foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mure Guppyga..
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 02, 2013 12:07 
Akvarist

Pildid: 18
Alustan siis.. võib- olla on keegi siin postitanud sama teemaga- aga loodan et saan abi
Mul on 60L akvaarium, kus on
Guppyd- emane,isane.. ja u. 10 maimu; 5 neoonkala, 2 antsu (ancistrus), 2 põhjakoristajat ja 2 mõõksaba, 3 õunatigu.
Akvaarium sai soetatud umbes 3 kuud tagasi.. ja järgemööda ka kalad, Guppyd, neoonid, mõõksabad jne.
Kõik oli korras, emane Guppy sünnitas pojad... ja nüüd umbes 1,5 kuud hiljem avastasin, et emane Guppy ujub saba allpool ( alla vajunud, kõver), paar päeva hiljem märkasin, et ülevalt vaadates on ka selgroos selline kõver koht. uurisin siis siit foorumist erinevate haiguste kohta... Et, miks ta nii on. vastust ei osanud välja lugeda, sest oli mitmeid erinevaid asju miks nii. ( vanus, trauma, mingid seen ja bakter haigused jne),
Aga nende põhiliseks sümptomiks oli et kala ei söö- igakord kui süüa panin, tuli ka see kala oma kõvera selgrooga sööma.
samuti käisin ka lemmiklooma poes, et infot saada vms... Sealt nad arvasid, et mingi trauma, ja et ei ole midagi teha..

Täna töölt tulles avastasin, et guppy ainult põhjas- pool kõveras- ujub vaevaliselt.. ja hetk hiljem avastasin et üks mõõksabadest surus ta akvaariumi nurka.. (ahistas vms)
Kas võin järeldada, et see mõõksaba on Guppy vigastuste taga?

Panin selle mõõksaba eraldi, samuti ka Guppy.

Mõõksaba panin titelõksu kinni, ja Guppy umbes 1L ämbrisse.

1. Kas Guppy suudab elada selles ämbris , ilma et, ta nüüd õhupuudusesse sureks vms? Või peaks suuremasse panema?
( Panin Guppyle sinna ka pisut süüa, ja nüüd näen et aktiivselt liigutab, ja sööb ka )

Aga nüüd veel mõõksabast. Algul ostsime emase ja isase mõõksaba, emasele kasvas saba taha- ehk siis nüüd isane? Aga ta on suurem kui teine ,kes algul oli isane.
Kuna ta on suurem kui teised, kas siis võiksid kõik kalad ohustatud olla? Või peaks mõõksabad kuskile eraldi akvaariumisse panema?

Aga siiani on kõik teised kalad... ( Guppy, neoonid..) olnud terved, vähemalt minu hinnangu järgi- söövad normaalselt, ujuvad normaalselt,
Ja suuri muutusi selle nädala jooskul pole ka olnud akvaariumis- st sellest ajast kui kala on vigane olnud. Ainult veevahetuse tegin- ja kõik nii nagu siiamaani olen teinud .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 02, 2013 05:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Üldiselt peaks ikka mõõksabad ja gupid ilusasti oma vahel kokku sobima. Titelõks on küll talle kole koht. Lase vast ikka akvasse tagasi.

Gupi ämbris. Kas mingi vee liigutaja on ka? Mullitaja vähemalt. Filtergi oleks hea. Aga ju ta seal ajutiselt. Vee kvaliteeti peaks jälgima või siis tunde järgi aeg-ajalt tiba vett vahetama. Tema vigastuste põhjuseid ei oska ma öelda. Kas alguses oli sirge ja jonksus?

Mõõksabadega juhtub küll, et järsku kasvatab emane isase saba taha. Kõik eluspoegijad peaksid ühte akvasse kokku sobima. Minul küll sobisid.

Viimati muutis KRA, Esmaspäev Sept 02, 2013 08:58, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 02, 2013 07:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Gupile pole ajutiselt vaja filtrit või muud asja. Muidugi kui rahas pole probleem, siis võib ikka midagi osta, et tal veidi parem elu oleks. Aquael mikro on näiteks poes 11-15 euri ringis ja sobib 3-50L akvaariumile. Aga kui rääkida ajutisest ajast, siis peaks ta saama hakkama, kui vahel ise liigutad kasvõi vett, et saaks natuke rohkem hapnikku vette. Ja väikesed veevahetused aegajalt on ka hea idee.
1L ämber samas on liiga väikene, tal ju pole üldse ruumi seal. Pidin nt ajutiselt hoidma emast gupit 7L akvas, see pole ka just parim lahendus, aga seal on natukenegi suplemisruumi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 02, 2013 09:10 
Akvarist

Ma ei tea, kas seda mõõksaba julgen välja lasta. Ma isegi usun, et see tundub nii väike jne.. Aga niipalju kui ma nüüd olen jõudnud jälgida, on ka teised rahulikumad.

Ja guppy, kes seal ämbris on elab ja ujub ringi. st ujub rohkem kui eile õhtul .. kuigi ta on kõver, ja külili. Igaljuhul tundub tal parem.
Ehk saab veel ühe päeva hakkama selles väikses ämbris, ja siis vaatan kuskilt midagi suuremat.
Kas peaksin siis igapäev vett veidike vahetama?

Nii nagu ma ka lugesin kuskil, et kui juba korra on ta selline (ründab teisi), siis seda muuta kuidagi ei saa? Kas peaksin mõtlema mõõksaba äraandmisele? vms?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 02, 2013 09:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Räägi, palju Sul taimi on. Mina laseks küll mõõgu lõksust lahti. Ja kui lased, siis jälgi mis toimub - kuidas kalad käituvad. Kui ikka hulluks kisub, siis vist pead "kartsa" pistma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 02, 2013 09:35 
Akvarist

Taimi.. üks see nn vetika pall vms, ja kaks taime.. panin pildi akvast.. ja ka kõverast guppyst

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 02, 2013 10:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Taimi lahjalt. Aga mõõgu laseks küll lahti.

Gupi-mammi - ma ei tea mis tal viga, aga kardan, et kauaks teda ei jätku. See mu sisemine tunne.

Viimati muutis KRA, Teisipäev Sept 03, 2013 12:27, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 02, 2013 10:38 
Akvarist

Hakkas nüüd imelikult käituma.. nühkis end paar korda vastu maad..ja siis teisemõõksabaga- otseselt ei ründa.. aga ajavad üksteist taga, ei saa täpselt aru. või siis ikka nagu kaklevad ?
Aga vb panen siis Guppy sinna titelõksu.. siis on vähemalt õhku vms?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 03, 2013 12:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Pigem vast gupi titelõksu, kuigi ega see ka hea variant pole. Aeg-ajalt peaksid lõksu liigutama üles-alla, et vesi seal vahelduks-värskenduks. Ega pragudest midagi siise-välja suurt liigu. Pane Acclimoli akvasse. Äkki aitab. Ei oska Sind paremini aidata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 04, 2013 01:18 
Akvarist

Tänaseks on emane Guppy surnud. Nüüd siis jälgin teisi hoolikamalt.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Mure Guppyga..
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 07, 2013 01:58 
Akvarist

See on normaalne,et suurem mõõksaba tahab ennast maksma panna,niikaua kui ta teisi terveid kalu ei ründa,on kõik korras.Vahel ründavad suuremad kalad nõrku ja haigeid,et nende maised päevad lõpetada-see on vist looduslik valik.Tavaliselt nad terveid ei häiri.Ka minul on mõned emased gupid peale poegimist kõveraks jäänud,ma arvan,et äkki ei saa nad piisavalt vaheldusrikast toitu.Tavaliselt ei ole need gupid just väga noored olnud.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver