foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: peaaegu enne algust
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 08, 2004 09:37 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Juun 08, 2004 09:21
Postitusi: 14
Asukoht: Tartu
Mure on igatahes suur. Eile oli sünnipäev ja kingiti lillevaas koos nelja kalaga. Arvasin seda ise ja olen nüüd ka lugenud, et selline akvaarium on kalade vastu kuritegu. Hetkel pole paraku finantsi, et suur akvaarium osta. Kas mu kalakesed püsivad kuu aega (järgmisel kuul ehk kannatab midagi muretseda)selles nõus elusana ja mida ma peaks tegema, et nende olukorda parandada. Mis liiki need kalad on, ma ei tea. Oranži värvi ja osadel on tumedamad triibud. Paar taime on ka, aga nende liiki ma ka ei tea.
Ja küsimus edasi. Kui hakata akvaariumi muretsema, siis uuritud materjalidest on jäänud mulje, et mõtekam on ise komplekteerida. On see nii? Mida peaks silmas pidama.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 08, 2004 10:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Nov 28, 2003 08:39
Postitusi: 349
Asukoht: Tallinn
Kirjelda kala täpselmalt ehk siis suudame tuvastada.

_________________
45l
1platy, 2hoplosternumit, 1anc, 4neooni, 1OTO ja 1kuldkala, 3pseudomugil gertrudae-d ja 2japonica shrimps-i


Üles
 Teema pealkiri: Re: peaaegu enne algust
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 08, 2004 11:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Dets 12, 2003 12:44
Postitusi: 289
Asukoht: Tartu
Tere Külli,

Otsi mõistliku suurusega nõu (mida suurem, seda parem) ja täida veega. Lase sellel pool päeva seista ja teisalda siis ettevaatlikult oma kalad sinna. (Eelnevalt veendu, et mõlemas nõus oleks veetemperatuur sama, ehk siis toatemperatuur sinu puhul). Et kalad veeolude muutmisest järsku shokki ei saaks, võid "suurest nõust" eelnevalt 5min. vahedega "vaasi" vett juurde tõsta (korraga~ 25% vaasi vee mahust). Teine variant on anda kalad kuuks ajaks hoiule mõne akvaristi kätte.
Tsiteeri:
Mis liiki need kalad on, ma ei tea. Oranži värvi ja osadel on tumedamad triibud. Paar taime on ka, aga nende liiki ma ka ei tea.

Kas need kalad näevad umbes sellised välja? : http://www.sfendt.net/fish/gallery/platy.jpg
Tsiteeri:
Kui hakata akvaariumi muretsema, siis uuritud materjalidest on jäänud mulje, et mõtekam on ise komplekteerida. On see nii? Mida peaks silmas pidama.

Sul on vaja: 1. Klaaskasti 2. Kaant+valgustust 3. Vee soojendit 4. Filtrit 5. põhjapinnast. Punktid 1-4 saad ka tõenäoliselt mõne juweli komplektina kätte, alguseks sobib küll. Põhjapinnas mine osta ehitustarvete poest (müüakse "liiva" nime all, fraktsioon ~3-5mm), saad odavamalt ja parema.

Kindlasti loe läbi need 2 kodulehte:
http://www.hot.ee/salakalakas
edit: teine link kõrvaldatud

_________________
20L & 1 Xenopus Laevis (~6a. vanune tegelane :P)


Viimati muutis Andres, Kolmapäev Juun 09, 2004 08:58, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 08, 2004 11:35 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Ee... seda et ehkki seda teist linki ma ka ise korra välja käisin oleksin sellega siiski pisut ettevaatlik. :roll: Andres, kui Sa viitsid korra veel läbi vaadata siis vast mõistad miks...


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 08, 2004 11:57 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Dets 16, 2003 02:46
Postitusi: 442
Asukoht: Tallinn
Pakuks, et tegemist on mõõksabadega. Võib juhtuda, et mõni neist poegib ja siis on neid juba lugematu arv. Osta 15-liitrine plastämber (25kr) või miski suurem plastnõu ja mõni tartlane annab sulle ka egeria densa, ceratophyllum demersum jne taimi. Kui süüa annad, siis ära üle toida. Vett vaheta 1/3 nädalas seisnud vee vastu. Võimalusel hangi 50-100 liitrine akvaarium - kui võimalust pole, siis kaalu kalade äraandmist.


Viimati muutis devi, Kolmapäev Juun 09, 2004 06:21, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2004 02:04 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Juun 08, 2004 09:21
Postitusi: 14
Asukoht: Tartu
Algatuseks aitäh kõigile nõuandjaile.

Salakala lugesin kõigepealt läbi (sealt ma siia foorumisse jõudsingi), aga nii algelise veenõu kohta nagu minul praegu on, ei ole seal midagi. Akvaariumi ostmisel/komplekteerimisel on sellest kindlasti palju abi.
Vaatasin seda pilti ka, no ma ei tea kas on sama kala. Minu omad on nimelt alles pisikesed pojukesed vist, ma tõesti ei tea kaladest midagi, aga ma saan arvatavast täna järgi uurida, mis kalad need on.

Kas ma saan õigest aru, et võin osta suvalise plastnõu ja panna kalad nii kauaks sinna kuni akvaariumi ostan. Mul seisab vannitoas lapse vann, mille maht on vähemalt 40 l (arvatavasti rohkem), kas see sobiks. Aga selle vanni põhju tuleb siis panna ikkagi pinnas ja natuke taimi?

Väga suur akvaarium meie korterisse ei mahu, aga sain juba aru, et alla 50 l ei tule kõne alla, olen sellega arvestanud. Kas nii tuleb soodsam ja kas tasub riskimist, et mees keevitab selle klaaskasti ise kokku ja siis muretseme seadmed juurde? Andrese antud nimekirjas ei olnud CO2 seadet, kas see pole hädavajalik? Seda on küll kirjelduste järgi imelihtne ise teha.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2004 02:51 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Mär 22, 2004 08:05
Postitusi: 585
Asukoht: Tartu
Vann sobib küll, kuid sealt on ehk mitmesugust keemiat läbi käinud (pesuvahendid jms) ja seda on kindlasti jäänud igasutustesse kriimudesse vanni sisepinnal. See võib kalad tappa. Seega võiks olla mõni nõu, mis pole igasuguse keemiaga kokku puutunud. Keegi kodanik siin peab (vähemalt pidas) juba pikemat aega kalu 40L plastikust veepudelis.
CO2 seade on vajalik taimekasvatusel edasijõudnutele ja pole Sinule vajalik.
Filtri puudumise saad kompenseerida veevahetustega. Nüüd, suve hakul, saad ehk küttekehata ka läbi.

--
Akvaariumi tegemistest on ka foorumis siin juttu olnud, kasuta otsingut, üks sobiv märksõna, mida proovida, on DIY (Do It Yourself). Keevitada pole üldiselt enam vaja. Akvaariumi võib lasta mõnel firmal/asjatundjal kokku liimida (tuleb odavam, hind kusagil 6-8 EEK akvaariumi liiter), kui täiskomplektid (Juwel Record ntx.), lisaks vajad juurde veel kindlasti filtrit ja küttekeha. Taimede kasvatamiseks vajad ka valgustust, võib osta standard kaane või siis teha see ise. Akvaariumi suuruse juures pead arvestama, et vajad ka kohta kuhu ta panna -- akvaarium koos sisuga on päris raske. Pisema, ntx. 60L, nagu minul, saab panna mõne tugevama laua v. kapi peale.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2004 06:27 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Dets 16, 2003 02:46
Postitusi: 442
Asukoht: Tallinn
Plastnõu on ajutine. Kui sa põhjakruusa ei pane, siis saad põhjast sodi kergema vaevaga eemaldada (kasvõi iga päev). Juurtega taimi pole mõtet panna, kui valgustust ei ole. Ma loodan, et sa hangid neile õige pea akvaariumi ja selle ajaga taimed nagunii ei juurdu. Hulpivad taimed saavad valgust pinnalt, on kiire kasvuga ja aitavad hoida vee kvaliteeti kontrolli all. Mingi valgustus võiks ikkagi olla, sest ka kalad tahavad valgust - kasvõi 18W säästulamp. Kõik anumad peavad olema pesuvahenditest ja keemiast hästi puhtad.


Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver