foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Probleemid filtriga
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 23, 2007 05:35 
Akvarist

Filter on AQuael mini 230 v, töötab kogu aeg täie võimsusega ja akvaariumis on tohutu veekeeris, kui kuidagi saan õhuvoolu vaiksemaks (vooliku otsast nupust kruvides), võib üldse töötamast lakata. Enne seda oli Magi-200 filter, mis tegi samamoodi.Teen äkki midagi valesti nende filtritega? Mul on olnud 16 l akvaarium vähem kui 1 kuu. Osta jälle uus filter?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 23, 2007 09:36 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Pigem võiksid investeerida suuremasse akvasse, 16 liitrit on ikka väga väike. Ka nii suure akvaga on võimalik üht-teist teha, kuid suurus seab igapidi omad piirid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 23, 2007 10:26 
Akvarist

No on ju ikka võimalik 16 l ka pidada, et hakkab ikka kõik see bakterite värk selles ka tööle ja? :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 23, 2007 10:41 
Akvarist

Võimalik on küll,aga suuremat akvaariumit on lihtsam tasakaalus hoida. 16 l seab ka suured piirangud kalade koha pealt,sest ta on lihtsalt nii väike. Mis plaanid sul selle akvaariumiga on? Oled äkki hoopis ainult taimede ja krevettide peale mõelnud?

Tohutust veekeerisest on ka inimestel erinevad arusaamad. Mina pean seda veel normaalseks,kui filtri juurest vesi aktiivselt liigub. Aga kui vesi liigub sama moodi, kui teeklaasis kiiresti teed liigutada lusikaga, siis on vist jah liig.

700 l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 23, 2007 07:38 
Akvarist

Tahaks ikkakalu pidada. Praegu on mul 9 kala, 3 neoni, 4 daniot ja üks gupi ja 1 kes on iminapasuuga ja mööda klaasi kogu aeg liigub. Liiga palju? Taimi ei ole üldse hetkel,anubium pidi hea olema. Gupisid oli algul rohkem, aga need surid ära, see viimane on kah kahtlane.
Ei nii hullult ka vesi ei liigu nagu teeklaasis, ikka ainult filtri toru juures, ja kui vool on pisut tugevam, siis ta ei jää seisma ka.
olin sunnitud vee ära vahetama pühapäeval, kogu vee, sest mind polnud kodus ja kodused olid kalu nii üle toitnud ja filtri ka veel välja lülitanud, niie t vesi oli roiskunud ja 2 kala surnud. kasutasin Sera Aqutani, praegu on vesi selge...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 23, 2007 10:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Piret kirjutas:
Tahaks ikkakalu pidada. Praegu on mul 9 kala, 3 neoni, 4 daniot ja üks gupi ja 1 kes on iminapasuuga ja mööda klaasi kogu aeg liigub. Liiga palju?

No üks lihtne valem on selline et 1 cm kalapikkuse kohta peaks olema 1 liiter vett, kusjuures arvetatakse täiskasvanud kaladega (maimudest saavad ju peagi täiskasvanud kalad). Kalkuleerimise ja järelduste tegemise jätan juba Sinu hooleks. ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 24, 2007 11:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas ta töötab sul täie võimsusega sellepärast, et muidu ei tule mulle või on lüliti katki? Mul 25l maimuakvas sama filter, sellega on nii, et keera võimsus nii väikses akvas miinimumi, et liialt segi ei keeraks ja tõsta filtrit kõrgemale, ta millegipärast ei taha sügavamal mulle kätte anda aga see ei tähenda, et filter ei toimiks. Õhutamine toimib ka siis kui veepind liigub kuigi sa mulle ei näe. Kui tahad mulle ka, siis sea see toru kust vesi välja tuleb üsna veepinna lähedale. Sama firma suurem filter mullitab igast asendist, ainult miniga on see jama, et ei taha sügavamal mullitada.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver