foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Põhjakala söötmine.
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 02, 2008 01:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tekitab mure põhjakoristaja (ancistrus) söötmine. Kasutan nüüd helvestoitu ja seega põhjakoristajale ei jää midagi. Olemas on Sera o-nip tabletid, aga kuna mul on ainult 1 põhjakas, siis terve tablett tundub ühele koristajale küll paljuks jäävat ning sellest tabletist eraldub ka mingi osa teistele kaladele ju - äkki söövad ennast lõhki? Toidan kalu muidu kuskil kell 7 õhtul, ühe korra päevas siis. Kuidas edaspidi toimima peaksin, et ancistrus nälga ei jääks, aga ka teised kalad üle ei sööks? Muide teod tunduvad ka näljased olevat, pidevalt taimede kallal..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 02, 2008 10:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
vahelduseks võiksid pakkuda nii antsule kui ka tigudele värsket kurki, suvekõrvitsat.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 02, 2008 02:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Seda olen teinud, söövad kõik isuga, kuid kurgist ka ainult ei saa elada :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 02, 2008 04:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui taplet tumdub suur anna siis pool

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 02, 2008 06:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eile viskasin pool tabletti sisse, suht pimedas. Kohe olid kalad platsis, põhjakoristaja sai ka oma jagu kuid kardan, et siiski jäi väheks talle. Ta üsna loid ja passib viimasel ajal pumba toru juures, saba lehvib seal juba pikemat aega..Vahepeal liigub teise kohta ja jälle passib:S

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 02, 2008 06:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma soovitaks sul see tablett väikesteks tükkideks teha. ja tükikesed igalepoole akvasse visata. siis on kindel et ka põhjakas saab enda jao.
ise teen kreveti akvas samamoodi. kuna kõik tahavad ju korraga süüa:krevetid, antsud ja õunakad. seega kui tükeldan ära siis saavad kõik midagi. muidu kui panen terved tabletid siis käib kähmlus koguaeg ja niimõnigi jääb ilma. sama teen ka vähi akvas.
proovi ehk õnnestub :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 02, 2008 09:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge, katsetan. Aga kuidas oleks õigem need söögikorrad teha siis? Arvan, et tuleb teha 2 söögikorda seljuhul päevas. Mingi aeg helvestoitu kaladele ja siis ööseks näiteks teha tabletist väiksemaid tükke ja visata akvaariumi põhjakatele ja tigudele?
Kas selline variant ei tuleks kõne alla, et panna kaladele veidike rohkem helvestoitu, et jõuaks mingi osa põhja vajuda ja siis põhjakad ja teod saaks need hiljem, kui kalad on söönud, nahka panna? Või on roiskumise oht liialt suur? Oleks ka kergem endal ju...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 02, 2008 11:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere! Sinu jutu järgi tundub, et põhjakoristajaid on sul ainult üks, samuti kui suur ta on?

Ise soovitaksin samuti kurki, ning ka paprikat sööva mul. Kuigi kurk on rohkem hinnas.

Ise annan oma antsudele (ca 8-11 cm pikad) Kurgi ja paprika kõrvalt ka mingit tableti moodi toitu, nimi on TetraWaferMix, vähemalt paki peal. Ning saavad sellega ilusti hakkama, kõigil on asi käpas, kuidas mis asendist siis seda nämmutab. Siiamaani olen rahule jäänud.

Ja üle kah ei tasu toita. Ise toidan oma kalu ainult 2-3 korda nädalas.

Birdy.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 03, 2008 09:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Minu ancistrus`le meeldib kapsas üle kõige. muidu pistab akva taimed nahka! Esimene aiandus läkski mul tema nahka, taimedest ainult ribad järgi! Kurki minu oma ei tahtnud. Paprikat pole proovinud (kuidagi võõrastav), aga mida veel?
Aga seda põhjakalade tabletti pistavad mul suure isuga ka teised kalad (v.a. kukeke).
Ja jumalast õige: ÄRA ÜLETOIDA! Ka mina pingutasin algul üle ja kuidas ma vaeva nägin, et vett korda saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 03, 2008 05:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge. Eks ma katsetan erinevaid variante.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Põhjakala söötmine.
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 04, 2008 11:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

ainulaadne kirjutas:
Tekitab mure põhjakoristaja (ancistrus) söötmine. Kasutan nüüd helvestoitu ja seega põhjakoristajale ei jää midagi.

Kui alles akvaariumiga alustasin, oli endalgi selline tunne, küll toppisin sõrmed koos toiduga vette ja lasin siis seal lahti, et toitotse põhja kukuks, ja nii itu korda päevas, et lemmikud ikka nälga ei peaks taluma, ning siis jah samuti mul juhtus nii, et mul ummistus filter nii tihti ära, ja no vesi oli kah väga käest ära. Endal oli samuti sama häda, vesi läks tohutult käest ära, tänud meenutamast ärtu.

Ahjaa, olen kuulnud ka nihukest asja, et suvekõrvitsa asemel kasutavad mõned tavalist kõrvitsat, kas ta seal liiga ära ei lagune, sest ta ju pehmem kui suvekõrvits?

Üles
 Teema pealkiri: Re: Põhjakala söötmine.
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 05, 2008 09:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Birdy kirjutas:
ainulaadne kirjutas:
Tekitab mure põhjakoristaja (ancistrus) söötmine. Kasutan nüüd helvestoitu ja seega põhjakoristajale ei jää midagi.

Kui alles akvaariumiga alustasin, oli endalgi selline tunne, küll toppisin sõrmed koos toiduga vette ja lasin siis seal lahti, et toitotse põhja kukuks, ja nii itu korda päevas, et lemmikud ikka nälga ei peaks taluma, ning siis jah samuti mul juhtus nii, et mul ummistus filter nii tihti ära, ja no vesi oli kah väga käest ära. Endal oli samuti sama häda, vesi läks tohutult käest ära, tänud meenutamast ärtu.

Ahjaa, olen kuulnud ka nihukest asja, et suvekõrvitsa asemel kasutavad mõned tavalist kõrvitsat, kas ta seal liiga ära ei lagune, sest ta ju pehmem kui suvekõrvits?

Praegu toidan helvestoiduga, pudistan natuke peenemaks ja seega vajub rohkem põhja ja tundub, et teod ja põhjakoristaja saavad süüa küll, kuna väljaheiteid nad tekitavad:P

Kõrvitsa kohta nii palju, et kui sa just purgikõrvitsat ei anna, siis küll midagi ei tohiks juhtuda, ega ta pehmem pole kui kurk.

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver