foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 1 postitus ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kala silmade hägusus
PostitusPostitatud: Reede Mär 11, 2005 12:03 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
minu tähelepanekud:

kalad,kellel on hallikas silmade hägusus,mis jaotub ühtlaselt terve silma sisse ja kellel muid haiguslikke ilminguid (v.a. mõnedel juhtududel kõhnumine) ei esine,on üldjuhul pärit väga halva vee kvaliteedi ja halbade pidamistingimustega akvaariumitest (harvad veevahetused, ebaõige (üle)toitmine, ebasobiv temperatuur jms. tegurid). esimeseks ohumärgiks on akvaariumivee halb lõhn ja kollakas varjund.

kalad,kelle silmadel on piimjas kae,mis katab ainult silma pealmist kihti põevad harilikult kergemat pindmist bakterinfektsiooni

kalad,kelle silmadel on kollakas- või hallikasvalge kae, mis on silma pindmisest kihist kõrgem ja peaaegu läbipaistmatu ning võib servadest pisut narmendada, põevad enamasti seenhaigust (raskematel juhtudel katab silma vatisarnane ollus)

kalad,kelle silmapõhjades on (kollakas)valge kae,milles võib esineda veriseid täppe on nakatunud parasiithaigusesse (sellega kaasneb harilikult kala hüperaktiivsus ning sügamine vastu akvaariumis olevaid esemeid)

kalad,kelle silmade pindmisel või keskmisel kihil on läbipaistmatu piimvalge täpp (laik) on enamasti silmatraumast tingituna pimedad (teravad esemed akvaariumis, kalade omavahelised võimuvõitlused, transpordil saadud traumad jms.) - piimjas laik/täpp tekib sellisel juhul silma läbipaistva võrkkesta ja/või sarvkesta trauma paranemisel armkoe tekkimise läbi ning ei ole kahjuks ühelgi viisil ravitav.

selline arutlus kalade silmahaiguste teemal...


Üles
 [ 1 postitus ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver