foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 31, 2019 10:37 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Mär 31, 2019 10:01
Postitusi: 3
Hei!

Sai soetatud 25L akvaarium ja sisse üks betta. Akvaariumit seadistades sai see eelnevalt veega loputatud. Põhja asetasime pestud valget/tavalist/värvilist kruusa, 2 kunsttaime ja kunst "puukoor", kuhu alla ta filtri voolu eest peitu saab pugeda. Poest saime ca ~15L valmis vett, millele lisasin tavalist kraanivett juurde. Olen mõlemad päevad vastavalt juhisele Biotopol ja Denitroli lisanud.

Kuna kalu pole varem pidanud, siis sellel teemal täiesti võhik. Esimene õhtu tundus kala okei, ei oskanud midagi oodata. Mõõtsime temperatuuriks 23*. Andsime süüa ka, aga tagantjärgi saime aru, et paljuvõitu. Nii 4-5 graanuli asemel 20-25. Teine päev oli kala juba imelik, pikutas põhjas ja kohati külili. Ruttasin poodi ja lisasin kähku soojenduse. Nüüd vesi 26-27* vahel. Kolmandaks päevaks on akvaarium seest kergelt piimjalt hägune. Kuna kartsin, et kala ei saa seal hakkama, tegin 25% veevahetuse (üritasin põhjast sifooniga toidupudi ära tõmmata, juhul kui seal seda oli). Kala endiselt vahepeal pikutab, vahepeal käib pinnalt õhku võtmas. Kui aktiivselt betta tegelt ujuma peaks ja kas on normaalne, et ta vahepeal pikutab?

Käisin kolmanda päeva õhtupoole taaskord müüjaga konsulteerimas. Soovitas baktereid juurde lisada, lisasin. Ostsin veeparameetrite testiribad. Veekaredus kõige karedam, hakkas veidi pehmenema. kh(happelisus?) põhjas, kuid hakkas veidi langema. pH langes ca 8+ pealt umbes 7.6-le kolmanda päeva õhtuks. NO3 ca 25. NO2 ca 0.5

Mõistan, et akvaarium peab ennast sisse töötama, kuid siiski küsimused-
* Kuidas kh alla saada?
* Kuidas vee karedusega toime tulla? Kas veevahetusel ära võetud vee asemele tasuks lisada jahtunud keedetud vett?
* Kuidas saavutada õiget NO2 ja NO3 taset?


-----------
1. 25 L
2. filter, soojendi
3. kirjutasin üleval sellest
4. temperatuur ja võimalusel ph, kh ja no3 tasemed
- 26.5*C
- pH nüüd kolmanda päeva õhtuks 7.6 (langes ca 8+ pealt)
- kh oli ka põhjas, aga nüüd natuke langeb
- NO3 umbes 25
- NO2 umbes 0.5
5. 1 betta


Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 31, 2019 11:16 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Aug 16, 2018 07:30
Postitusi: 25
Tere!
Suht nukker lugu sul. Lühidalt võin öelda seda,et su akvaarium on olnud liiga vähe töös, ennem kala sissetoomist. Minimum oleks umbes 1 kuu akvaarium sissetöötamise aeg. Kõik veenäidud on sellest tingitud. Ilmselt on su betta minemas vikerkaare maale, kuna temale on liialt vee kvaliteet ja keemia pidev lisamine. Soovitus oleks osta sisse elustaimed, mis hakkaksid veekvalli parandama, kindlalt kui kala on juba teises maailmas teha akvaariumile restart (võtta kogu vesi välja ja uue veega täita ja 1 kuu akvaariumil lasta olla, näite jälgida) ja siis kui kõik koreas kala sisse tuua. Muideks vesi läks ilmselt piimijaks kuna oli langenud toitu, põhja mida betta pole jõudnud ära süüa ja seal hallitama läinud, ehk siis ületoitmine. Bettasi soovitakse toita üldse ühe toidu tüki kaupa, nii oled kindel, et midagi põhja ei lange ja näed kui palju kala sööb.

Loodan, et sul saab kõik korda ja mul oli alguses samad probleemid, soovitan väga palju lugeda, kuidas alustada akvaariumi paigaldamist :D

_________________
100l/ kirevahvenad, põhjakad


Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 01, 2019 06:49 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Mär 31, 2019 10:01
Postitusi: 3
Kahjuks nii on, et täna hommikuks oli kalake pikas unes. :(

Poleks arvanud, et akvaarium selline teadus on. Hakkan algusest ja seekord põhjaliku ettevalmistamisega.


Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 01, 2019 09:46 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Veebr 20, 2016 12:17
Postitusi: 210
Pildid: 0
Akvaariumi sissetöötamine toimub vaid juhul kui bakteritele on toitu. Bakterite toiduks on aga ammoniaak, ükskõik kas kalade väljaheidetest või spetsiaalselt sissetöötamiseks lisatud. Seega see kui akva on ilma kaladeta 10 päeva ei tähenda sugugi et akva oleks sisse töötanud, sama olematu tulemusega võiks ta ka kuid niisama seista.
Ma ise pooldaks seda ilma kaladeta käivitamise varianti. Kiireks käivitamiseks lisa poebaktereid ja bakteritele toitu. Sedaviisi käivitub 25l akva küllalt kiiresti.10 päevaga võib kalad julgelt sisse tuua.
Kh ja gh las jääda nagu on. Nende vähendamine on õhuke jää.Eriti nii väikeses akvas. Iga veevahetusega hüppab gh ja kh jälle kõrgele ja selline kõigutamine on halb.
No2 ja no3 saab alla veevahetustega ja filter peab kenasti toimima ja kalu ei tohi üle sööta.
Kui on kunsttaimed,siis peab olema hää filter ja peab ka vett rohkem vahetama.Korralikult kasvavad taimed puhastavad vett aga vajavad ka piisavalt valgust ja piisav valgus paneb vetikad kasvama. Nõrgas valguses ei kasva vetikad ega taimed.


Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 09, 2019 04:26 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Mär 31, 2019 10:01
Postitusi: 3
Aitäh hea info eest!


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver