foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 09, 2008 02:45 
Akvarist

et hetkel on värviline põhjakruus ja palstmasstaimed.. aga sooviks oma akvaariumit kenamaks muuta... kaladeks on skalaarid, kupid, mõõksabad, põhjakoristajad, päikesetõusukualad(ei tea kuidas nede õige nimi on) ja ka 2 kuldkala mida ei soovitatud skalaaridega küll kokku panna aga elavad mul siiani päris ilusti:) et siis milliseid taimis oovitate, kust saada, mida põhja peaks panema jne... Tänan!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 09, 2008 03:12 
Akvarist

Kuldkalad ei sobi nagunii sulle sinna kooslusesse väga hästi. Samuti teevad nad ka elustaimedele liiga. Kui suur su akva on?

Ph 7,6, Gh 8, Kh 5

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 09, 2008 03:17 
Akvarist

unustasin jah mainimata et 112l muidu:) ma mõtlen tglt ise juba ammu mida nende kuldkaladega teha:S:( pole panna ka kuskile ju:( 2 tk neid on... äkki on soovitusi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 09, 2008 04:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

vesi püsib sul puhas sellise kalakoosluse juures? Kalu on natuke palju ma arvan, aga see selleks. Kuldkalad võid kellelegi ära anda näiteks, siin foorumis on "ära anda" alafoorum.
Kui soovid elustaimi kasvatama hakata, peab kõigepealt valguse juurde asuma, niiet räägime sinu kasti valgusest. mitu w koguvõimsust on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 10, 2008 02:22 
Akvarist

kui normaalsel ajal vett vahetada siis siiani on püsind puhas:) ma ei teagi kohe... mul see wromak 112L on see... selle orignaal valgustus:S vaatan homme ehk leian paberi kuskilt sahtlipõhjast üles või tõstan kaane maha ja uurin asja:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 10, 2008 08:51 
Moderator
Kasutaja avatar

Elustaimi saad muidugi igast akvapoest kuid foorumis on ju selleks "annan ära" rubriik.
Üldjuhul on (enamiku) poe akvakomplektide valgus liiga nõrk et korralikult taimi kasvatada ja tõsise huvi korral pead hakkama torusid juurde panema. Vähenõudlikud taimed kasvavad ka ilma selleta aga millalgi tekib sul kindlasti soov mõni põnevam taim hankida.
Kuldkalade pidamisel võib sellised soovid kohe maha matta, nad söövad/lõhuvad enamiku taimedest. Tõsi, on ka selliseid, mida nad vähem ahistavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 10, 2008 04:27 
Akvarist

hmm ma ei leia seda paberit kuskilt üles:S ja seal torudepeal nagu ka kirjas kuskil ei tundu olevat mitu watti nad on:S muidu see arvutamine käis kuidagi 0,5 w L kohta või kuidas?:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 10, 2008 04:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

no proovime siis nii: Kui pikad need torud on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 10, 2008 04:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Markspoiss kirjutas:
hmm ma ei leia seda paberit kuskilt üles:S ja seal torudepeal nagu ka kirjas kuskil ei tundu olevat mitu watti nad on:S muidu see arvutamine käis kuidagi 0,5 w L kohta või kuidas?:)

Rex Grigg räägib, et selline valem toimib 80ne kuni 300 liitriste akvaariumiteni.

http://rexgrigg.com/light.htm

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver