foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 31 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: 25l
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 19, 2009 09:34 
Akvarist

keda ma võin panna 25l akvaariumi? kas võin sinna panna guraami? kui jah ,siis kas ma võin lisada veel kedagi ja kes see siis oleks. kui ei, siis soovitage kedagi?

olen alles algaja ja akvaariui sain 1 nädal tagasi. kus hetkel hoiul 2 mõõksaba.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 19, 2009 09:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Guraamisid vast mitte, pane ikka eluspoegijaid , nt gupisid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 19, 2009 10:18 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ei või panna guraamit. Isegi seda kahte mõõksaba ei tohi sellises väikeses akvaariumis hoida. Aga näiteks maimude ja krevettide jaoks on see paras, samuti tigudele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 19, 2009 11:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina paneks paar isast gupit ( kui just poegi ei taha )
ühe kollase õunaka
ja mõne kreveti :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 21, 2009 12:22 
Akvarist

no vaatan jh kelle ma sinna panen. aga millalgi tuleb kuskilt suurema akva ikka soetada. no umbes 60l.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 21, 2009 03:43 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kui kalu tahad pidada, siis täiesti õige mõtlemine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 21, 2009 05:11 
Akvarist

no tegelikult oligi algul plaan 60l võtta ,siis tehti mulle tõsiselt hea pakkumine: 25l akva; põjakruus: taimed (kunst kui ka elus);filter 2in 1 ja termomeeter. kõik kokku 500kr. jäin nõusse ,et algul pean seal kedagi väiksemat nii mõned maimud
ja edasiseks kui suurema ostan jääb nii taimede või maimude heaks. no aga kui ma kunagi 60l saan ,kelle ma sinna panna võiks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 21, 2009 11:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Harju keskmine reegel on: 1 cm täiskasvanud kala pikkust 1 liitri vee kohta. Reegel ei ole absoluutne, nt. scalared on ju püstsihis hoopis suurema mõõduga kui ninast sabani aga mingi aimduse saab.
Seega mõtle, mis kalad sulle meeldivad. Siis vaata, kas nad ka kokku sobivad http://www.liveaquaria.com/general/fwco ... _chart.cfm .
Eriti paha oleks pista ühte purki külmaveekalu (kuldkalad) ja troopika kuumade vete asukaid (no neid on palju, mõõksaba, gupi, scalare jne)..

Ära unusta et too valem kehtib täiskasvanud kala suuruse kohta ja samuti seda, et ta on säärane ... keskmine. Alati on parem anda oma lemmikutele rohkem kasvuruumi. Nad elavad kauem ja on tervemad. Seda sa ju soovidki.
Sinu praegune akva sobib kenasti krevettidele, tigudele ja maimudele. Seni, kuni maimud kasvavad, jõuad kenasti suurema purgi hankida ja sisustada.
Pane ikka elustaimi ka!

Üles
 Teema pealkiri: Re: 25l
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 22, 2009 05:13 
Akvarist

Annu12 kirjutas:
keda ma võin panna 25l akvaariumi? kas võin sinna panna guraami? kui jah ,siis kas ma võin lisada veel kedagi ja kes see siis oleks. kui ei, siis soovitage kedagi?

olen alles algaja ja akvaariui sain 1 nädal tagasi. kus hetkel hoiul 2 mõõksaba.

Elus-sünnitajad (gupid, platy-d, molly-d või mõõksabad ) on üldreeglina parimad kalad alagaile kuna ei nõua eriti spetsiifilist hooldust ja taluvad küllatki hästi erinevaid tingimusi. Sellise suurusega akvaariumi oleks mõistlik mahutada 1 isane ja kaks emast samast liigist elus-sünnitajat. Kui kõik on hästi siis on varsti seal ka maimuparv.

Annu12 kirjutas:
no tegelikult oligi algul plaan 60l võtta ,siis tehti mulle tõsiselt hea pakkumine: 25l akva; põjakruus: taimed (kunst kui ka elus);filter 2in 1 ja termomeeter. kõik kokku 500kr. jäin nõusse ,et algul pean seal kedagi väiksemat nii mõned maimud
ja edasiseks kui suurema ostan jääb nii taimede või maimude heaks. no aga kui ma kunagi 60l saan ,kelle ma sinna panna võiks?

Sissetöötatud akvaariumi omandamine on muidugi tore, kuid kui tahad akvaristikaga tegelda, siis pead varem või hiljem ka (uue) akvaariumi sissetöötamuse kogemuse omandama. Filter ja elus-taimed on kindlasti midagi väärt aga ülejäänu võib suhteliselt odavalt või isegi tasuta saada. Aga kui sul kunst-taimed juba on siis võibolla tahad sinna hoopis plast-kalad juurde hankida :D - vabandust, see oli nali.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 22, 2009 11:10 
Akvarist

No mulle meeldivad guraamid ,aga kui vatupidavad nad on? olen kuulnud hongkonglastest (ladina keelset nime ei tea :( ). kellega nemad muidu kokku sobivad? selle tabeli phjal vaatan enne kindlasti kas need kalad kokku sobivad. selle tabeli põhjal ei oska ma kahjuks vaadata kas mõned kalad sobivad või ei sobi, sest nei ei ole märgitud (näiteks üks selline on molli ja guraami) :oops: :oops: :oops:

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 22, 2009 11:11 
Akvarist

dasher:

:lol:

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 22, 2009 11:49 
Akvarist

Annu12 kirjutas:
No mulle meeldivad guraamid

Guraamid ja muud röövkalad jäta praeguse suurusega akvaariumi puhul kohe kindlasti välja. Isegi kääbusguraamid on liiga suured sellise akvaariumi jaoks.

Põhimõtteliselt mahuvad sellise suurusega akvaariumi ainult maimud või kalad kelle maksimaalselt pikkus täiskasvanult on all 3cm ja neid kah mitte eriti palju (5-6 tükki maksimaalselt ). Seega gupid oleks tõenäoliselt su ainus mõistlik valik.

Üks variant oleks ka 5-6 neooni aga nad on üsna nõudlikud vee kvaliteedi suhtes ja on üsna ebatõenäoline, et annavad järelkasvu ilma spetsiaalse hoolduseta.

Mõõksabad on juba natuke liiga suurepoolsed ja kiired kalad sellise akvaariumi jaoks, kuna nad võivad kasvada 10-12cm pikaks ( koos mõõgaga ) ja suudaks sellise pikkuse puhul vaevu ümber pöörata kui natuke liialdada.

Soovitan soojalt pisut kannatada guraamidega kuni saad suurema akvaariumi ja esialgu hankida kogemusi lihtsamate liikidega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 22, 2009 12:00 
Akvarist

Pildid: 3
Ma nõustun 100%-liselt dasheriga.

Parim kogemus, mis saada võimalik sellise nanoakvaga on kannatlikus, minu arvates kõige olulisem akvaristi omadus.
Harjuta seda esialgu paari guppi peal, hiljem oled tänulik, kui jätad tänu sellele omadusele tuhanded kulutamata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 22, 2009 12:02 
Akvarist

tegelikult ma mõtlesin guraame ikka sinna 60l akvaariumisse. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 22, 2009 12:06 
Akvarist

ega ma seda suur väga ruttu ikka ei osta. suvel, sügisel, jõulude paiku või lausa järgmine aasta. see oleneb sellest millal ma saan kokku sellega kes mulle selle akva teeb. koos kaane ja valgustusega ikka. poest ei saa osta sest paljud mõõtmed mulle ei sobi.

Üles
 [ 31 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver