foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 19, 2017 06:21 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Nov 07, 2016 05:46
Postitusi: 34
Akvaariumis olid suht. algusest peale kaks noort musta mollit. Üks neist on igati vinks-vonks, teine haigestus ja ujus paar nädalat tagasi kalade taevasse (kahtlustan, et dropsy).

Eile nägin poes kena dalmaatsia-mollit (või kuidas neid valgeid, mustade täppidega isendeid nimetatakse) ja tekkis muidugi soov see iludus meile koju tuua. Klassikuid tsiteerides, kahtluseid ei ole, aga kõhklused hakkasid vaevama. Kas ja kuidas hakkab uustulnuk olemasoleva molliga läbi saama. Milliseks võivad kujuneda peredraamad ja kas antud kooslus võib kalade jaoks olla hea või mitte.

Praegune must molli tundub olevat isane. Vaadake pilti ja aidake määrata palun.
(Tagantjärele mõeldes oli tema praeguseks surnud sõber samuti isane. Aga läbi said normaalselt)

Valge-mustatäpiline kosilane tundub poes mobiiliga tehtud udupildi järgi olevat emane ja vist tiba vanem ka. Küsisin müüjalt, kui suureks ta kasvab, müüja ütles, et see ongi täiskasvanu suurus.

Seriouslyfish.com väidab, et ühe isase kohta peaks olema mitu emast, ainsa daami väsitab isane väga ära. Kas seda soovitust peaks võtma pigem soovituslikult või tõsiselt? Kas praegune üksik isane rõõmustaks kaaslase üle või hakkaks võimalik intensiivne suguelu hoopiski kalade tervise peale?

Maimude üleskasvatamisest ja solgutamisest ma ei ole väga huvitatud, seega jääksid tited pigem looduse hooleks.

Akva on novembri algusest alates toiminud 180l Juwel Rio. sisemine originaalfilter, pump 600l/h.
Valgustus 45W Juwel HeliaLux LED (5625lm) programmiga sujuvalt dimmitav
Temperatuur 25...26 kraadi. Põhjas on 30kg 2-4mm fraktsiooniga ümaramat kruusa.
Praegu elavad seal 3x Ancistrus, 5x viker(kaare)kala, 2x skalaari, 1x must molli, 2x platit, 3x klaassäga, 4x SAE, 2x Otocinclus.
Rohelist piisavalt (Anubiased, Cryptodoryned, erinevad Ludwigiad, Vallisneriad, Echinodorus, Micrososorum, Hygrophila, Rotala, Nymphoides).


Pildid ka. Olemasolev asukas:
Manus:
IMG_3847.jpg
IMG_3847.jpg [ 162.81 KB | Vaadatud 129 korda ]

Võimalik kalapoe-pruut:
Manus:
IMG_3824.jpg
IMG_3824.jpg [ 95.92 KB | Vaadatud 129 korda ]


Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 19, 2017 09:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Ilus must lüürasaba molli on Sul. Minu arust eluspoegijad ilmtingimata kaaslast ei vaja, eriti veel, kui endal pole plaanis tittedega jännata. Aga mis seal salata - lõbusam neil ilmselt kambakesi oleks. Pigem siis juba kaks naist ühe isase kohta, mitte vastupidi. Mul oli kunagi alustades teadmatusest kari isaseid ja üks emane. No küll too viimane leekis keel vestil meeste eest ära.

Ma ei ole eriti täheldanud, et eluspoegijatel kangesti peredraamasid oleks. Pigem see skalaaride ja ahvenlaste teema. Vähemalt minul oli rahulik. Aga eks erand kinnita reeglit.

Soo määramisega antud piltide järgi jään mina küll kindla vastuse võlgu. Mäletan, et pärakuuime järgi sai asjast sotti. Isasel kitsas, nagu mõõk ja emastel laiem lehvik. Viimastel on aga komme seda lehvikut ka kokku voltida. Poes olev kala on tõesti juba korralik kopsakas ilus isend.

_________________
KIIREMAKS kontakteerumiseks palun pöörduda OTSE privaatposti.


Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 19, 2017 09:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Mustad mollid olid mul aastaid tagasi akvas, nii lüürasabaga kui ilma. Vahvad aktiivsed kalad, asjatavad pidevalt ringi kogu akva ulatuses ja ühed vähestest väikestest kaladest, keda sai kerge vaevaga treenida ntx järgima mööda klaasi liikuvat sõrme. Söövad muuhulgas vetikaid ning veepinnalt proteiinikihti. Kahjuks on siin mõned agad, mille pärast mollid mu akvast lahkusid ja ilmselt tagasi ei tule. Esimene mure on nende sugu tegemise efektiivsus - kui nad sigima kukuvad, siis pole enam hoo ega hoobi vahet, nii kui üks ports maime väljas pannakse järgmine sats hakkama. Kui tegu on taimeakvaga, siis ei aita ka see kui akvas on suuremaid kalu kes molli maime lisatoiduna käsitlevad - mingi osa maime suudab end ikka taimede vahel niikaua peita, kuni nad on juba nii suured et enam teistele suhu ei mahu. Selle maimuvabriku toodangut pole peagi kuhugi panna. Kõigele lisaks aga kui mollisid on rohkem, hakkavad nad tihti ülbitsema - moodustavad kambad ja hakkavad ka endast suuremaid kalu terroriseerima. Ma pole näinud ühegi teise kalaliigi juures sellist käitumist, nagu mollid harrastasid - nad peksid teisi kalu vastu kõhtu, kuni neil hakkas marja pudenema, mis siis delikatessina nahka pandi. Uskumatu, aga tõsi. Ning nad hakkaid teisi kalu seksuaalselt ahistama. Lõpuks sai mul kõrini ja jagasin selle röövlibande soovijatele laiali.
Sel isaste-emaste suhtel on aga ilmselt alust küll.

_________________
http://akvarist.eu


Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 19, 2017 10:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Jaan 27, 2008 05:51
Postitusi: 685
Pildid: 1
Asukoht: Rapla
Must molli (tõeliselt kaunis tegelane) on kindlalt isane.
Dalmaatslase pärakuuim on vist küll emase oma, vähe halvas asendid. Kui ta kenasti kolmnurkne on, siis on emane. Kui moodustab nagu täägi, siis isane.
Kaks emast on jah targem.
Suurem osa maimukestest pistetakse kallite lastevanemate poolt nahka. aga vaikselt progresseeruvat järelkasvu saab oodata küll.

_________________
250l, 60l, 54l


Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver