foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kas kalad hammustavad?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 15, 2007 09:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vabandan kõrvale kalduva teema pärast aga mul oleks üks küsimus. Nimelt kui ma filtrit puhastan siis ma pean käe vette pistma ja siis ma tahaks teada ega kalad ei hammusta :lol: ? Neil pidid küll hambad olema aga ei tahaks küll hammustatud saada.

*** Poolitasin kuna tegu hoopis teise teemaga *** Rein

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 15, 2007 09:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
tommilak kirjutas:
Vabandan kõrvale kalduva teema pärast aga mul oleks üks küsimus. Nimelt kui ma filtrit puhastan siis ma pean käe vette pistma ja siis ma tahaks teada ega kalad ei hammusta :lol: ? Neil pidid küll hambad olema aga ei tahaks küll hammustatud saada.

See sõltub sellest mis kaladega tegu. Enamuse akvaariumikaladega pole probleemi, kuid on ka selliseid mis vabalt vere välja naksavad. Ntx mõned tsihliidid on ntx üsna nobedad naksama, kerakalad on tuntud hammustajad jne.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 15, 2007 10:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Antsud tulevad küll ligi ja lausa käe peale- aga antsud ei hammusta. Guraamid tulevad ka ligi aga ei hammusta- aga vat ahvenate ja muude kalade kohta ei tea.
Ma ei tea, kas ma olen imelik või mis-aga minu antsudele tõesti meeldib pai saada. Või miks nad käe juurde tulevad kui taimi istudan näiteks või põhjas sifooniga jauran. :roll:

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 15, 2007 10:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Ja gupid ründavad sinu kätt kogu kambaga, kõik proovivad midagi kätte saada :D
Jah, õnneks pole see tunda kui hammustus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 15, 2007 10:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

üsna hammustuse moodi tundub, kui 25cm oskar näpu otsas ripub :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 16, 2007 06:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

ümeramees kirjutas:
Guraamid tulevad ka ligi aga ei hammusta

Hammustavad küll, kui selleks põhjust on. Kui isane guraam üritab pesa teha, siis ründab kõiki kalu, kes pesale liiga lähedale satuvad ja ka kätt, mis akvaariumisse pistetakse. Olen mitu punast musijälge käsivarrele saanud. Pluss ehmatus, sest valus on ka.
Kudemise ajal raputab skalaar kummikinnast nagu purelev koer (paljast kätt ma kudemise ajal enam targu akvaariumisse ei topi).
Kui parajasti kudemisperioodi ei ole, on nad niiiiiiiiiiii sõbralikud ega lase end käest häirida ka siis, kui see lausa neile vastu puutub. Sifoonimisel tuleb skalaare eest ära ajada. Ujuvad soliidselt veidi kaugemale.
Kui gupi käekarvu ussikesteks või vetikaks peab, siis nende näksimine ei ole valus.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver