foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 04, 2007 03:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sai ostetud Gina Sandfordi raamat ja sealt sai valitud pehme veega akvaariumi näidiskooslus kuna selles on neoonid. Käisin kalakese poes ja sain teada et neil neoonid poes on vees mille ph on võibolla hoopis 7.5.
Kui palju siis võib ph olla erinev sellest mida targad raamatud kalale sobiva vee ph vahemikuks ütlevad? Tegelikult on mu kodus ka ph üle 7.
Proovisin ph-d ph-minusega alandada aga ta tõuseb tagasi, kuigi KH on u. 5.5. ja GH 8
Mõttekam on mul siis vaadata kalade poole kes taluvad aluselisemat vett. Aga neooniparve väga tahax omale.(idee fix) :)
Lühidalt: Kas neoonkalad või siis neoontetrad kannatavad aluselist vett? Kummad neist on ses suhtes vastupidavamad?

Loodetavasti ei muretse ma algajana ülearu aga olles näinud kuidas mu sõbra naisel lõi sajopp pähe ja ostis u. 10 liitrise ümmarguse anuma ja pani sinna 2 kuldkala ja 2 ancu :evil: ......... ei taha mina endale piinakambrit tuppa.

Ja üleüldse igasugune nõu algajale akvaristile on teretulnud,..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 04, 2007 11:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul on ka Ph 7,5 ringis (Sera test ei võimalda eriti täpsemalt lugeda) , gh ja kh küll madalamad kui Sul - mõlemad 6, aga neoonid rõõmsad ja rahul. Ma arvan küll, et Sinu veel pole ka kareduse poole pealt suurt häda miskit ja neoonid elavad selles küll täiesti rahulikult :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 04, 2007 12:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Neoonid saavad su vees ilusti hakkama.
Neoonidel on edukaks kudemiseks vaja eriti väikest pH-näitu, aga kodustes tingimustes neoonidelt tittede saamine on praktiliselt võimatu isegi olenemata ideaalsest pH-st.
Nii, et mu meelest ei ole sul pabistamiseks põhjust.

Kui tahad oma vee pH-d hoida konstantselt 7-7,2 ringis, soovitaksin kasutada turbapallikestega kotti, mis tuleb filtervati vahele panna. Toimib hästi ja ilma shokeerivate näiduhüpeteta. Olen seda varianti kasutanud nüüdseks umbes 2 kuud ja väga rahul. Kalad ka ;)

100 l: jälle soe ja mage vesi + kalad

650 l: ikka soe ja mage vesi + kalad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 04, 2007 01:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Bambeduus kirjutas:
Kui tahad oma vee pH-d hoida konstantselt 7-7,2 ringis, soovitaksin kasutada turbapallikestega kotti, mis tuleb filtervati vahele panna. Toimib hästi ja ilma shokeerivate näiduhüpeteta. Olen seda varianti kasutanud nüüdseks umbes 2 kuud ja väga rahul. Kalad ka ;)

vabandan, kasutan teemat. Mitmest kohast olen lugenud juba seda turbapallikeste juttu. Kas neid pallikesi müüakse zoopoodides või kõlbab Horteses müüdav tavaline turvas ka? (see, mis seal kottides on)

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 04, 2007 01:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei oska Eesti poodide kohta öelda, aga arvan, et kalapoodides peaks olema müügil Sera turbapalliksed (nimetusega "super peat"), 500 g pakkides. Näide ja mõningane info siin: http://www.sera.de/index.php?id=65&L=1 ). Eraldi tuleb siis juurde vaadata kotikesed. Ma kasutan mugavuse mõttes Sera kotikesi, mida eraldi pakkides müüakse (valged elastsed suka-tüüpi kotid, mis plastkinnitiga kokku tõmmatakse).

See teeb vett natuke kollakaspruunimaks, aga minule see meeldib. Kalade värvid tulevad hästi esile ja selline mõnus Amazonase-laadne atmosfäär on akvas.

100 l: jälle soe ja mage vesi + kalad

650 l: ikka soe ja mage vesi + kalad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 04, 2007 01:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitäh.
Selliseid karpe olen meil müügil näinud küll.

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 04, 2007 09:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Võin omalt poolt lisada, et neoontetrad said ka minu 8pH-ga akvas hakkama, kuigi algul kartsin nende pärast ja üritasin mitmel korral tulutult CO2- ga jännata. Nüüdseks olen oma veeparameetritega leppinud ja kalad (neoonid) on kolmandat aastat elu ja tervise juures.

ümeramees kirjutas:
Bambeduus kirjutas:

vabandan, kasutan teemat. Mitmest kohast olen lugenud juba seda turbapallikeste juttu. Kas neid pallikesi müüakse zoopoodides või kõlbab Horteses müüdav tavaline turvas ka? (see, mis seal kottides on)

Rohelises kaubamajas müüakse ka turbatablette, mis on väetiseta ja sobivad akvas kasutamiseks.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver