Nii.
"Tibud" koorusid täna. Kes ütles, et 5-7 päeva?? Hommikul tegin ühest tegelasest, kes esiklaasil pesitses, pilti ka. Suurendusel nägin täitsa selgeid kalasilmi.
Kuskil kella 4-ja paiku tuli 16-a tütar kisaga:"Kuule, su muna on kadunud!!"
Algul ei saanud aru, et mis muna?? Ma ju naissoost...
.
"Noh see muna, mida sa pildistasid hommikul!" Läksin siis vaatama ja oli kadunud jah. 5 cm kaugemal kükitas üks imetilluke kriips. Ja siis jälgisin veidi lähemalt ja neid kriipse oli veel! Tegin mõned pildid ka ja katsun homme siia saada.
Vanad kalad kolisin kohe väiksesse akvasse tagasi ja panin kompressori ka neile. Loodan, et maimud andestavad mulle, et olid 4 tundi ilma, sest lülitasin kohe välja ka filtri nende pesas. Kartuses, et tõmmatakse sisse.
Siis algas see, mida olin plaaninud õhtul ja homme teha. Liiva pesu ja uue akva täitmine. Liiva sain Espakist tänu vihjele siit foorumist. Kodukaardiga alla veel, kokku 37 eeku 2x15 kg ämbritäit.
Uue vee olin seisma pannud pühapäeval kohe, kui ilmnes uue kasti vajadus. Seda sai 20 l. Ja vana vett eelmisest vahetusest oli 10 l alles. Hoian seda muidu orhideede jaoks.
Sain täna ka suure portsu taimi. Suured tänud foorumlastele!! Hetke seis on selline, et suured kalad on uues akvas ja 2/3 taimedest ka. Akva on veidi üle poole täidetud. Vesi on veidi hägune aga filter sai kohe sisse, algul külili, praegu on poolkülili, tööle pandud, niipea kohe, kui piisavalt vett oli. Valgustuseks on laualamp mingisuguse pikliku pirniga. Ei ole tavaline hõõglamp. Ehk andestavad mulle nemad ka
.
Panin kalatibudele kompressori ja nüüd ootan kannatamatult, millal saan filtri välja võtta, et see puhtaks teha.
Nüüd küsimus suurele ringile. Kogu selle loksutamise käigus on papakala seljauime serv ja saba ülemised sagarad servast veidi narmendama hakanud ja heledamaks läinud ja silma peal on veidi hägune. Ei ole vati moodi. Emasel pole häda miskit. Mis rohu järgi ma homme poodi kaapima pean ja mis asi see on? Tekkisid need siis, kui nad olid 10-ne liitrises ilma õhuta.
Kalad on ilusad oranzid ja topelt loorsabadega. Kahju kui koledaks lähevad. Muidu on reipad, uimed kikkis ja söövad ilusti.