foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: õel emane platy
PostitusPostitatud: Reede Mai 02, 2008 09:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Mõnda aega elavad mul 3 Miki Maus`i (on ikka platy erivorm?): üks härra ja kaks daami. Aga üks emastest on viimasel ajal tigedaks muutunud: kui enne ei olnud ta oma sõbrannaga rahul, siis nüüd kakleb ka härraga! Mis tal viga? Platy`d pidid ju nii vagurad olema? Hakkan juba kahtlustama, et lõhkistes sabades on süüdi see tige eit, aga mitte kukeke. Kuigi skalaare ründamas platy`t küll ei ole näinud. Või on ta ... rase? Vähe tüsedam ta ju teisest on. Kui see on põhjus, siis millal ma ta teistest eraldama pean?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 02, 2008 11:26 
Akvarist

Pakuks, et liiga vähe ruumi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 02, 2008 12:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ruumi on neil tõesti vähe, vee näitajad suudan normis veel hoida. Suurema akva saan kätte kuu aja pärast. Kas selleni peavad vastu?

Viimati muutis ärtu, Pühapäev Mai 11, 2008 09:30, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 07, 2008 03:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

See tigeda võitu proua aina paisub, varsti läheb lõhki! Seedimine funktsioneerib (kakab, peale kakamist on ikka tüsedam kui ta õde) ja kasvab meeletu kiirusega (oli alguses kõige väiksem). Kas see must täpp pärakuuime ligi tiinel kalal käib ka platy kohta? Minu omal küll ei ole ja seda, et ta meie härraga flirtinud oleks ma ka näinud ei ole!
Milline näeb välja tiine platy?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 17, 2008 08:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tigedik saavutas normaalmõõtmed (kopsakam õekesest on ikka), ilmselt seedehäired. Peaks mitmekesistama menüüd. Kurki, kapsast ja hernest ei paista talle matsvat.

Üles
 Teema pealkiri: õel emane platy
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 18, 2008 05:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

mina siiski kahtlustan, et ta oli sul tiine. Aga kuna akvas nii palju elanikke, siis lihtsalt pisteti vast sündinud kohe nahka. Teinekord võid, siis kui ta jälle paks on kas või igaks juhuks eraldi panna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2008 10:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nüüd on siis platy`d juba tükemat aega suuremas akvas, aga viisakust see õlusepunnile õpetanud ikka ei ole. Aga kuna nüüd ruumi rohkesti, siis saavad teised temast eemale hoida. Aga see eest nägin kuidas härra daamide ees kõigest hingest eputas ja kurameerida püüdis. Ja selle tagasihoidlikuma prouaga oli vist ka vedu. Igas tahes ei pahandanud ta härra pealetükkivuse pärast. Vist kolme nädala pärast näe, kas tulemusi oli!
Kas vajadusel ohutusabinõudeks (et tillukesed nahka ei pandaks) maimulõksust piisab? Tore oleks kui kedagi ka alles jääks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2008 05:15 
Akvarist

lugesin et annad kaladele hernest.kuidas seda antakse ja kas tavalist rohelist hernest? :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2008 05:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei mäleta, et oleksin sellest kirjutanud, aga vist paar korda pakkunud olen: surusin herne sellest kestast (ma mõtlen, mis on tera ümber, mitte kauna) välja ja lasksin põhja vajuda. Erilist huvi ei ilmutataud. Vist ancius katsetas, paar tera söödi ära, aga suurem osa pidin välja koukima. Aga hea mõte, nüüd kalad suuremad võiks veel proovida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2008 06:21 
Akvarist

proovin ka.kapsast ka pole proovinud anda ainult kurki.sa kirjutasid ,et peaks proovima vahetada menüüd ja seal oli hernes kirjas :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2008 09:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Isegi võimalik, et rääkisin (olen ikka suure jutuga küll), sest herneid ma katsetasin jah, tahtsin menüüd laiendada. Hästi läks see suvikõrvits, hiinakapsas, kurk ja tavaline kapsas kah. Kartulit proovisin, see ei sobinud ja ka hernest. Viimast prooviti, aga läks kehvasti nii, et vist paar karda vaid andsin.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 01, 2008 12:57 
Akvarist

Kuna praegu on suvi, võib leida suhteliselt igalt poolt tiikidest ja tünnidest vesikirpe ja sääsevastseid, mis kaladele väga hästi maitsevad.

Vesikirbud on sellised mooniseemne suurused või isegi väiksemad beežikad täpid ning sääsevastsed on 5-10mm (olenevalt liigist) tumedad elukad, kes muidu hoiavad veepinna lähedusse, kuid kui neid häirida, pagevad kohe sügavamale vee alla.

Püüda saab neid põhimõtteliselt ükskõik millise anumaga, ise kasutan tavaliselt pooleliitrist klaaspurki. Kahv peab olema väga tihedast võrgust, sest mõlemad eelnimetatud elukad on väga väikesed. Serveerimiseks tuleks nad välja kurnata ja puhta veega üle uhada, et võõrast vett akvaariumi ei satuks. Toidu saab akvaariumisse toimetada pintsettide või nt väiksema anumaga, kuhu on akvaariumi vett sisse pandud ja kuhu on lisatud kas vesikirpe või sääsevastseid.

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver