foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 30, 2016 10:42 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Mai 30, 2016 10:30
Postitusi: 2
Palun jagage kogemusi! Mul on 13 aastane emane punakõrv veekilpkonn. Kenasti elanud terraariumis siiani. Nüüd elame oma majas ja oleme suvel võtnud kilpkonna õue jalutama päikese kätte. Eile juhtus aga see, et mingi hetk läks kõigil meelest ära, et kilpkonn on väljas ja tuli meelde alles mitu tundi hiljem. Otsisime ja otsisime, aga ei leidnud, suur õu on ka. Täna aga avastasime, et kilpkonn on end mõnusasti sisse seadnud meie tiigis. Ja ta paistab seda täiega nautivat ja ei taha ennast küll kinni püüda lasta. Kas ta võibki siis jääda sinna suveks elama? Vaevalt, et ta sealt tiigist ju kuhugi kondama läheb, kui tal seal hea olla? Saab ta ise söönuks? Tiik (sügavus 2m , 6mx12m mõõdud) on ju "elu" täis - putukad, taimed, konnakullesed, konnad, pisikesed kalad. Suuri kalu me pole tiiki pannud, kuigi tegelt oli plaan see suvi valge amuurid tuua., Praegused need kalamaimud, mis seal on, on kuidagi ise tekkinud. Kas see elu oleks liiga ohtlik kilpkonnale? Kas tal jahiinstinkt alles ja saab söönuks tiigis, siiani põhitoit ikka graanulid olnud? Suve lõpu poole me siis võtaks ta kahvkaga kuidagi välja ikka, aga on kellelgi kogemusi, mis tiigist saab jms? Kas on hea mõte ta sinna suveks jätta? Lihtsalt akvaarium ju nii väike tiigiga võrreldes. Meie kilpa paistab praegust olukorda küll täeiega nautivat. Ja ilmad on ju soojad! Äkki polegi paha mõte? Asume Lõuna-Eestis Tõrvandis


Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 30, 2016 11:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Dets 11, 2014 12:09
Postitusi: 133
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn
Tere! Kas ta soovi korral saab ise tiigist välja ? See võimalus, et päikse kätte peesitama tulla ja kilpi kuivatada, peaks tal kindlasti olema. Aga ärge arvake , et kui ta sealt tiigist välja ronib, et ta siis jalutama ei läheks. Nad on sitked tegelased nii , et ma ei soovitaks teil tiiki ilma madala tarata jätta, muidu on ta äkki ühel päeval läinud maailma avastama. Iseeneses võib kilpsu ka näiteks kuukese ilma söömata olla aga usun, et jahikirg peaks tärkama. Igaks juhuks võite ju lisatoitu ka pakkuda. Küsimus on muidugi kuidas tema immuunsüsteem looduslikule keskkonnale reageerib. Aga ega seda ju ilma selle eksperimendita teada ei saa. Aga ehk on kellelgi varasemaid kogemusi ?
Kilpsule igal juhul ilusat suve ja andke vahel teada kuidas läheb!


Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 31, 2016 09:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Kilbikutest ma midagi väga põhjalikku ei tea - mõned põhitõed vaid, mida juba ka Pille11 ära märkis. Kindlasti peab ta kergesti maale saama kilpi kuivatama, muidu pidavat kilp "haigeks" jääma. Sul ju akvas ka mingi infrapunalamp talle olemas või koht, kuhu saab kuivama ronida? Söögiga tundub ka mulle nii olema, et kui ta Sul siiani põhiliselt krõbuskite peal olnud ja sellega harjunud, siis äkitsi vaid toortoit võib seedimisele mitte eriti hästi mõjuda. Ja sõbra kaduma minemise oht on minu arust ka üpris suur. Nad on üllatavalt vilkad ja kui Sa oma 13-aastast sõpra enam ülesse ei leia, siis võib tema hukk üsna kindel olla. Kindlasti meeldib talle selline suur sulistamine ja vabaduse tunne - kõik on uus ja huvitav ja pole enam kitsas kah.

Kui suur ta Sul üldse on? 13-aastane umbes nagu aru saan, või tiba vanem?

_________________
KIIREMAKS kontakteerumiseks palun pöörduda OTSE privaatposti.


Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 06, 2016 11:21 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Mai 30, 2016 10:30
Postitusi: 2
Kilpkonn jah 13 aastane ja kogu see aeg mulle kuulunud. Muidugi mul on hirm temast ilma jääda, ega ma muidu poleks ju siia ka kirjutanud kui mul suva oleks. Aga tiik on suur ja ma lihtsalt ei saa teda kätte. Vahepeal läheb mitu päeva mööda kui ma teda ei näe. Ja nii kui ta näeb-kuuleb, et ma seal vaatan, sukeldub ta vee alla ja läinud ongi. Nüüd läksid ilmad ka külmemaks, nii et mure on... Aga me veel pole head lahendust leidnud, kuidas teda kätte saada. Lihtsalt tunnen huvi, et kas kellelgi on kogemusi, et kas ta seal mingigi aeg suudaks ellu jääda, kuni me ta kinni saame. Kilpkonnaga pole ju nagu koera või kassiga, et kutsud nimega või meelitad söögiga. Suht hale see olukord praegu, aga loodan et vähemalt kilpkonn naudib oma uut elupaika ja vabadust.


Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 07, 2016 10:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Kas tal mingit meelissööki pole, et kutsuksid sellega? Hästi suur kalakahv, millega püüda? Kui suur see tiik on?

Tundub, et ta tõesti hetkel naudib suuuuurt vabadust, aga ta mõistus ju ei küüni selleni, et ühel hetkel on tal seal halb olla. Õnneks on siiski suvi veel ees ja passi aga peale ning proovi oma lemmik kätte saada.

Hoia kursis, palun!

_________________
KIIREMAKS kontakteerumiseks palun pöörduda OTSE privaatposti.


Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 04, 2016 09:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Kas oled oma kilbiku kätte saanud?

_________________
KIIREMAKS kontakteerumiseks palun pöörduda OTSE privaatposti.


Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver