foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 26, 2008 07:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!
Veeteste pole veel jõudnud osta, öeldi, et see pole VAJALIK, aga võib!
Mõtlesime täna 26.veebruaril minna ja osta akvaariumi, aga siis meenus, et meil on oma kaevu vesi ja liiga kare ja lubjane. Hmm, seega mõtlesime, et igaksjuhuks veel ei osta. (Mu ema tuletas seda meelde! Ma ise selle peale ei olnud veel tulnud!) :(
Plaanis oli osta alguses 54liitrisesse,filtri, soojenduspulga ja valgustusega Juweli firma akvaariumi. Kuhu sisse panna 2platyt.
1. Kas nad ikka taluksid karedat ja ka lubjas vett?
2. Kui ostame, kas peaks hakkama siis kasutama mingeid veepehmendajaid? Ja kas see üldse vajalik oleks?
Mida teha, Täiesti mures, süda on lõhkenud ja unistus purunenud . :cry:

Üles
 Teema pealkiri: RE:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 26, 2008 07:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Muideks!
Ma olen seda plaaninud juba jõuludest saadik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aga oehhˇ!
Murtud unistus (U).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 26, 2008 11:54 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kust sa tead et vesi on kare? Platy talub karedat vett hästi - Kh 10-25. Kõigepealt tuleb siiski teha oma kaevuveele testid ja siis vaadata, kas on kare või ei ole. Peale seda tuleks kalu valida. Aga ma arvan Platy on hea valik, samuti Molly ja Guppy, kes talub karedust isegi veel rohkem - Kh kuni 30.

Üles
 Teema pealkiri: RE:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2008 09:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sest me oleme elanud mitmetes kohtades.
1. Kui vesi tassis liiga kaua seisab tuleb lubjane äär.
2. Kas peab kindlalt tegema veeteste siis?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 27, 2008 10:55 
Administraator
Kasutaja avatar

Minuarust tuleb ka akvaariumiülaserva lubjane äär - nn katlakivi.

Kui tahad akvariumi siis pead tegema ka testid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 28, 2008 06:40 
Administraator
Kasutaja avatar

küsimus on et kui kare on kare. kui kaevuvett tõesti ei kannata akvaariumisse panna, siis võib sellise huvitava idee välja pakkuda: kasuta poest ostetud pudelivett. neid müüakse ka 5 liitristes plännides. 54 liitise kasti veevajadus ei ole just teab mis suur... minu arvates. samuti ka iganädalane 20% veevahetust teebki kenasti ühe viieliitrise poti...

(ausalt, ma ei ole poes vaadanud misse vesi maksab. aga vast ei tohiks väga kirves olla)

et kui on unistus, siis peab olema ka teostus või midagi sedalaadset...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 28, 2008 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

võta pudeliga vesi kaasa ja mine akvapoodi, teevad äkki testid ära...kindlasti teevad :D minul tegid :D
Kui filtrisse turvast panna, siis pidi ph alla minema... minul on aga ei teagi, mis see karedus nüüd on!

algus 22.12.07, 280L .Asukad:Ancistrus, Pelvicachromis pulcher, Hemichromis Bimaculatus, Crossocheilus siamensised,Labidochromis caeruleus, Metriaclima estherae, Melanochromis Cyaneorhabdos, Convict Cichlid ja taimed.
60L

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 04, 2008 01:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul on ka niisugune vesi, et kui klaasi vesi seisma jätta, tekib kare kiht. Akvas aga kasvavad taimed kenasti ja kaladki tunnevad end hästi. Alguses tekkis akva seintele ka ohtralt valget setet kuid ajapikku see probleem kadus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 06, 2008 09:49 
Kas akva äärtele ei teki mitte mingi soolane valgukiht mitte katlakivi?
Mul kah see äär koguaeg aga samas vahel ujuba akva pinnal ka natukene seda kile taolist asja sest mu isa ei taha kuidagi kalade toitmist ära õppida.

1)Enamus akvariste küll ei luba seda aga võid segada oma vett vihmaveega või destileeritud veega kui muud üle ei jää.
Ise kasutan seda, samas elan 30 km lähimast linnast ja on oma maja tänu millele võin ka oma vett teatud määral usaldada.

2)Co2 lisamine võtab kah karedust ja ph taset alla (uuri selle kohta, vägagi kasulikke teadmisi saad)

Enne muidugi tee veeteste oma kaevuveele ja vihmaveele sest viimane kipub olema väga happeline ja pehme aga esimene väga aluseline ning kare. Pead õiged kogused paika sättima ja siis neist kinni pidama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 06, 2008 08:37 
Administraator
Kasutaja avatar

dahool kirjutas:
2)Co2 lisamine võtab kah karedust ja ph taset alla (uuri selle kohta, vägagi kasulikke teadmisi saad).

Ma arvan, et pead selle punkti osas ise midagi juurde õppima. Ta küll mõjutab pH ja kH näitusi, aga kui räägitakse, et kalale soovitatakse pehmet või karedat vett, siis peetakse selle all ikkagi silmas üldkaredust ehk gH'd ja minuteada seda CO2 lisamisega mingil moel alla ei saa! gH allaviimiseks kasutatakse turvast ja pöördosmoosi läbinud vett.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 06, 2008 09:01 
Akvarist

Oma akvasse lisasime veevahetuse ajal Tetra aquasafe nimelist toodet. Teisel akval on valge rant juba veepiiril näha, aquasafe saanud akvas aga sellised märke ei paista. Paistab päris hea. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 07, 2008 10:03 
Pets kirjutas:
dahool kirjutas:
2)Co2 lisamine võtab kah karedust ja ph taset alla (uuri selle kohta, vägagi kasulikke teadmisi saad).

Ma arvan, et pead selle punkti osas ise midagi juurde õppima. Ta küll mõjutab pH ja kH näitusi, aga kui räägitakse, et kalale soovitatakse pehmet või karedat vett, siis peetakse selle all ikkagi silmas üldkaredust ehk gH'd ja minuteada seda CO2 lisamisega mingil moel alla ei saa! gH allaviimiseks kasutatakse turvast ja pöördosmoosi läbinud vett.

Kusjuures lugesin nüüd su vihje peale veel selle kohta. Su jutt täiesti õige.

Aga samas tegin nädal tagasi katse.

Kraanivesi GH 16, KH 18, pH 9,0
Panin seda väiksesse kaussi ning sinna co2 mullitaja tööle. Ühe ööga võttis KÕIK näidud alla. Ma nüüd tõesti ei tea millest see siis tulenes. Kordan seda katset varsti natukene põhjalikumalt, sest ei mäleta täpselt neid tulemusi ning ei julge lubada, et seal midagi muud mängus ei olnud.

Igatahes ignoreerida mu juttu co2 ja gh seose kohta hetkel, sest usun, et petsil õigus.

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver