foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 18, 2018 08:42 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Apr 23, 2017 05:04
Postitusi: 10
Meil on kiiresti abi vaja, loodna et annab midagi päästa või teha.
Akvaarium Juwel Rio 110l, sisse ehitatud Biofiltriga. Kolisime sellesse akvasse ümber veebruari lõpus. Jätsin korraga tööle mõlemad filtrid ka vana Aquael Fan 2 plus. Veetestid korras. Veevahetused iga 1,5nädala tagant, koos põhja šifoonimisega. Soojendit ei ole. Elanikud Kuldkalad : Loorsaba ja Teleskoop


Alguses olid veetestid korrast ära, kuid saime veevahetustega kiirelt korda, siiani korras olnud. Vahepeal oli vesi liiga soe, siis konutas Loorsaba põhjas, saime vee tempi korda ning kala elavnes taas. Nüüd mõned päeva kala jälle seisab põhjas saba ja uimed longus, vee temp oli OK. Tegin ka üleeile veevahetuse ja põhja šifoonimise, kust nii palju väljaheiteid ei tulnudki enam nagu muidu. Võtsin veevahetuse käis vana filtri ka välja, kuna vetikas hakkas ka vohama(laigud klaasil ja kunsttaimed tumenesid), vana filter käis koos uuega terve selle aja muidu. Nüüd eile suurest murest panin vana filtri jälle tagasi, kuna biofilter/pump ei tee mulli ja eraldi mullitajat mul pole, vana filter aga tekitas ka mulle. Täna hommikul on vaeseke loorsaba põhjas kummili/külili ning vaevu hingab, muidu ei liiguta üldse. KAs ma saan tema heaks KOHE midgai ette võtta ja päästa? Ma ei tahaks temast ilma jääda. Mees küsis Bettast abi, seal anti vitamiini tilgad, mida oleme kolmas päev ka tilgutanud JBL omad. PALUN ABI!


Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 18, 2018 12:01 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Mär 25, 2007 08:26
Postitusi: 150
Asukoht: Tartu
Niimoodi pimedast peast, ilma testideta, on väga raske midagi arvata aga ma proovin siiski.

Soovitus 1. 50% veevahetus ja vaadata kas kalal hakkas kergem.

Soovitus 2. Kammida koheselt akvapoode ja soetada Juwel OxyPlus O2 Diffusor. Ei tohiks nagu väga kallis olla. Ühtlasi avaldan imestust, et uuel akvaariumil sellist asja juba kaasas polnud. Samuti tahaks küsida kas uue filtri väljavool on suunatud nii, et veepind virvendaks?

Põhjendus. On tõenäoline, et vana ja uue filtri bakterikolooniad olid sul kalade reostuskoormusega tasakaalus. Kui vana filtri välja võtsid jäi baktereid oluliselt vähemaks, halvenes vee varustatus hapnikuga ja reostust hakati vähem töötlema. Kuna need bakterid vajavad oma elutegevuseks hapnikku võis halb aeratsioon isegi mingi osa uue filtri bakterikoloonia hävinemise põhjustada. Ühesõnaga akva pidi uuesti tsükeldama hakkama ja see ajas NH4 ja NO2 jälle üles ja kala tunneb ennast halvasti.

Vanast filtrist võid proovida vabaneda siis kui oled uue filtri aereerimise korda saanud. Aga arvestama pead sellega, et korraks lähevad näidud uuesti kehvemaks ja võib-olla tuleb kalu veevahetustega aidata kuni uue filtri koloonia täielikult töö enda kätte võtab. See ei tohiks nii kaua võtta kui alustava akva puhul.

Soovitan siiski lisaks ka õhupumba koos õhukiviga soetada. See ei pea kogu aeg sees mulistama aga vahel võib sellistes kriitilistes olukordades üsna abiks olla.


Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 18, 2018 01:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Mär 12, 2010 08:56
Postitusi: 590
Pildid: 3
Asukoht: Tartu
See, et vetikas vohama hakkas viitab siiski sellele, et vees on miski korrast ära. Väga raske on pakkuda, milles asi võib olla ilma täpsemaid veeparameetreid teadmata, pilt akvaariumist ja kalast aitaks ka.
Õhutamise osas ma soovitaks samuti väline õhupump koos kiviga muretseda. Minu akvaariumites on õhupumbad taimeri taga ja lähevad tööle natuke peale valguse kustumist, aga kuna sul elustaimi akvaariumis ei ole võib õhupump ka koguaeg töötada.

_________________
180L: JBL CP e1502,LED,CO2,UV-C; kalad
100L: JBL CP e902,LED,UV-C; gupid


Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 18, 2018 04:48 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Apr 23, 2017 05:04
Postitusi: 10
Käisin lisa õhupumpa ostmas ning tagasitulles oli kalake surnud. :(


Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver