Suures mures kalakeste pärast laenasime raha ja ostsime akvaariumi ära. 52,5 liitrit pole just palju, aga parem ikka kui 6 liitrit. Valgustuse´ks on kaanes 1 Philipsi toru 14 W, filter Resun King 1L (pole vist eriti hea, aga asja ajab ära, vähemalt karbil on maksimumvõimsuseks kirjas 380 L/H), soojendaja on ka Resun'i oma, sellega pole vist hullu. Siin ringi vaadates olen aru saanud, et seda toru, mis seal filtri küljes on ja mis vist mullikesi puhub, pole üldse vaja? Ma arvasin, et keemiat pole üldse vaja, aga mingit bakterite tekkeks vajalikku ainet siis ikkagi on tarvis kasutada, või? Mis ma nüüd kalakeste ja taimedega peaks tegema, selles mõttes, et mis neile ohtlikum on: veel paar päeva vaasis kükitada ja oodata kuni vesi "küpseb" või tooresse vette panna, kus pole veel piisavalt (kui üldse) baktereid. Hertsogi pakutud variandi järgi sobiks vist ka teine variant? Täna (ilmselt soojema ilma toimel) leidsin oma kalad pinnal vett ahmimas. Oma naiselikust loogikast (siin on vist naerukoht) lähtudes tegin väikese veevahetuse (5%) arvates, et sellege tekitan vees liikumist ja saab ehk hapnikku ka juurde, tundub, et miski (kas just minu tegevus) igatahes aitas, aga kardan, et see probleem võib korduma hakata. Seega oleks hea kalad võimalikult kähku suuremasse nõusse saada. Mida teha??? Lisaks praeguse olukorra kirjeldus: 4 kingitud mõõksaba pojukest 6 liitrises vaasis- ei filtrit, soojendust, valgustust, aeraatorit, vett olen vahetanud korra nädalas 1/3.
|