foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkala akvaariumi põhjas
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 09, 2020 02:20 
Akvarist

Liitunud: Reede Mär 06, 2020 03:22
Postitusi: 4
Pildid: 0
Akvaarium on veidi yle aasta vana, 70l, filter ja mullitaja on olemas, vett vahetan iga nädalavahetus umb 1/3 nädal aega ämbris seisnud veega, kaks kuldkala ning praegu mõõdetud vee näidud:
NO3 mg/l- 50
NO2 mg/l- 0
GH- >16*d
KH- 15*d
pH- 7.6
Cl2 mg/l- 0
Viimased kaks veevahetust olen pannud juurde 2l destilleeritud vett et pHd madaldada. Vett vahetades alati lisan kuuma vett uuele veele et temperatuur oleks mõlemas vees sama.

Mure siis selles et üks neist läks valgeks, nagu ma aru sain siis see pidi normaalne olema, kuid teine kala lamab põhjas viimasel ajal väga palju, ning nüüd vaatasin et ta saba uimed oleks nagu katki ja natuke kokku kleepunud.

Üritasin ka pilte lisada aga need on väidetavalt liiga suure mahuga, ehk saan kellegile targale messengeri saata vms:)

Oleksin tänulik abi eest!:)


Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 09, 2020 10:04 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Veebr 20, 2016 12:17
Postitusi: 210
Pildid: 0
Kas filter käib ilusti läbi? Seda tasuks kontrollida,võibolla löga täis.
Ma pole kuldkalade pidamisega kursis,aga kas ei oleks lihtsam kasutada veevahetusel veekonditsioneeri. Lihtsam kui hoida mitu ämbrit konstantselt toanurgas ja kust vbl perekoer käib ka aegajalt lõmpsamas.
Konditsioneere on erinevaid,mõnda kulub hirmutavalt palju,samas mõni teine on kordades kangem ja pole üldsegi kulukas kasutada.


Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 10, 2020 11:41 
Administraator
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Sept 23, 2005 04:43
Postitusi: 1165
Pildid: 6
Asukoht: Kuressaare
Tere
Tänan siia kirjutamast
Paar soovitust/küsimust kohe. Miks üritad pH'd alandada. Nii väikeses akvaariumis pH'ga mängimine ei too head. Kalad stressavad ja selle tagajärjel haigestuvad kergemini. Ilmselt on see praegugi juhtunud. Kuldkalad on külmavee kalad ja ei vaja vee soojendamist, neile piisab rahulikult 18-19 kraadisest veest. Kui akvaariumis on soojem vesi, mingil põhjusel, siis tuleb jahedama vee lisamisel olla ettevaatlikum ja lisada vett aegamisi. Vahepeal võib veekihtide temperatuuri ühtlustamiseks vett liigutada.

Haiguse tunnuste osas oskavad teised ehk nõu anda, aga hetkel tundub et see haigus on seotud keskkonnatingimustega. Ei välista uimemädanikku


Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 10, 2020 06:11 
Akvarist

Liitunud: Reede Mär 06, 2020 03:22
Postitusi: 4
Pildid: 0
Tere!
Filter jamas kunagi ja siis votsin koik lahti ja oligi sodi täis, nyyd aga pole jamanud, aga eks vaatan yle. Tänud selle eest! Kasutan ka vee konditsioneeri, ja vett hoiame selle pärast et peretuttav soovitas, pole sellega raskusi ka, ühest suurest ämbrist piisab ja meil keegi seda lakkumas kindlalt ei käi.)

pHd üritan alandada ma kuna nagu ma aru saan siis selleks et KHd alandada tuleb pHd alandada (molemad olid vahepeal liiga kõrged ning korge KH pidi kalu tapma).
Ning enne uue vee lisamist soojendan seda kuna temperatuuri muutus nagu ka muu keskonna oma pidavat neid valja stressama. Ning fancy tail kuldkaladele peaks parim temperatuur olema 23 kraadi.

Kalake konutab akvaariumi põhjas natuke viltuselt, voib see stressist olla?


Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 11, 2020 08:59 
Administraator
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Sept 23, 2005 04:43
Postitusi: 1165
Pildid: 6
Asukoht: Kuressaare
Tere
Ma arvan, et nii kõrget KH'd, et see hakkaks kalu tapma Sinu vesi ei sisalda. Soovitan see pH ja KH'ga mängimine lõpetada. See ei vii kuhugi peale stressi tekitamise. See ei ole lihtsalt vajalik
Kalu tapavad juba vähestes kogustes sellised ühendid nagu NH3/4 ja NO2. Need on aga alustava akvaariumi probleemsed kohad.
Veel niipalju, et akvaariumisse ei ole soovitav lisada destilleeritud vett, mis iganes põhjusel. Kui soovid alandada pH'd, siis selleks on müügil spetsiaalsed turbatooted ja raba juurikad, aga nende kasutamisel tuleb arvestada, et vesi muutub kollakamaks.


Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 11, 2020 11:06 
Akvarist

Liitunud: Reede Mär 06, 2020 03:22
Postitusi: 4
Pildid: 0
Selle pH/KH alandamisega alustasin yldse kuna kalad olid nahtavalt stressis, ning netist lugesin et need naidud tekitavadki kalades stressi.


Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 12, 2020 08:31 
Administraator
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Sept 23, 2005 04:43
Postitusi: 1165
Pildid: 6
Asukoht: Kuressaare
pH kõikumine tekitab pigem rohkem stressi. Stressi alandamiseks tuleb luua kaladele selline keskkond, kus nad vähem stressavad. Ehk siis paigutada akvaarium selliselt, et sealt ei käida palju mööda, valgust veidi vähem, jne. Kui kaladel on stress võib kasutada ka stressi alandavaid vahendeid, mida akvaariumipoodides saadaval.


Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver