foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Barbused ja valguskartus?
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 18, 2007 09:34 
Akvarist

Pildid: 1
Mul iseäralik nähtus akvas. Tegelikult on need asukad meil juba 2 aastat, aga ikka üks jama.

Õhtuks on Barbused vasta põhja, kahvatud ja mitte just väga lustlikud. NIipea kui valgus enda välja lülib on kõik kohe rõõmsad ja ujuvad igal tasandil. Hommikupoole on ka koos valgusega kõik normaalsed ja mängivad oma lõputuid mänge.

Väsivad ära? Ei kannata valgust? (60l akva on ja 30W kokku, taimed ka sees). Mida teha või üldse mitte teha?

MItte ei saa aru, mis häda neil sellega on, on ehk kellelgi sama kogemust ja mis aitaks või lihtsalt ongi nii?

http://gritiakvaarium.blogspot.com/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 18, 2007 10:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul on samuti barbused aga valguse kartust pole kuskilt otsast märgata. Pigem on see neile signaaliks, et varsti tuleb hommikusöök.
Tõsi, alguses olid nad kuidagi kartlikud. Päris pikalt, ca 1/2 a. Siis võeti paik omaks ja edasi pole muresid olnud.
Võib-olla kardavad midagi muud_ käimist läheduses, mingeid mürasid, ei teagi, mida veel.
Kummaline igatahes.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 19, 2007 08:46 
Akvarist

Annan just hommikusööki. Hommikul on kõik rõõmsad ja loomulikult norivad klaasi taga süüa, siis pole valgusest midagi. Ja ka suurema osa päevast on kõik hästi. Õhtuks on aga tüüpidel närvid täitsa läbi, aga valguse kustudes toimub momentaalne meeleolumuutus??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 19, 2007 09:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ehk kuluks neile rohkem mingit varju ära - ei lugenud algul korralikult Su postitusi ning hakkasin taimi pakkuma, kuid Sul juba mingid taimed olemas. Mis taimed need muidu on, kas varju pakuvad? Võiks proovida veel ntx ujuvaid taimi, võin pakkuda Salvinia natansit ntx. Kas seal lähikonnas pole midagi mis neid võiks hirmutada? Ega mingit pilti ei õnnestu teha akvast, oleks ka niisama huvitav ja annaks äkki mõne mõtte?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 19, 2007 10:44 
Akvarist

Hei

Taimed ei ole mul veel jõudnud suurt võimust võtta, alles vahetasin kunstvärgenduse elusate vastu (nimesid peale kääbusvallisneria ma peast ei teagi). Ujuvaid oli ka kunagi. Samas nad peavad väga lugu avatud ujumisalast, nii et suurt dzunglit ei saa ka teha.

Varjumiseks on neil veel isetehtud loss ja kookos, kuid neid kasutatakse rohkem naabrite luuramiseks ja äkkrünnakuteks :D Jube naljakas näib olevat aknas passida ja siis mööda ujujale kallale hüpata. Pimedas "ripuvad" tornide või taimede vahel.

Üks kiiruga tehtud klõps akvast
http://www.album.ee/node/11505819/50079644#browse

Akva oli enne kohas kus paistis sisse ka päevavalgust, kuid nüüdseks on see kolitud vaiksesse ja pimedasse kohta. Nad tõepoolest mürgeldavad suurema osa päevast nii väga, et äkki väsivad ära :( Igatahes imelik lugu. Sägad ennast küll häirida ei lase, päevitavad suurema osa päevast millegi otsas.

Küll olen mänginud päeva pikkuse ja teab millega, aga ikkaa üks ja seesama lugu. Praegu vaatan, et 5 barbusest 2 on õhtul enamvähem, aga 3 istuvad nurgas nägudega nagu hakkaks maailma lõpp saabuma. Niipea kui pimedus saabub on kõigil jälle eluisu tagasi.

Oeh pikk sai, aga ma olen selle üle pikka aega imestanud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 10, 2007 02:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tore, et seda foorumid leidsin! :D Olin juba palju uurinud just barbuste kohta (meeldisid nad poes mulle väga!). Aga, et nad valgust kardavad pole siiani teadnud. Seega see teema oli mulle väga kasuks, nüüd tean mida oma kalakestest oodata. Täna käivitasin oma esimest akvaariumi 45l... :lol: Kalad kindlasti tulevad veidi hiljem... Plaanis on 10 tiigri barbust ja 2 hoplo thorakatumit. Griti, sul on sama "segu", kuidas nad omavahel hakkama saavad? Ja kui palju sinul tiigri on? :?:

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver