foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kalad ahmivad õhku
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 28, 2019 02:09 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Pinnal käimisel ja pinnal käimisel on ka vahe sees - Corydorased käivadki aeg-ajalt pinnalt õhku napsamas ja see on normaalne. Eluspoegijad käivad vahel veepinnalt proteiinikihti söömas. Jms. Aga kui kõik kalad käivad pinnal "hingeldamas", siis see ei ole normaalne ning üks võimalik põhjus selleks on ammoniaagimürgitus. Kui inglise keel sobib, siis lugemiseks ntx https://www.practicalfishkeeping.co.uk/ ... on-ammonia
Aga kui tõsiselt rääkida, siis 20 liitrine akvaarium sobib hästi krevettidele ja tigudele, aga kalade jaoks on see liiga väike. Soomes varasem loomakaitseseadus ei lubanud selgroogseid üldse väiksemasse akvasse kui 40 liitrit pista, mina soovitaks esimeseks akvaariumiks kus ka kalu tahetakse pidada mitte pisemat kui 54 liitrit - ja ka siis tuleb kalu väga hoolega valida.
Mis probleemid kaasnevad liiga väikese akvaariumiga? Esiteks see, et seal tõenäoliselt ei teki kunagi nii suurt bakterikolooniat, mis suudaks nii paljude kalade poolt tekitatavad jääkained ümber töödelda. Lisaks on aga see, et kui kalad on nende jaoks liiga pisikeses akvaariumis, siis kala kasv jääb kinni ja siseelundid känguvad. Kas hetkel on akvas liigset ammoniaaki või ei, näitab ära ainult test. Kui testi pole, võib teha ennetavalt 50% veevahetuse kord ööpäevas - aga pole sugugi kindel, et see on piisav. Halvemal juhul tulebki teha ntx iga päev 50% veevahetust, kui ammoniaagi taset teisiti all ei suuda hoida. Kui veevahetus pole piisav, jõuab ammoniaak surmavale tasemele ja kalad hakkavad otsi andma.
http://www.aqadvisor.com pole muidugi mingi lõpliku tõe allikas, kuid enamasti annab ta täitsa tõepäraseid tulemusi, mistõttu sobib akvaariumi üleasustuse vältimiseks. Saab täiesti iseseisvalt kontrollida, nii et pole vaja karta kellegi kommentaare.

_________________
http://akvarist.eu


Üles
 Teema pealkiri: Re: Kalad ahmivad õhku
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 28, 2019 02:37 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Mär 27, 2019 12:11
Postitusi: 15
Pildid: 1
Asukoht: Tallinn, Harku
Tänan pikema seletuse eest! Hakkan täna ammoniaagi kontrolliga tegelema ja teen uuringuid juba suuremate akvaariumite kohta.

_________________
Juwel primo 70
1Sunburst Mickey Mouse Platy
4Red coral spotted platy
2Ancistrus
HYGROPHILA SIAMENSIS


Üles
 Teema pealkiri: Re: Kalad ahmivad õhku
PostitusPostitatud: Reede Mär 29, 2019 12:15 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Veebr 20, 2016 12:17
Postitusi: 210
Pildid: 0
Uuringute lihtsustamiseks ma lisaks veel ühe detaili siia. Nimelt unustage need viiekümneliitrised,kuigi see tundub suur hüpe 20 liitriselt 50liitrini. Võtke sajane ligi ja te ei kahetse.Sajane on alustuseks ok.
EKs see õhuahmimine on jah liigiti erinev. Coryd nagu siin mainiti käivad regulaarselt õhku napsamas ja guraamid käivad regulaarselt vett rüüpamas. Aga kui neoontetrad hakkaks pinda koorima,siis see oleks juba häirekella moment.


Üles
 [ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver