foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 18, 2017 09:42 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Aug 08, 2016 09:41
Postitusi: 9
Asukoht: Rae vald
Sooviks natuke nõu küsida.

Akvaarium 140l tööle pandud augusti kuust, akvaariumis on välisfilter Tetra Ex700, Biolan mulla põhi ja peal Silikatsiidi kruus 2-6mm, Taimis on piisavalt (Vallisneria, Echinodorus, Cryptocorine, Peacock Moss), temp 25-26C. Veevahetusi teen iga nädal 20-25% ulatuses, viimane veevahetus oli esmaspäeval. Tilgatestid korras: Ammonium 0, Nitrite 0, Nitrate 10-20, Ph 8 (kogu aeg selline kõrgem olnud). Akvaariumis elavad: 5 Danio reriot, 4 Corydorast, 1 SAE, 1 Molly, 7 peaaegu täiskavanud Platyt, Platy maime umbes 10, 1 Õunatigu.
Kõik taimed ostsin augusti ja septembri jooksul, viimased kala tulid oktoobris. Peale seda pole muutusi olnud.

Probleem hakkas detsembris kui avastasin, et ühel Platyl olid uimede peal valge mannatera suurused täpid, kala ei söönud pikemat aega ja oli peidus enne kui täpid tekkisid, järgmisel hommikul oli kala surnud. Veel paar kala olid loiud, ei söönud ja olid peidus, kaotasin veel ühe Danio paar päeva hiljem. Tegin ravikuuri aastavahetusel Exit nimelise rohuga, kõik oli korras teine Danio sai terveks.

Jaanuari viimastel päevadel avastasin, et ühel Platyl uimede peal täpid ja ei söönud (kõhna ei olnud), paar tundi hiljem oli kala juba surnud. Kuna üks Platy veel oli peidus kogu aeg ja hõõrus ennast vastu kändu siis tegin jälle ravikuuri. Platy peale ravikuuri ennast enam kuhugi vastu ei hõõrunud aga peitis ennast endiselt, arvasin, et kuna isased ajavad teda taga ja ta stressis, panin eraldi väiksesse akvasse karantiini kus ta on tänaseni. Praegusel hetkel on kala ikka haige täpiline ei ole aga enamasti on filtri all varjus, sööma tuleb aga on kõhna ja on tekkinud selga küür, praegu ma ei oska öelda mis temast saab aga teistel kaladel selliseid sümptome ei ole.

Täna hommikul avastasin ühel Platyl jälle ühe väikese mannatera suuruse täpi saba pealt, sama kala käib ja hõõrub ennast ka vastu taimi. Teised kalad on terved ja käituvad normaalselt.

Ravimit manustasin õigesti, filtrimaterjali ei eemaldanud (oli kirjas, et pole vaja), veevahetust ravi ajal ei teinud, esimene kord tegin kuuri 6 päeva ja teisel korral 5 päeva (pidi tegema 4 päeva aga tahtsin kindel olla ja igaks juhuks tegin kauem), filtreerisin söega peale ravi lõppu.

Antud Exit ravi töötas ehk need kalad kes olid haiged said ka terveks. Uusi kalu pole ma toonud ega ka taimi järelikult pidid osad parasiidid alles jääma? Millest võib olla, et Mannatera haigus muudkui kordub? Kas peaksin seekord teistsugust ravi kasutama? Millist?

Minu mõistus on juba otsas ja ei taha iga kuu ka kalu ravida.


Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 19, 2017 02:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Dets 18, 2016 10:50
Postitusi: 39
Pildid: 4
Sul võib olla mitu haigust sees, sest see pole võimalik et mannatera haiguse ajal tuleb küür selga, loomulikult võib küür tekkida ka vähesest toitumisest. Kui sa tahad täpset ja kiiret abi siis helista KALAKESE poodi

TEL: 503 5358 (kauplus KALAKE)
Koduleht: http://www.kalake.ee/

_________________
Kui vajad minuga kiiremalt kontakteeruda siis kirjuta privaat posti


Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 19, 2017 07:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Mai 16, 2009 09:28
Postitusi: 434
Pildid: 6
Asukoht: Tartu
Kasuta ESHA EXIT koos ESHA 2000 preparaadiga, siis on toime tulusam. Loe ESHA koduleheküljelt kuidas.

_________________
Haruldased imisägad:
L046 10+tk


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver