foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Mär 14, 2008 02:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tervtused,

Minult oleks vaja nõu...nimelt sai ostetud 250l akva, ka koht on kenasti olemas. Mure seisneb selles, et akva kohal on lagi madalamaks toodud, seega söötmiseks pääseb juurde, aga puhastamiseks......
Mis te arvate, kui lasta ehitada tugeva konstruksiooniga akva alune kapp, millele panna suured rattad alla, et siis kord nädalas ta puhastamiseks avast välja sikutada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 14, 2008 03:04 
Akvarist

minul on u 55l akva ratastega kapil .. Mina seda küll liigutada ei jõua :) ... vb sina suudad 250l sikutada. Kahtlane . Eks muidugi oleneb ratastest ja kogu süsteemist aga ...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 14, 2008 03:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ma ei usu et see hea mõte oleks. Rattad enamasti pole kuigi tugeva konstruktsiooniga, selline akva kaalub aga omajagu. Peale selle on rataste kokkupuutepind põrandaga väiksem kui tavalisel kapijalal, mistõttu on surve põrandale suurem ning kui põrandakate just väga kõvast materjalist pole siis võivad sinna kergesti muljumisjäljed tekkida. 250 liitrine akva tähendab ka vähemasti 250 kilogrammi, proovi ette kujutada kui mõnus on liigutada kappi millel istuvad kolm täiskasvanud inimest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 14, 2008 04:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kas lihtsalt madalmat kappi ei annaks teha?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 14, 2008 05:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Mina jõuan vaevalt oma 200 liitrist akvaariumit, mis on ratastel laial kapil, vaevalt seina juurest lahti nihutada kui soovin juhmeid välja tõmmata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 14, 2008 07:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

koos kapi, pinnasega tuleb kaal nõksa üle 300, kahtlen et sellest ideest midagi välja tuleb.
Liigutamine liigutamiseks, mitmekesi saab hakkama, aga rattaid peab olema rohkem kui 4.
Kui nüüd natuke tõsisemalt asi ette võtta ja inspireerida, siis saaks ehk auto esiratta laagreid kasutada. esiratta laagrid on rullidel. välimine saale oleks siis see mis on kokkupuutel põrandaga. Naljakuse mõttes võiks ju mingi kummiriba ka peale tõmmata, kahjustab vähem põrandat.
Kapi raam oleks hea teha neljakandilise ristlõikega torudest, kindlasti teha diagonaalidega.
Lükkamise lihtsustamiseks võiks ju ka abimootorit kasutada, aga see teeks asja väga keeruliseks ja kokkuvõttes poleks sel rabelemisel erilist mõtet.

jututuju tekkis, vaevalt et sellest abi on. :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 14, 2008 09:08 
Moderator
Kasutaja avatar

rattaid ju on ka igat sorti, sai endale tööle ka otsitud materjali riiulite alustele rattaid ja igale raskusele on soovituslikud rattad täitsa olemas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 14, 2008 09:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

sedant küll. raske teemakohane (autod, masinad) töönädal on läbi, aga mõtted ikka töö juures :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 14, 2008 09:12 
Moderator
Kasutaja avatar

Akva pidev sõidutamine pole vist eriti hea mõte. Muu hulgas hakkab vesi koledal kombel loksuma kui vähekenegi järsema liigutuse teed. Nt "sõitma hakkamisel".

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 15, 2008 11:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

No rattad igatahes ostetud, mis igaüks kannatab 140kg. Meil kahjuks muud kohta akvale ei ole, seega eks siis tuleb "ratta" teema järgi proovida.....eks ma siis räägin kuidas läks. Lihtsalt loodan, et kord kahe nädala tagant liigutamine kaladele stressi ei tekita.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 15, 2008 11:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Akvat võiks puhastada ikka korra nädalas. Eks vajadus sõltub ka igasugu asjadest: kalade hulgast, valgusest (kui hästi vetikas kasvab) jne. 1 nädal on selline tavaline vaheaeg.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 15, 2008 11:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

algajad lähevad tavaliselt kalade peale välja, sellisel juhul oleks hea kord nädalas või kahe nädala tagant kerge puhastus teha.

mina oma taimekastis küll mingit regulaarset puhastust ei tee. kui klaasid natuke rähmaseks kipuvad siis nühin magnetiga puhtaks ja kogu lugu. muud nagu puhastuse poole pealt ei teegi. kaks korda nädalas lisan väetiseid ja sellega mu akvaariumi näppimine piirdubki.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2008 03:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Akva alune kapp igatahes valmis. Keevitati kokku, neli ratast alla ja veekindel plaat peale, siis matkamatt ja akva. Hetkel pole probleeme tekkinud. Raske ta küll on, aga kord nädalas sikutab vaikselt välja. Kõige suurem probleem ongi see, et seda tuleb tõesti vaikselt sikutada vastasel juhul hakkab vesi sees loksuma, niiet välja tõmbama pean akvaariumi ise, sest mees tõmbab suurema jõuga ja siis on selline torm akvas :D Kapist on pilt ka minu albumis (kapp ootab veel ümbritsevaid plaate), niiet kui kellelgi veel selline plaan on, siis asi on teostatav. Küsimus on muidugi see, et kaua kõik see kupatus vastu peab....loodan, et kaua :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2008 04:50 
Mu meelest oleks võinud sinna nats madalama kapi teha ja ruumi oleks maailm. Praegugi oleks piisavalt ruumi, et akvat puhastada ilma liigutamata???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2008 05:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildi pealt vaadates tundub kül,et seal ju ruumi hoolduseks piisavalt. Ja ilma ratasteta oleks seda veelgi. Aga loomulikult ei ole mul aimugi akva hooldusel kasutattavates töövõtetest :wink: Rattad ratasteks aga mis arvab sellest asjast põrand?Nagu Rein juba mainis siis jääb raskus cm2 kohta ikka päris üüratu ja vanemad puitkonstruid võivad lihtsalt mingi hetk ära minestada. Aga kui tegu uuema elamisega ja põrandakate vahetult betoonile paigaldatud siis ehk probleemi pole.

Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver