foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkalad
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 05, 2019 04:48 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Veebr 20, 2016 12:17
Postitusi: 210
Pildid: 0
Kas kolme kuldkala pidamiseks on ok 230l vett, Jbl cp 901 ja 702 filtrid, mõlemad korraga taga.
Kust saada või kuidas meisterdada head difuuserit?
30w led peaks olema sobiv,et vetikat ei tuleks...
Kuidas suvel kuumaga kuldkalad toime tulevad kui toas on 30kraadi.
Kas peabki nii massiivselt vett vahetama nagu igalpool kirjutatakse? Kas kolm kuldkala 230l vees kahe filtriga vajavad massiivseid iganädalasi veevahetusi?
Millised testid vajalikud? NO3, O2, veel midagi?

https://www.youtube.com/watch?v=g4GxqkjewhU

Ja veel. Igalpool kus kuldkaladest juttu,räägitakse,et nad reostavad hullumoodi.Palju rohkem reostavad kui teised akvaariumikalad,sest nad söövad hästi palju.
Kas see mitte ei sõltu sellest kui palju kalapidaja kuldkalale toitu annab? Et kui ei anna palju ,siis ei reosta ka palju,vaid reostab vähe. Või kuidas?


Üles
 Teema pealkiri: Re: Kuldkalad
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 06, 2019 05:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 05, 2008 11:44
Postitusi: 1359
Pildid: 20
Asukoht: Keila
kas peale kuldkalade ei tule teisi kalu? Üldiselt on cp filtrid suht lahjad- kui pead suuri reostajaid(mul diskused, kes ka suured reostajad). Kui ainult 3 kuldkala, siis minu arvates peaks ehk kuidagi toime tulema. Tähtis, et ka elustaimi oleks-siin vaja lugeda ja analüüsida). Veetemperatuuri suhtes võib väga soe vesi(30) olla probleemne(kui toas 30 ega siis vesi ei pruugi olla 30), võimalusel peaks akva siis paiknema põhjapoolses toas. Aga taas- tänapäeval kus kõike saab osta- ka veejahutajad olemas - ei tohiks ju probleeme olla
Süüa tuleb ikka anda normaalselt mitte näljutada ja arvata et siis ei reosta
Veevahetuste kogusest ja sagedusest saad aimu nn töö käigus- vastavalt testide tulemustele ja ajapikku näed ise mida muuta. Kui cp filtrid hakkavad ruttu ummistuma(minu arvates pole normaalne iga 3-4ndla tagant filtrit puhastada-mida ma ise kahjuks pean tegema, sest ostsin liiga lahja filtri(fx4)), peab loomulikult hankima tunduvalt võimsama. Kui testi tulemsed nõuavad peab ikkagi teostama veevahetusi- ise asi kui suuri, aga filter ei muuda veevahetusi olematuks- aga tuginema peaks ikkagi testidele....

Teemast veidi välja - kuid kaugel nõuka ajal elasid minu 100l akvas 3 kuldkala, kes kasvasid mitte väga suurteks vist ca 15cm - akvas oli põhjas kruus, taimedeks ainult vesikatk, valgus minimaalne - 1 mingi lum.toru, filtrit nõuka ajal polnudki :D , aeratsioon muidugi oli- üks pall ja tuuker tekitasid mullikesi ja veeliikumist. Pean häbiga tunnistama, et põhja ei sifooninud ja iganädalasest veevahetusest ei olnud kuulnudki, vahel suvalistel aegadel lihtsalt rohisin veidi ja võtsin musta vett välja ja lisasin vett juurde- aga tulemuseks oli: kalad kudesid, olid rõõmsad terved ja elasid suht kaua- kuni ma nad kellelegi ära kinkisin....maime oli mu mäletamist mööda niipalju et tuba oli 3l purke täis igas 5 maimu kasvamas...Söögiks ainult kuivtoit-kuivatatud dafniad, harva ka mudatuplased, motõll ja vahel ka vihmausse kui viitsisin õuest tuua. Tänapäeva EURO tingimustes sellest kõva häälega ei julge rääkidagi :oops:

_________________
400L akva/CP-suurim,valgus4x39w,sooj-200w +30L nano


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver