Alustan siis.. võib- olla on keegi siin postitanud sama teemaga- aga loodan et saan abi Mul on 60L akvaarium, kus on Guppyd- emane,isane.. ja u. 10 maimu; 5 neoonkala, 2 antsu (ancistrus), 2 põhjakoristajat ja 2 mõõksaba, 3 õunatigu. Akvaarium sai soetatud umbes 3 kuud tagasi.. ja järgemööda ka kalad, Guppyd, neoonid, mõõksabad jne. Kõik oli korras, emane Guppy sünnitas pojad... ja nüüd umbes 1,5 kuud hiljem avastasin, et emane Guppy ujub saba allpool ( alla vajunud, kõver), paar päeva hiljem märkasin, et ülevalt vaadates on ka selgroos selline kõver koht. uurisin siis siit foorumist erinevate haiguste kohta... Et, miks ta nii on. vastust ei osanud välja lugeda, sest oli mitmeid erinevaid asju miks nii. ( vanus, trauma, mingid seen ja bakter haigused jne), Aga nende põhiliseks sümptomiks oli et kala ei söö- igakord kui süüa panin, tuli ka see kala oma kõvera selgrooga sööma. samuti käisin ka lemmiklooma poes, et infot saada vms... Sealt nad arvasid, et mingi trauma, ja et ei ole midagi teha..
Täna töölt tulles avastasin, et guppy ainult põhjas- pool kõveras- ujub vaevaliselt.. ja hetk hiljem avastasin et üks mõõksabadest surus ta akvaariumi nurka.. (ahistas vms) Kas võin järeldada, et see mõõksaba on Guppy vigastuste taga?
Panin selle mõõksaba eraldi, samuti ka Guppy.
Mõõksaba panin titelõksu kinni, ja Guppy umbes 1L ämbrisse.
1. Kas Guppy suudab elada selles ämbris , ilma et, ta nüüd õhupuudusesse sureks vms? Või peaks suuremasse panema? ( Panin Guppyle sinna ka pisut süüa, ja nüüd näen et aktiivselt liigutab, ja sööb ka )
Aga nüüd veel mõõksabast. Algul ostsime emase ja isase mõõksaba, emasele kasvas saba taha- ehk siis nüüd isane? Aga ta on suurem kui teine ,kes algul oli isane. Kuna ta on suurem kui teised, kas siis võiksid kõik kalad ohustatud olla? Või peaks mõõksabad kuskile eraldi akvaariumisse panema?
Aga siiani on kõik teised kalad... ( Guppy, neoonid..) olnud terved, vähemalt minu hinnangu järgi- söövad normaalselt, ujuvad normaalselt, Ja suuri muutusi selle nädala jooskul pole ka olnud akvaariumis- st sellest ajast kui kala on vigane olnud. Ainult veevahetuse tegin- ja kõik nii nagu siiamaani olen teinud .
|