foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 20, 2021 05:24 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Dets 30, 2020 06:14
Postitusi: 3
Tere

Saime majaostuga kaasa keldrikorruse kaminaruumi seina sisse ehitatud akva. Mõõtude järgi on litraaž ca 320l, kuid paigaldatud on 3d taust nii taha kui ka külgedele ning seda ja põhjapinnast arvesse võttes peaks puhtalt vee mahutavus olema ca 270-280l. Plaanime võtta peale käivitamist kokku max 4 kuldkala (fancy tail), mõned juurikad koos anubiasega ja ehk ka mõni õunatigu. 3D tausta sisse on vanast ajast kinnitatud filtri sissetõmbe toru, sinna otsa sobib 16/22 voolik. Kõige lihtsam oleks see toru seespoolt puhastada ning ühendada uue filtri voolikuga. Kuna avaus tausta sisse on tehtud väga täpne, siis laiema toru paigaldamiseks peaks hakkama seda sealt seestpoolt suuremaks saagima jne, mis eeldaks ka kogu kupatuse seinast välja tõstmist...

Ma olen hädas filtri valimisega. Kalakese pood soovitas mulle seda: https://www.kalake.ee/et/eheim-prof3e-2076-2547.html/ - pump on võimas ning ka hind. Proovin esialgu leida ka alternatiive.

Jäi silma JBL: https://www.kalake.ee/et/magevesi/seadm ... 0541.html/ - aga selle voolikud ei sobi minu olemasoleva toruga (eesmärk oleks siiski mitte sissetõmbe toru nähtavale jätta).

Kas see mudel jääks tõepoolest lahjaks - https://www.kalake.ee/et/magevesi/seadm ... 0401.html/ ? Sellel on 16/22 ühendused.

Veel leidsin: https://aquatica.ee/akvaariumi-tehnika/ ... -ultramax/ jälle sobivad 16/22 ühendused.

Fluvali filtrid on soodsad ja väga võimsad, aga mis kvaliteediga? Näiteks FX4-l on tohutu võimas pump, aga kas see ei oleks liiga overkill, lisaks on voolikud suuremad.

Eheim ja JBL on vist kõige vastupidavamad iseenesest, aga sooviksin leida filtrit, mis reaalselt sellise litraaži ja max 4 kala peale oleks vajalik ning mitte liiga võimsad.

Palun abi, sest kerge segadus on hetkel tõesti :oops:


Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 25, 2021 03:02 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Dets 30, 2020 06:14
Postitusi: 3
Ise vastan: Valituks osutus siiski JBL CristalProfi e1902.


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver