foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: mõrad, kriimud klaasil?
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 13, 2007 11:31 
Akvarist

Tervist. Tekkis paar küsimust väga hirmuäratava tähelepanekuga.
Lühidalt on lugu järgmine. Hakkasin umbes aasta tagasi akvaariumit ehitama, või siis õigemini ostsin klaasid umbes siis ära, aga nagu alati ei lähe kunagi nii nagu plaanitud ja igasuguste kolimiste ja ehituste kiuste, tarisin neid klaasikesi pidevalt ühest kohast teise. Lõpuks võtsin kätte ja kleepisin akvaariumi kokku, tegin kapi ja asi tundus timm, täna siis tõstsin kõik oma kohale, kuhu nad tulema peaks ja siis täitsa juhuslikult nägin prose valguse taustal, hästi ligidalt, et klaasidel on väiksed mõrad, mitte küll läbi kogu klaasi, aga ühe küljepeal küll. pigem nagu kriimud aga nende joont jälgides ei tundu küll, et se mingi kraapimise tulemus olla saab. Ja neid on ikka üsna palju.Nüüd olengi nõutu, sest plaanis oli lõpuks esimest korda katsetus vesi sisse lasta aga tundub kuidagi kahtlane. Akva suur ka, kole palju vett peaks koristama kui nüüd sellepärast kuskilt klaas järgi annab.
Kasutasin samu mõõtmeid mis siin lingil /article_view. ... o=14&faq=2
ja sain ka palju nippe, mis ehituse olulisemalt mugavamaks tegid. Ühtlasi tänan ka seda lahket meistrimeest, kes ei pidanud paljuks oma teadmisi jagada.
Tahakski teada, kas kellegil on kogemusi sellise asjaga, kuigi ega seal vist enam midagi teha pole?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 13, 2007 11:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei ole küll kunagi ühtegi akvat ise ehitanud ja ei tea milline töö see on aga kahjuks tean milline töö on purunenud 200-liitrise vanni korjamine maast.
Mina vahetaks ikka klaasi juba eos ära. Parem alustada korralikult kui hiljem oleksitega end kiusama hakata.
Teiseks - ka kriimud klaasil (kui need ka purunevad ei ole) hakkavad mingil ajal segama.
Tahaks ikka korralikku ju!
Aga see loomulikult minu arvamus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 19, 2007 12:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
minul on näiteks magnetid, millega klaasi puhastad, kriime tekitanud, sellised peenemad, aga alati on ikkagi selline okas hinges, et äkki...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 27, 2007 11:28 
Akvarist

tänud vastanuile. võtsin julguse kokku ja panin "proovivee" sisse, nimelt elan soode keskel ja kasutan pinnaveekaevu saadusi ). minu ulmeunenäod purunevast ja purskavast klaasist on õnneks osutunud vähemalt seniniks utoopiaks.seegi hea.
ent ilmnevad uued ja huvitavad tõkked ). sest nagu öeldud, akvaariumi ehitust alustasin lihtsamatest asjadest, nagu tehnika ostmisest. ent minu probleem ons see, et kakun kõik kohe lahti, et vähem ruumi v'taks ja kõik paberid viskan alati ära. loodan oma loomulikule inteligentsile, kuid se ei tööta kunagi.isegi kirjatehnikas pole se mind aidand :D
nüüd siis istun oma elbi 2217 eheim pumba otsas ja midagi teha ei oska, sest tema ka ei tee midagi?ühtegi dokustaati ka alles pole, et kuskilt lugeda, mis tegema pekas.
vennike lihtsalr ei tee, seda mis pekaw. uriseb ain.
kuid võtkem asja siiski huumoriga :D jõulud ju

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 28, 2007 12:02 
Akvarist

loogiss, et nii ruttu ei reageeru keegi, sestap panengi midagi vanadele ja aeglastele http://www.youtube.com/watch?v=-Th_lZab ... re=related

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 28, 2007 12:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

http://www.brooklands.co.nz/eheim/manuel.htm

Keri allapoole seal on 2217 kasutamisjuhend kah.

EDIT:

Leidsin parema EHEIM-i enda kodulehelt:

http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anleit ... lassic.pdf

HYVA KATSETAMIST!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 28, 2007 11:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul akva käivitamisel ja näen ka vaimusilmas kuidas akva katki läheb... kapp kokku kukub... vesi kohinal maha voolab... ja mees vannub! Aga nüüd vesi sees olnud 5 päeva ja kindlustunne hakkab tulema tagasi :wink:

Lund sulle! :wink:

algus 22.12.07, 280L .Asukad:Ancistrus, Pelvicachromis pulcher, Hemichromis Bimaculatus, Crossocheilus siamensised,Labidochromis caeruleus, Metriaclima estherae, Melanochromis Cyaneorhabdos, Convict Cichlid ja taimed.
60L

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 28, 2007 12:13 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
latikas kirjutas:
uriseb ain.

Filtris õhk sees-täida imamispoole toru veega , kui pole muid joonistel näidatud abi/täitmisvahendeid aitab ka väljuva poole pealt ise imemine.
Võid ka filtri tööle jätta imemiskatsete aeg - on kohe näha mil vett tulema hakkab ja siis peaks ka filter ise õhu enda seest välja tooma.
Jõudu ja jaksu...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 05, 2008 08:11 
Akvarist

tänan kõiki vastajaid. hakkan vaikselt aimu saama selle välisfiltri hingeelust. nagu ma aru olen saanud puudub mul sealt seest veel vajalik "puru"(tõesti ei tulnud selle peale, et sinna veel midagi panema peab, keegi ei hoiatanud ka, nüüd tundub endale ka loll muidugi) , mida vanaastal polnud võimalik kalakesest enam saada, ja nüüd pole endal aega sinna enam sõita, jälle väike viivitus. vaevaliselt läheb se :). katsetusvee lasin välja. mu kaevuvesi sisaldab ikka niipalju rauda, et pärast kahte päeva, kus filter ju ei töötand, oli vesi muutund nii kollaseks, et isegi voolikuid enam ei näinud sees. järg.nädala alul proovin täita filtri vajaliku materjaliga ja siis proovin soovitatud näpunäiteid pumba tööle saamiseks.
arvatavasti täidan akvaariumi jägalajõe ülemjooksu veega, mis mu hoovist mööda vuliseb, kuna kavatsen nagunii kodumaa kalu aint kasvatada, siis ehk ei ole se väga määrav? või kuidas teile se tundub, teine võimalus oleks kadriorust se paarsada liitrit siia sebida, mis oleks suht aeganõudev, kuid kas ka vajalik?

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver