foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Keda veel akvasse lisada?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 25, 2015 10:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Okt 09, 2015 12:07
Postitusi: 78
Asukoht: Viimsi
Hakkan siis varsti üles panema uut 160 l akvaariumi. Hetkel olen 100 l omanik, kuid kuju ei sobi mulle ja ostsin täiesti tavalise ristkülikukujulise 160 l akva. Veel on akva elanikkond nii piiri peal, et poegimise korral pean kindlasti suurema akva vastu vahetama või elanikke ära andma.

Igatahes praeguse akva elanikeks on krevetid (4 Amano Shrimp'i, 1 Neocaridina cf. Zhangjiajiensis ja 1 Caridina sp. Red). Kaladest 2 Ancistrus Hoplogenys't, 2 Corydoras Aeneus't (1 on pisike alles), 1 Danio Rerio leopard, natuke gupisid Poecilia Reticulata ja mõõksabasid Xiphophorus Hellerii. Paljud kindlasti ütlevad, et mõõksabad ja pm kõik minu kaladest peaks krevetkad ära sööma, aga ei... Kõik elavad rõõmsalt koos. Põhjakoristajad lasevad end isegi krevettidel puhastada vahel. Igatahes koos nad on, ei tea, mida nad küll tegelikult teevad.

Kui kellelgi oleks ideid, keda uude akvasse juurde lisada või muid nõuandeid, loeksin neid heameelega :)


Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 26, 2015 12:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Okt 15, 2003 04:15
Postitusi: 494
Pildid: 2
Asukoht: Harjumaa
Mina keskenduksin rohkem paarile kalaliigile ning suurendaks nende arvukuse 6-8-10 isendini. Enamik Sinu kaladest (Corydoras, Danio, gupi, mõõksaba) on parvekalad ning tunnevad end paremini vähemalt 6-kaupa pidades. Ainus, keda ei tasu juurde võtta, on ancistrus - tema pole parvekala ning ka kahekesi pidades võib suurest peast minna löömaks, kui mõlemad juhtuvad isased olema.

_________________
450L taimeakvaarium
Hemigrammus ocellifer
Paracheirodon axelrodi
Trigonostigma heteromorpha
Krevetid


Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 26, 2015 08:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Okt 09, 2015 12:07
Postitusi: 78
Asukoht: Viimsi
Mul enamvähem ongi nii. Arvan, et kui suurema akva saan, siis võtan teist värvi mõõksabasid juurde ja erilisemaid gupisid. Kui mõõksabad värvilt erinevad, kas võib ka mingeid tülisid nende vahel tekkida?

Nägin kalakese poes hiljuti tumesinist krevetti. Maksis 14 eurot. Päris krõbe hind, aga jubedalt jäi kummitama. Kui siiani kalad nende poole tähelepanu ei pööra, siis ei tohiks nad ju uuele krevetile ka midagi teha (kui peaksingi silma kinni pigistama ja selle sinise eluka ostma).


Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 26, 2015 11:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Okt 15, 2003 04:15
Postitusi: 494
Pildid: 2
Asukoht: Harjumaa
sanna911 kirjutas:
Kui mõõksabad värvilt erinevad, kas võib ka mingeid tülisid nende vahel tekkida?


Ei, värvivahe ei tekita tülisid. Isased mõöksabad võivad küll üksteisega hakata tüli norima täiskasvanutena. Sestap soovitatakse akvas pidada koos üht isast mitme emasega.

sanna911 kirjutas:
Nägin kalakese poes hiljuti tumesinist krevetti. Maksis 14 eurot. Kui siiani kalad nende poole tähelepanu ei pööra, siis ei tohiks nad ju uuele krevetile ka midagi teha.


Mõõksabadega siiski ei soovita krevette kokku panna. Isegi kui praegu nad krevettidest pole huvitunud, siis võib vabalt ühel päeval olukord muutuda. Mõõksabad kasvavad suureks - kuni 15 cm ning kuigi nad on valdavalt taimse toidu austajad, ei ütle nad ära ka loomsest toidust. Kalad toituvad loomuomaselt kõigist, kellest jõud üle käib ning looduses kuuluvad krevetid enamike kalade menüüsse. Kreveti poegi söövad isegi väiksed kalad, täiskasvanud mõõksaba saab kenasti hakkama ka täiskasvanud kirsikreveti suuruse tegelasega. Isegi kui mõõksaba krevette ära ei söö, võib ta nad pideva tagaajamisega nii stressiseisundisse viia, et need surevad stressi tagajärjel, paremal juhul on pidevalt peidus.

Kui tahad krevette, siis soovitaks nad kokku panna väiksemate kaladega (gupid vmt) või soetada neile hoopis eraldi akvaarium (krevettidele sobib ka väike akva, mis kalade pidamiseks kõlbmatu).

_________________
450L taimeakvaarium
Hemigrammus ocellifer
Paracheirodon axelrodi
Trigonostigma heteromorpha
Krevetid


Üles
PostitusPostitatud: Reede Nov 27, 2015 10:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Okt 09, 2015 12:07
Postitusi: 78
Asukoht: Viimsi
Selge pilt. Ma seda kartsingi, mõõksabad polnud mu esimene valik, aga kuna üks tuttav ära andis, siis võtsin endale. Arvatavasti võtan uude akvaariumi juurde endale daniosid ja kui leian pelgupaiga neile mõõksabadele, siis annan nad ära, kuhugi, kus krevette nahka panna ei saa :) Mõistus on viimasel ajal jumala koos, nagu esimest akvaariumi teeks. Aga nii hea, et on olemas siin see foorum, et saan kõik oma lollid küsimused ära küsida :)


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver