foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 28, 2018 01:04 
Akvarist

Liitunud: Reede Juul 06, 2018 03:53
Postitusi: 7
Tere!

Täna hommikul avastasime, et üks meie haibarbustest on akvaariumis külili, vahel ujub ka veidi edasi, aga enamasti hõljub küljel, teeb suud iga natukese aja tagant lahti, justkui tahaks suurt sõõmu sisse võtta. Lõua all on peenike punane triip ja suu nurgas punane täpp - meenutavad verevalumeid. Muidu on kala säilitanud oma tavapärase välimuse.

Eile tegin akvaarimis puhastust, taimede ja dekoratsioonide ümbertõstmist, selle käigus vabanes ka kasvusubstraadi tume pilv vette. Praegu on vesi pruun, sest lisasime joodiga turbaekstrakti. Samuti lisasime veekonditsioneeri. Ribatesti järgi oli eile NO3 tase kõrgem kui tavalislt: 50mg/l (arvasin, et seotud pinnase tuuseldamisega). Iseenesest veevool tundub olevat päris korralik.

Pildid ka:
https://www.dropbox.com/s/9wosxeo99gq3w ... 6.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/li0rtswq9w7tw ... 9.jpg?dl=0

PS: Umbes poolteist nädalat tagasi suri meil ka üks ancistrustest.
PPS: Ühel guraamil on puhkeasendis tagakeha allapoole viltu ja ujupõis tundub esiletikkuv (pildid: https://www.dropbox.com/s/olks02ssa3yp8 ... 4.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/2f2drsdjd2yia ... 4.jpg?dl=0 )

1. akvaariumi mahutavus liitrites: 180 l
2. akvaariumis olevad seadmed (filter, soojendi, lisa-CO2 jms.): Juweliga kaasatulev originaaln filter, soojendi, lisaks õhupumb
3. veevahetuste intervall (e. kui tihti toimuvad veevahetused), vahetatava vee kogus ja viimase veevahetuse aeg ja vahetatud vee kogus: kuna akvaarium umbes pool aastat vana, siis vett ei ole iga kuu vahetanud, viimane vahetamine oli umbes 23%.
4. temperatuur ja võimalusel ph, kh ja no3 tasemed: temp 27C, ribatesti järgi NO3 50mg/l, KH >14d, pH eraldi testi järgi 7.6
5. kalade kooslus (kui palju, mis liiki): 2 haibarbust, 6 rohebarbust, 2 vetikasööjat (aymoniera?), 1 ancistrus, 4 gupyt, 3 guraamit


Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 31, 2018 11:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Mär 12, 2010 08:56
Postitusi: 590
Pildid: 3
Asukoht: Tartu
NO2 ja ammoniaagi aset ei ole testinud?
Hetkel mulle piltidelt tunduvad kalad kuidagi väga nälginud olekuga.

_________________
180L: JBL CP e1502,LED,CO2,UV-C; kalad
100L: JBL CP e902,LED,UV-C; gupid


Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 08, 2018 12:05 
Akvarist

Liitunud: Reede Juul 06, 2018 03:53
Postitusi: 7
Kogu aeg hoiatatakse, et kalu üle ei toidaks.. ma mõtlen nüüd, et kuidas ma tean, kui palju neid toitma peaks? Panen korra päevas helvestoitu ja põhjakatetabletikese, mõnikord kaks tabletikest.

Sellest ajast saati on mul teinegi haibarbus ja ka üks guraami ära surnud, nad surevad nagu väga järsult, üks päev on elus, järgmine päev juba poollagunenud põhjas.

Ammoniaaki ei ole tõesti testinud. Mis need põhilised olulised testid on, mida võiksin nüüd teha, et jälile saada, miks pealtnäha korras akvaariumis kalad tasapisi surevad?


Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 08, 2018 12:23 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Veebr 20, 2016 12:17
Postitusi: 210
Pildid: 0
Nii suures akvas tibake rohkem kalatoitu küll veeparameetreid niipalju ei mõjuta,et see kaladele saatuslikuks saaks. Paksuks sööta muidugi ei tasuks.

Kui no3 on 50 siis võib ka no2 liiga kõrge olla ja muud lämmastikunäidud ka.

Vbl on filter umbes ja vajab puhastamist. Veevahetus tuleks ka teha,et lämmastik alla tõmmata.

Pilte ma ei saa avada,kas taimi on akvaariumis?


Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 09, 2018 06:12 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Mina ka pilte ei näe kahjuks. Aga ütleksin, et haibarbuse jaoks on akva väike. Ja ta on üleüldse parvekala. Ma olen neid pidanud kunagi 500-liitrises.

Minu arusaamise järgi pooleaastane akva on ikkagi suht noor akva ja pelgan, et põhjus võib olla veekvaliteedis. Minu mõistuse järgi ka ilma kahe haibarbuseta on akva ülerahvastatud. Mitte ma ei mõika ka seda, miks vee vahetust nii harva tehtud. Ja mitte kusagilt ei loe ma ka välja akva käivitamise ajalugu ja moodust. Kas kaladega või ilma? Ja kui ilma kaladeta, siis millal (kui ruttu) ja mis mahus kalu sisse pandi. Kuue kuu peale tuleb kokku 18 kala. Kardan, et on liiga kiiresti lisatud kalu juurde ootamata, et vesi stabiliseeruks, sest iga uus kala(de) lisamine mõjutab vee kvaliteeti. Kogu aeg oleks pidanud minu arust vett testima ja soovituslikult tilgakatega. Peamised testid oleks NO2, NH ja NO3. See, et vesi pealtnäha korras on ja läbi paistab ei pruugi tähendada seda, et ta ka jonksus on.

_________________
KIIREMAKS kontakteerumiseks palun pöörduda OTSE privaatposti.


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver