Päris isiklikud subjektiivsed kommentaarid Alberti viidatud threadis toodud poodidele
Tallinnas:
1. "Akvarist" Tartu mnt. 51-8A
Päris mõnus urgas
Meesterahvast müüja/omanik(?) paistab olevat pikaajaliste kogemustega. Aegajalt on näpuotsaga eksootilisi kalu ja tihti ka odavaid ja huvitavaid lõikeoksi/juurevõsusid. Stabiilne koht kuskohast saab vähemalt mingisugust elustoitu. Tehnikat pakuvad vaid näpuotsaga. Toitudest domineerivad Sera ja Tetra. Leti peal on üks/kaks huvitavat küvetti, kus võib igasugust huvitavat nodi välja korjata ja mõnekümmne krooniga ära osta.
2. "Reti" Tatari 3 (Leigiv)
Kindlalt parim (eestikeelne) suhtluskoht akvaristikast lobisemiseks - tänu väga asjalikule akvaristiprouale. Kalade/taimede valik oli hea, kuid valdavalt esindas 'mainstreami' valikut. Nagu ma aru sain, pidi uues kohas ekspositsioon kesisem tulema
Toidud/testid ainult Sera omad. Tehnikavalik keskpärane.
3. Mulla tn. 4
Erilist kogemust ei ole. Nagu ma aru olen saanud, müüb see seltskond vist ainukesena pisut viisakamat mereakvaariumite varustust.
4. Rocca al Mare kaubanduskeskuses "Kalake"
Koht kuskohast saab Eheimi ja JBL tooteid. Liigub ka muud suht korralikku sisustusnänni. Omanikud on natuke veidrad - pood on pikkade perioodide kaupa täiesti kaubavaba. Mõnikord aitab, kui müüjalt midagi küsida - laos tundub neil kaubavalik vähe parem olevat. Samuti on rahade ja tsekkidega on pidevalt mingi jama. Ainuke mulle teadaolev pood kus on võimalik soetada täiskomplekti viisakaid veeteste - kui neil parajasti kaupa tulnud on. Ruumi keskel asuvad näidis-ekspositsiooniakvaariumid on huvitavad ja päris korraliku väljanägemisega.
5. "Zookeskus" Sõpruse pst 222 (Leigiv)
Suht harva külastanud - tehnikapoolepealt tundub olevat hea valik odavama otsa asju. Kalu ja taimi on nendel kordadel, kui sinna sattunud olen, samuti päris palju.
6. Zoo kauplus "Oasis" Vilde tee 73
??
7. "Laguun" Endla 66
2x korda käinud. Odavad taimed (lõikeoksad) ja rahvas räägib, et surnud kalu pidi liiga palju olema