foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Loomkatsed
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 25, 2004 09:44 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Aug 02, 2004 11:25
Postitusi: 5
Asukoht: Tallinn
Eksperimenteerisin nüüd natuke - tõin kööki laua peale suure pokaali (10 liitrit), põhja kruus, taimed sisse, teisest akvast vesi ja emane gupi. Muidugi koos taimedega ka teopojukesi. Tahtsin proovida, mis saab. Ja emase gupi viisin eraldi elama just sellepärast, et kolm isast teda surnuks ei piinaks. Maimukesi tahaks ju ka, ehk nagu Tiff kunagi kirjutas, et eks algajad tunne ju uhkust oma "pojukeste" üle, ikkagi nigu omatehtud! ;)
Kogu see ilu on tänaseks kestnud 3 nädalat. Et gupil igav ei oleks, sai tema juurde ümber asustatud ka üks teisme-eas isane ja üks suur õunatigu. Tigu just sellepärast, et suure akva kaas oli paranduses üsna pikalt ja tigu hakkas vabalangemisi põrandale harjutama. Seda kommet ei jätnud ta pokaalis ka järele, mitu korda tuli mulle köögipõrandal tuterdades vastu. Siis sai pokaalile käepäraselt ööseks mingi raamat peale pandud ja hommikuks oli kurn käes. Nii et vaene loom ei tahtnud mulle põrandalt sülle hüpata, vaid oli tõsises munavaevas...
Nii, täna siis vaatasin, et selle eksperimendiga võib vist otsad kokku tõmmata, kruusa peal on imelimud valged moodustised, nagu hallitusplekid, ja taimed on kah vetikased, et lõpetaks ära, viiks kalad suurde akvasse tagasi ja kallaks ülejäänu minema. Oma suures "usinuses" ei hakanud ma seda kohe tegema ja tund hiljem avastasin taimede vahelt võõrad silmad omale vastu vaatamas... Ja ohh õnne ja rõõmu, selgus, et gupi-mamma ongi maimukestega hakkama saanud - 25 tükki lugesin kokku, aga paar tükki vingerdas vist veel... Nüüd läksidki vanad tagasi suurde ja pokaal jääb siis maimudele.
Vot selline pokaali-lugu...

_________________
akva 65l, 2 mollit, 4 guppit, 2 apple snaili, 2 ancistrus, 5 liiki taimi, vetikapall


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 30, 2004 06:33 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Aug 01, 2004 02:42
Postitusi: 2
Asukoht: viljandi
kui kaua guppi maimud seal pokaalis siis vastu peavad?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 31, 2004 08:42 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Aug 02, 2004 11:25
Postitusi: 5
Asukoht: Tallinn
Homme saavad nädalaseks. Kavatsen nad kasvatada ikka selliseks, et neid ühisakvasse lasta või laiali jagada saaks. Elavjõus kadusid pole märganud veel, kuigi ega ma neid enam niiväga üle lugeda ka ei jõua, vilkad on nad, sindrinahad, mitte ei taha loenduseks paigal püsida! :lol:

_________________
akva 65l, 2 mollit, 4 guppit, 2 apple snaili, 2 ancistrus, 5 liiki taimi, vetikapall


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 02, 2004 09:48 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Dets 02, 2004 09:44
Postitusi: 45
Asukoht: Otepää
Heh .. ma tegin kah kunagi nii. aind et mõne erinevusega. Korjasin lihtsalt akvaariumist pojad välja sellisesse ümarasse klaasnõusse. Kõik need gupid mis mul praegu on , ongi mingu enda kasvatadud .. vanemad surid ära :P .. ja mul neid umbes 35 .
kui nad veel selles klaasis olid , oli nendega ika tükk tegemist , sest mina ei teqadnud kalade pidamisest mitte midagi .. pidin lihtsalt õe kala pojad üles kasvatama . niisiis vahetasin iga 3 päeva tagant vett, sest see läks roiskuma. :? aga no näete .. minu kalakesed olid nii tugevad et pidasid sellele vastu ..
nüüd elavad nad muidugi imehelget elu suures ja ilusas akvaariumis :D


Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver