foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 13, 2005 07:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Veebr 23, 2005 10:03
Postitusi: 50
Asukoht: Tartu
Lugesin siin küll sarnaseid teemasid, kuid oma murele vastust nendest ei leidnud. Lugu selles, et guppid on hakanud surema, nii nädalaste vahedega umbes- enne seda ujuvad peaaegu püstloodis, sabad allpool ja siis leian nad äkki põhjast surnuna. Mõni ujub pinnale ja lebotab kogu aeg mõnel pinnataimel, see hoiab teda ju siis tasakaalus. Akvaarium on 50l ja seal on praegu 7 (enne oli 11) suurt ja +/- 20 maimu, nii paarinädalased. Agvas on filter ja elustaimed, vett vahetan üle nädala nii 15l korraga. Agvas veel üks anku, soojendus puudub aga temperatuur on püsivalt 24 kraadi.
Kahju on kalakestest, ei oska midagi nende heaks teha. Mingeid muutusi kalade välimuses näha pole (haiguse tunnuseid), süüa saavad üks kord päevas.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 13, 2005 08:16 
Akvarist

Liitunud: Reede Nov 25, 2005 06:48
Postitusi: 25
Asukoht: Eesti
väga imelik... mul oli hiljuti platydega sama asi, aga õnneks pole enam surnud neid rohkem. Aga äkki sa söödad neid liiga palju?? Ja kaladele on kasulik vähemalt 1 näljapäev nädalas (olen lugenud, et mõned peavad lausa 2)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 14, 2005 07:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Veebr 23, 2005 10:03
Postitusi: 50
Asukoht: Tartu
Süüa saavad nii, et toit kaob momendiga, nii poole minutiga, ja näljapäevad on neil nädalavahetusel, kui lasteaed on suletud. Või on äkki asi selles, et söövad maime ja siis on toidu üleküllus. Igatahes antud toit ei jää vette settima, vesi on selge ja sadet pole.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 14, 2005 06:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Mai 31, 2004 10:14
Postitusi: 279
Asukoht: Tartu
Gupide haigustest näiteks siin, kui inglise keelest aru saad:
http://guppyplace.tripod.com/Problems.html
Swim Bladder Disorders
Symptoms: Unnatural, uncontrolled swimming or floating on an angle. Guppies are not prone to this problem, however it does occur, usually after a stress-related experience. It is difficult to determine the cause for this , but it seems that moving a fish from shallow water to deep water can trigger it, and poor water quality can cause it as well.

Halb vee kvaliteet? Stress? Lapsed käivad koputamas kalakestele pidevalt?

Swim Bladder Inflammation ("Head-Standing")
This is caused by a virus, which is highly infectious. The fish stops eating and cysts are formed at the rear of the abdomen. This distends the body and the fish appears to be standing on it’s head. The body degenerates and chance of recovery is low. The fish should be removed immediately and destroyed.

_________________
150 l - gupid ja mõõksabad maimudega, 2 ancistrust, 3 terneetsiat, 2 garrat, 2 marmorguraami, betta spl., corydoras paleatus, elustaimed
20 l - maimud, õunateod ja taimed


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 14, 2005 08:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Veebr 23, 2005 10:03
Postitusi: 50
Asukoht: Tartu
Vett testinud tõesti ei ole, kuid agva juba poolteist aastat tegutsenud ja vesi ühest samast kohast. Enne vahetust panen vee eelmine päev settima.
Lapsed ei koputa kindlasti vastu klaasi, see on rangelt keelatud ja üllatavalt peetakse sellest reeglist raudselt kinni. Kui, siis võib äkki põrandast tekkiv vibratsioon neid häirida aga ma ei usu seda eriti.
Kalad püüavad meeleheitlikult ujuda, kuid sabad kisuvad allapoole. Samas peale söögi panemist nad justkui saavad korraks eluvaimu tagasi ja püüavad toiduosakesi.
Täna saatsin viimase selliste sümptomitega kalakese vikerkaare taha. Näis mida ülejäänud 7 edaspidi teevad.


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver