foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mõõksabalugu
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 19, 2008 02:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Tere!
Räägin oma mõõksaba arenguloo. Jagage kogemusi, kas kellegi kaladel on midagi sarnast esinenud.
Paar aastat tagasi sündisid pisikesed mõõksabad. Neli neist jäid ellu, kõik ilusad punased. Paari kuu pärast, kui kalad olid vaevalt üle 1 cm pikad, hakkas üks mõõksaba värvi vahetama. Punasest kalast sai sinakashall kala.
Selgus, et siniseks muutunud kala on emane. Punaseks jäänud poegadest 2 olid isased ja 1 emane. No olgu, olin rõõmus oma sinaka emakala üle, tore ja värvikirev seltskond.
Möödus aasta või kaks. Siis hakkas mu emane üleni siniseks muutunud mõõksaba jälle värvi muutma. Nüüd on temast saanud veidra kombinatsiooniga isend. Ta pea on sinakas, enamus kehast on aga uuesti punaseks muutunud. Algul läks sabaots punaseks ja punane toon levis edasi kuni lõpusekaarteni. Siis jäi värvimuutus pidama.
Mis sellist kahekordet värvimuutust võiks põhjustada? Miks ta üldse vahepeal siniseks läks ja miks ta nüüd uuesti üleni punaseks pole muutunud?
Huvitav oleks tema järglasi uurida, aga kuna mu akvaariumis on praegu ainult 3 mõõksaba, neist 1 emane ja 2 isast, siis nad ei taha paljuneda. Võiks vist mõne emase juurde hankida?
Ilusat päeva jätku.
Kärt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 19, 2008 03:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
mõõksabade puhul vist ei üllata miski.
nimelt meeldib neile ka sugu vahetada.
kunagi kui nägin ka ühes poes väga ilusaid isendeid mõtlesin kas osta v mitte. läksin ostma kuid siis selgus, et isaseid enam ei olnud. võtsin siis 2 emast...ja voilaaa mingi ajapärast oli mul nii emane kui ka isane :D
aga värvimuutusest kuulen küll esimest korda. oleks päris huvitav teada millest see on :D

Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver