foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 15, 2004 11:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hurraa !!!

Lõpuks on ta paigas - minu kaua oodatud ja esimene akvaarium :D
Akvaarium ise on:
600 liitrit, mõõtudega 200x50x60 cm
Valguseks on 4 x 58W valget valgust
Kaks filtrit EHEIM 2329 ja 2028. Esimene siis wet/dry termofilter.
Õhukompressoriks RenaAir 200

Sooviks on sinna sisse elama saada 3-4 Oskarit, paar Papagoid ja põhjapuhastaja. Vabandust, kui kalade nimed liiga vabakäeliselt kirja said.
Taimi ei ole akvaariumisse planeerinud (aias on neid küllalt :)

Mida arvate sellises varustuses akvaariumist? Mis puudu või mis üle? Millele kindlasti peaks tähelepanu pöörama?
Mida arvate sellisest kalade kooslusest?

Aitäh!
Agur

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 15, 2004 11:24 
Akvarist

Taimed peaks ikka olema,sest
muidu nagu üks osa akvaariumist puudu... :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 15, 2004 11:50 
Akvarist

Palju õnne!
Akvaarium on muidugi tore kuid tekib küsimus milleks Sulle wet/dry filter kui Sa taimi ei planeeri oma akvaariumisse?
Samuti tundub mõttetuna õhukompressor , Sa ei kavatse ju ometi akvaariumit puupüsti kalu täis lüüa , pealegi kaks filtrit ajavad piisavalt vett ringi ,et seda hapnikuga rikastada.
Kaladest ei soovita oskareid ja papagoisid (huvitav kes mõtles kalale nii nõmeda nime välja) kokku panna - tõenäoliselt teevad need papagoid varsti oskaritele tuule alla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 16, 2004 08:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

oskarid vajasid ju ekstra õhurikast vett ja kui neid seal veel 3-4 on peale veel mingite kalade siis õhukompressorit on äkki ikkagi vaja- mina arvan :roll: :?

teiseks oskaritega ei saagi vist taimi pidada sest nad söövad ja kaevavad kõik üles...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 16, 2004 09:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Palju õnne!

Aitäh!

Tsiteeri:
Akvaarium on muidugi tore kuid tekib küsimus milleks Sulle wet/dry filter kui Sa taimi ei planeeri oma akvaariumisse?

Sellest ka minu küsimus, et müüja mingil põhjusel mulle selle filtri soovitas. Kuigi olin veel eraldi mitu korda maininud, et taimi pidada ei kavatse. Mida head see wet/dry funktsioon akvaariumile annab. Seadmega kaasa käiv kohin-mühin on ikka paras piin.

Tsiteeri:
Samuti tundub mõttetuna õhukompressor , Sa ei kavatse ju ometi akvaariumit puupüsti kalu täis lüüa , pealegi kaks filtrit ajavad piisavalt vett ringi ,et seda hapnikuga rikastada.

Oscarid pidavat ju palju õhku tahtma? Ja hoolega ka taimi hävitama?

Tsiteeri:
Kaladest ei soovita oskareid ja papagoisid (huvitav kes mõtles kalale nii nõmeda nime välja) kokku panna - tõenäoliselt teevad need papagoid varsti oskaritele tuule alla.

Kas keegi oskab Papagoide kohta ka mõnda head lehekülge lugemiseks soovitada. Oscarite kohta liedsin juba.

Aitäh!
Agur

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 16, 2004 09:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

sten kirjutas:

Sten, äkki põhjendaksid, miks sinu arvates w/d filtrist pole kasu, kui akvaariumis taimi pole?

Minu arvamus on, et väheste taimede korral peab loodusliku filtreerimise puudumise kompenseerima efektiivsem filter, mida ka w/d on. Taimedeta akvaariumis jääb ju kogu ümbertöötlemisprotsess filtri teha, mida paremini see oma ülesandega hakkama saab, seda kasulikum kaladele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 16, 2004 10:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Agur kirjutas:
Mida head see wet/dry funktsioon akvaariumile annab. Seadmega kaasa käiv kohin-mühin on ikka paras piin.

Wet/Dry filter loob bakteritele väga hea keskonna kasvamiseks. Hea keskkond luuakse vee ja õhu (wet/dry) vaheldumises filtris, bakterid saavad siis "süüa ja hingata".

Kui raha on, siis on see õige valik :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 16, 2004 11:09 
Akvarist

Ma ei olegi üldse väitnud ,et wet/dry filtrist mingit kasu ei ole - lihtsalt arusaamatuks jääb miks just wet/dry kui taimi üldse ei planeeritagi akvaariumisse. Põhjendan : minu arust on wet/dry filter mõeldud just tõsise taime akvaariumi jaoks ja antud juhul annaks ka tavaline filter sama effekti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 16, 2004 11:22 
Moderator

sten kirjutas:
Põhjendan : minu arust on wet/dry filter mõeldud just tõsise taime akvaariumi jaoks ja antud juhul annaks ka tavaline filter sama effekti.

wet/dry-filtriga ei ole mingit vahet, kas kastis on taimi või mitte. Nagu Andres ütles, tegu on bakterite happelise keskkonnaga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 16, 2004 11:45 
Moderator

Täspsustan oma vastust:
Ehk wet/dry-filtri põhimõtte on pakkuda aeroobilistele bakteritele võimalikult hea keskkond. Nagu bakterite nimi ütleb, nad vajavad hapniku selleks, et hoolitseda lämmastikutsüklist. Tegelt on wet/dry optimaalne, kui akvaariumis pole taimi, sest taimed tootavad osa vajalikust hapnikust ja kui neid ei ole, peab bakterite hapnikust hoolitsema teisiti. Hea variant on siis kasutada wet/dry-filtrit, mis hoolitseb ise bakterite piisavast hapnikust.

Filtri efektiivsust on tegelt võimalik mõõta mõõtmal sisse mineva vee hapniku tase ja välja tuleva vee hapniku tase. Selle kaudu on näha, kui palju bakterid on hapniku kasutanud, ehk kui efektiivne lämmastikutsükel on olnud. Sellist mõõtmist ei loomulikult wet/dry-s ole võimalik teha, sest siin vette tuleb hapniku vahel juurde.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 16, 2004 12:19 
Akvarist

Jah , see kõik on väga õige - lugesin ka ise vahepeal netist ,et wet/dry filter on kolm korda effektiivsem tavalisest filtrist kuid nagu teema alguses juba ütlesin ei ole mul kokkupuudet olnud wet/dry filtritega kuid on tavaliste filtritega ja ka need toimivad suurepäraselt. Muidugi kui rahakott kannatab tuleks siiski eelistada wet/dry-d

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 16, 2004 11:56 
Akvarist

Mina just taimeakvaariumisse wet/dry filtrit ei tahaks toppida - loputab co2 välja.

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver