matt (see mis telkidesse pannakse, ehk lebomatt) või peno tükk (ise kasutan).

kui lambid ei tööta, mine vii poodi tagasi, ja soojapulk kah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 01, 2008 12:44 
Akvarist

ei-ei töötavad ilusti aga temp. ei taha ikka langeda kuigi need välja lülitasin, et mis ette võtta, et langeks nii 24-ni äkki

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 01, 2008 03:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul ei ole kah akvaarium loodis ja ega midagi juhtunud ei olegi. Vesi on lihtsalt ühest ühest natuke madalam.

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 01, 2008 04:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mul jälle väiksema akvaga selline lugu,vajus ka loodist välja üks nurk ja mõne aja pärast hakkas lekkima.Võttsin siis kõik välja ja silikoonisin kõik nurgad kenasti üle.Ma kardan küll,et lihtsalt aja küsimus kuna akva lekkima võib hakata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 01, 2008 09:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Tee selgeks, mis ikkagi viltu on. Kas kapi ise (põrand) või akva. Loodi abil.
Veidi viltune põrand pole üldse mure, las olla pealegi. Akva seina ära vajumine on suur mure, pead garantiisse viima...või kogu vett kunagi põrandalt koristama.
Temperatuurist: palju toas sooja on? Alla selle ei saa vesi kuidagi olla. 24..27 kraadi on normaalne (oleneb kaladest muidugi kuid kuldkalu sa vist ei pea).
PS. Akvat pole üldsegi vaja täeisti tühjaks teha asendi kohendamiseks. Piisab, kui sisse jääb 1/3 mahust. Sa ju ei tõsta purki paigast vaid ikka koos kapiga. Paljast klaasakvat ma küll ei riskiks veega täidetuna tõsta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 01, 2008 10:32 
Akvarist

eeldan, et siis parkett vajunud, või mingi plaat, mis kivipõranda ja parketi vahel, kapp ise peaks ikka päris tugev olema, sest lisaks kahele küljeplaadile on ka kaks vaheseina akva all keskel, loodan et saate mõttest aru. kapi pind täiesti sile ja algsed kapijalad võtsime ära, nii et alt ka täitsa sile, konarusi ei saa olla. kas võib olla ikka migi risk kui kindlaks teen, et sellest aga midagi ette ei võta, et tuba võib ikka ükskord lainetada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 01, 2008 10:36 
Akvarist

täna oligi toas 27 päeval, üritasin rulood ees hoida, otseselt päike akvale ei paista küll. selge see, et ei saagi vee temp. ka madalam olla, kui toas kuum. soovitati mulle neid külmapudeleid sisse pista mis külmakottidesse käivad, aga kas tasub?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 01, 2008 10:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Toasooja kuidagi vähemaks ei anna keerata?
Õldiselt ei ole mõtet vist nende külmapudelitega hakata jamama, selle abinõu võiks jätta suveks, kui ilmad tõeliselt palavaks lähevad. 27 ei ole veel mingi hirmus kõrge temperatuur, sellega enamus akvaariumikalu ja taimi tunnevad ennast päris hästi. Las ta pigem olla stabiilselt 27 kui et käib ülesalla.

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver