foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Algaja akvarist
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 09, 2007 11:05 
Akvarist

Tere niisiis sai soetatud endale akvaarium 07.12 samal päeval lasime ka vee sisse ja ka veepehmedaja mida siis loomapoest soovitati. Kuid nüüd tekkis küsimus, kuna loomapoest öeldi et kalad võime sisse panna paari päeva pärast, aga siit lugedes jääb mulje et see aeg on ikka natuke rohkem kui paar päeva...et siis kui kaua peaksime ootama et kalad vette saaks :?: A ja akvaarium on meil siis Juwel 60 54l ning seoses sellega sooviks siis teada veel et kui palju kalu sinna üldse saabki panna nii et neil seal hea ja mõnus olla oleks :D Ja veel siis üx küsimus :) et esijalgu oleks plaan võtta kaks kuldkala aga kas näteks skalaar sobiks ka nendega elama?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 09, 2007 11:07 
Akvarist

Enne unus märkimata et ka ühe tableti saime loomapoest et see mingisugused bakterid vette tekitaks, selle panime ka siis samal päeval.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 09, 2007 11:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

soovitan alustada gupidega 1isane,2emast ja pisemat sorti põhjakoristaja :D kuldkaladele võib see akva lõpuks kitsaks jääda kuigi pidada saab neid seal küll.oota kaladega vähemalt niikaua,kui akvast õhumullikesed on kadunud :!: sirvi foorumeid siin on väga palju infi :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 09, 2007 11:37 
Akvarist

Seda foorumit loen kindalsti :D aga tekkis veel üks küsimus et akvaariumi kaane pealt ära tõstmisel tilgub hirmus palju vett maha...saan aru et see on see kondents aga kas seda just nii palju peab olema :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 09, 2007 11:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Akvas ei teki tasakaalu ja elu niisama seistes. Too bakterisodi VÕIB asja kiirendada aga eriti sellesse ei usu. Nimetet gupid kasvõi oleksid juba piisavad tsükli käivitamiseks. Aga ka õunateod on sobivad. Las nad olla kasvõi nädalapäevad ja alles siis võiks kalad vette lasta.
Ah jaa, kuidas taimedega jääb? Neid sa ei maininud aga olla võiks küll. Muidu jäädki vetikatega võitlema.

PS. Igasugu lisakeemiat tasub kasutada alles siis, kui tead milleks ja et ilmtingimata vaja.
PS/1. Kondensvesi on normaalne nähtus aga elektroonikale (valgustite ballastid) kahjulik. Sellest saad lahti pannes kaane alla ventilaatori(d). Mina tegin nii: http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page483.htm
Tekib kondens seepärast et lampide soojusest kuum kaas jahtub tulede kustudes rutem kui vesi. Vesi aurab ja aur sadestub veepiiskadena maha esimesele jahedamale pinnale.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 09, 2007 11:46 
Akvarist

Mõne taime panen ikka ka kasvama aga ka kunstaimi on akvas. Kas siis kui on kõik elustaimed tekib vähem vetikaid :?: kindlasti rumal küsimus :D aga ma alles loen seda foorumit ja ple veel kõikidele küsimustele vastust saanud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 09, 2007 11:51 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma olen ka rumal ja ei oska seletada, kuidas osad akvad ikkagi toimivad ainult kunsttaimedega. Selliseid on küll.
Teoreetiliselt peaks asi olema nii, et vetikad ja taimed on pidevalt võitluses toidu pärast - kes keda. Kui taimed kiratsevad, võtavad vetikad võimust ja isegi kogu vesi võib olla udune nagu Londoni õhk. Mul oli paar korda nii, akva vastassein ka ei paistnud. Aitas vaid 5-päevane TÄIELIK pimendamine.
Kalade seisukohast peaks olema suht poogen kas plast- või elustaimed või lausa vetikas. Elustaimi annab toidule lisaks konsumeerida (nagu minu molly armastas teha). Vetikatest rohelist vett on jäle vaadata. Muud midagi.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver