foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Natukene Guppydest :)
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2014 12:06 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Mär 20, 2014 10:49
Postitusi: 34
Pildid: 0
Asukoht: Tallinn
Tere,kuna olen suhteliselt algaja kalade ja akvaariumi teemal siis otsustasin veidikene ka siin infot targematelt koguda ;)
Nimelt on mul kaks akvaariumit,üks on 30l ja teine 100l.Väikses akvas on gupid,üks põhjakoristaja ja siis ühed pisikesed roosad parvkalad(nime kahjuks ei mäleta).Täna öösel tõstsin ühe emase gupi ümber suuremasse ovaalsesse vaasi kuna tundsin,et ta juba parajalt pakse ja varsti peaks vist maimud välja tulema.Ülla ülla õige otsus :D Täna hommikul ärkasin ja 10 maimukest vaatasid mulle otsa.
Kuna mul on üks tuttav kes kaladest teab palju rohkem kui mina ja uurisin vähekene netis infot,siis toitsin emasel gupil kõhu täis lasin tal veits seal puhata ja tõstsin tagasi akvasse teiste juurde.Maimud on mul ikka selles suures vaasis,panin sinna ühe õunateo ja täna kavas ka mingi taimekese panna.Küsimus siis tarkadele,kaua nad seal niimoodi olema peavad ja mis peamine kaua olla saavad? Kavatsen loomulikult vett vahetada mingi osa,tigu peaks altpoolt puhta töö tegema.Mis tuleks veel teha?Saavad nad ikka ilm filtrita nii ja kaua ja mis peamine õhku saavad ikka?
Vabandan kui mu küsimused on kohati naljakad,aga olen täielik põmmpea hetkel sel teemal :)
Kahjuks akvasse ma nad panna ei saa kuna väikeses akvas on mul ju neil gupisi päris mitu ja üks skalaar ka,suures on mul ka teisi kalu kes neid kindlasti kohe väga ruttu nahka pistavad.Ja söögi asjus,öeldi,et nad hetkel toituvad mingist kotikesest täpselt aru ei saanud,aga kas see on neil küljes ja kui on siis millal ära kukub,ehk siis millal peaks neid toitma hakkama ja mis toiduga? Mul endal on need pisikesed graanulid ja mingid tropical granules need mis vee peal püsivad,aga need vast kindlasti ei sobi kuna need ju suht suured.Niiet jagage tarkusi ja infot.
Tänud ette ära.


Üles
 Teema pealkiri: Re: Natukene Guppydest :)
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2014 07:36 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Mina paneks sinna vaasi vähemalt mullitaja. See liigutaks vett ringi ja hoiaks ära seisva vee roiskumise. Muidugi, kui iga päev kavatsed vett värskendada, siis vast polegi oluline. Vee kvaliteedil silma peal hoidmiseks teeksin aeg-ajalt veeteste.

See kotike on munarebukott. Seal tõesti mõneks ajaks neile süüa. Maimudele on olemas spetssööki. Poes oskavad Sulle soovitada. Võid ka helbeid näpu vahel "jahuks" hõõruda. Parim toit minu arust on ise hautatud arteemia. Sellega jälle tibake mässamist, aga huvitav.

Skalaar ja 30-liitrises? Tõsta 100-sesse ringi. Ja üldse tundub olema too 30-liitrine tiba üle asustatud.

Kui Sul on hetkel valikus ainult üks söök (nood graanulid), siis soovitaks kaladeüldise toitumise rikastamiseks midagi veel juurde hankida. Külmutatud sääsevastsed näiteks. Need aitavad kaladel seedimist parema hoida.

_________________
KIIREMAKS kontakteerumiseks palun pöörduda OTSE privaatposti.


Üles
 Teema pealkiri: Re: Natukene Guppydest :)
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2014 07:46 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Mär 20, 2014 10:49
Postitusi: 34
Pildid: 0
Asukoht: Tallinn
KRA aitäh info eest,olen jällegi natukene targem.Skalaar oligi mul suures akvaariumis,aga kui tõin uue skalaari neile sekka terroriseeris see skalaar koguaeg uut.Oleks see siis kerge nokkimine oleks ma veel teda seal hoidnud ja jälginud,aga ma ei kujuta ettegi mis talle sisse läks ta ainult ründas seda uut :( Sellepärast pidingi teda väiksemasse akvaariumisse üle tõstma.
Toitu lähen homme poodi vaatama :) aga millal see rebukott neil ära tuleb vms? Ehk siis millal ma saan/pean maimusi toitma hakata?


Üles
 Teema pealkiri: Re: Natukene Guppydest :)
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2014 08:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Skalaar on territoriaalne kala ja kaitseb oma territooriumi. Ilmselt oli vana (esimene) omad piirid ära määratlenud. Lisaks veel, kui satuvad mõlemad näiteks isased olema (hullem variant minu arust, kui kaks emast), siis ka kisma majas. Kaks skalaari 100-sesse on ka palju. Ideaalne oleks paar saada, aga poest suht raske leida, kuna nad müügis väga pisikestena. Peaks tunde akva ees passima ja jälgima kes kaks siis ikkagi kokku hoiavad.

See rebukott minu teada ei tule ära, vaid saab tühjaks tarbitud (söödud). Vist 3-4 päeva kulub selleks. Pole ise niimoodi selle pilguga jälginud. Tänaseks olen eluspoegijatest loobunud.

_________________
KIIREMAKS kontakteerumiseks palun pöörduda OTSE privaatposti.


Üles
 Teema pealkiri: Re: Natukene Guppydest :)
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 31, 2014 12:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Okt 15, 2003 04:15
Postitusi: 494
Pildid: 2
Asukoht: Harjumaa
Natuke hilinenud postitus, aga ... vett võiksid maimudel kindlasti iga päev vahetada, eriti kui sul Ampullaria tigu seal sees on - Ampullaria on päris suur vee saastaja oma väljaheidetega.

_________________
450L taimeakvaarium
Hemigrammus ocellifer
Paracheirodon axelrodi
Trigonostigma heteromorpha
Krevetid


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver