foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Punane gupi maim???
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 30, 2013 04:04 
Akvarist

Tere.

Mul 70 l akvaariumis 2 emast gupit (poegisid mõlemad eelmine nädal),4 isast gupit,2 mollit,üks emane poecilia latipinna (koos umbes 20 pojaga,2 nädalased),õunadigu,danio ja 2 siiami vetika õgijat.
Poecelial maimud hakkavad juba värvi muutma ja kosuvad hästi.Gupidel on näha aktiivselt 4 halli maimu.Kõik peaegu ühe suurused kuid ikka 2 korda pisemad kui pocelia maimud.Akvaariumis on ka peale gupide poegimist näha ühte musta värvi (väiksem kui gupi maimud)ja ühte punast värvi maimu.Punane on samasugune kui teised gupi maimud.Kas see on normaalne,et sünnib gupidel punaseid ja musti maime?Sest nad ei saa kellegi teise omad olla sest rohkem õnnistatud olekus kalu akvas pole.
Mainiks veel ära ,et must maim hoiab oma ette nurgas ja toitmis ajal vilksamisi näitab ennast.Punane on ka omas nurgas ja näitab end vähe.Siiski on näha ,et kosuvad.

Olen tänulik igasugu teemakohase info eest.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Punane gupi maim???
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 30, 2013 08:46 
Akvarist

Pildid: 0
Iga emane võib ka suht kõhnas olekus sünnitada vaid paar maimu.Kõik oleneb viljastatusest. Punaseid gupimaime ei ole(või nüüd juba on) Pane vähegi loetav pilt, ilma ei ole võimalik aidata.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 03, 2013 01:38 
Akvarist

Kahjuks ei saa ma pilti panna kuna ta veel suht pisike ja näitab ennast väga vähe.Nüüd oli 2 päeva täitsa kadunud ja mul juba silmad vees.Õnneks täna ilmus välja.Näitab vaid väga väikesteks hetkedeks ennast.Musta aga pole enam ültse näinud.Eks üritan teha pilti kui kiiresti see õnnestub ei oska öelda.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 03, 2013 06:32 
Akvarist

Peale 2 gupi ja 1 poecelia pole akvas rohkem emaseid.Mul siis kurg tõi enne soojale maale minekut ühe punase maimu aga tundub et eksis akvaariumiga. :lol: See sama nagu 2 valgel inimesel neegri laps saada.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 03, 2013 07:23 
Akvarist

Pildid: 0
Ei tea jah. gupi maimud paistavad vahel tõesti peaaegu mustad. Maimul põhjustab seda stress või nälg.Või stress näljast. Stressi tõttu (mis võib olla põhjustatud ka infektsioonist) muutub täiskasvanud gupi silma hele vikerkest mustaks. "kogu silm on must" Aga seda punast asja ei oska arvata. Sul mingid emased veel sünnitasid ,et ega ei olene mis värvi nad ise on - geneetika võib suht mitme põlve tagant välja lüüa.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Okt 04, 2013 06:32 
Akvarist

Kas viimasel ajal mõnda taime ei ole ostnud või saanud? Meil sai üks tuttav niimoodi tibatillukese pikauimelise ancistruse omanikuks.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 08, 2013 06:32 
Akvarist

Pole ühtegi taime toonud ega midagi muud akvasse.See pisike punane näitab juba väheke rohkem ennast ja hoiab gupi maimude sappa.Pildistamine pole ikka veel õnnestunud kuna hoiab taha poole akvasse ja kehv fotokas ei tee koostööd.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 08, 2013 10:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Ürita mingi imenipi või -trikiga punasest maimust pilt ära teha. Siis saavad akvaristid antud asja edasi arutada ja vajadusel nõugi anda.

Aga see et taimedega võivad kalad kaasa tulla, selle peale poleks ma ausalt üteldes ise tunudki. :)

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver