foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mure emase Gupyga.
PostitusPostitatud: Reede Mär 04, 2011 07:47 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Dets 08, 2010 03:55
Postitusi: 92
Asukoht: Võru
Mul on emane Gupy tiine.Ta pole kolm kuud poegi välja lasknud.Muidu käitus ta normaalselt sõi ja tegi kõik,kuid nüüd märkasin ,et vahepeal kaldub ta ära ühelepoole.Ujub ja ujub ja järsku kaldub,siis keerab ennast sirgeks tagasi ja ujub edasi.Milles seineb probleem?

Akva on 26l.
Temperatuur 26-27 kraadi
Akvas on : 3 Tetra neooni,1 tigu, krevetid,3 mõõgut ja 7 Gupyt,kellest 3 on 1cm maimukesed.Ahjaa 1 mõõgumaimuke ,kes on kõver ja tal tundub nagu uimed oleksid otstest lõhenenud,Kas sellele on ka mingit vastust?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 04, 2011 09:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 12:18
Postitusi: 92
Pildid: 0
Asukoht: Tallinn, kesklinn
Kui emane gupi ei poegi, võib põhjus olla stressis. Stress aga on kahe teraga mõõk - seda võib ka kasutada sünnituse esilekutsumiseks: näiteks 30% veevahetus võib sünnituse esile kutsuda. Või siis teine variant on hoida emast gupit 48 tundi söömata.
Tasakaaluprobleemidel võib lisaks sündimata poegadele aga olla lugematul hulgal põhjusi mh võib see tuleneda ujupõie või tasakaaluorgani kahjustusest, keskkonnamõjudest (näiteks paistab valgus akvaariumisse ainult küljelt), ka parasiitidest või väärast toitumisest.
Soovitaksin kõigepealt tähelepaneliku vaatluse abil kontrollida, et veekeemia on korras, toit kvaliteetne ja ei esine tunnuseid parasiitidest ega muudest haigustest. Seejärel võib proovida veevahetust ja 48 tunnist dieeti.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 04, 2011 10:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
D3LL-i soovitustele veel lisaks, et ka vee temperatuuri suuremat sorti muutmine (tavaliselt soojemaks), aitab poegimisele kaasa. Lisaks on veel gupidel oskus poegimist kinni pidada, kui keskkond (veeparameetrid näiteks) pole nende arust sobiv ega usaldusväärne.

Johannakalad - mida tähendab "käitus ta normaalselt sõi ja tegi kõik". Mis on kõik? Kas ta näiteks ikka kakib ka? Kui ei kaki, siis on kõht kinni ja selle raviks taas omad vahendid.

Ja tiba palju on Sul kalu selles pisukeses akvas. Veenäite tahaks! Mida testid näitavad?


Üles
 Teema pealkiri: .
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 05, 2011 07:32 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Dets 08, 2010 03:55
Postitusi: 92
Asukoht: Võru
Kahjuks suri see kala ära.eile olid tal tasakaaluhäired ja täna kui vett vahetasin,nägin teda surnuna.uurisin teda natuke,siis kui ta surnud oli juba.Ta oli nagu täiesti tavaline kala aga soomusid oli nagu puudu.Mul täpselt samasugune tiine Gupy ka teine.Kas peaksin kõrgendama vee temperatuuri,et ta pojad ruttu välja laseks ära .Mingi 27-28 kraadi peale?Äkki juhtub temaga sama.Mida ma peaksin tegema ,ma ei taha rohkem tiineid Gupysi kaotada.Ka tema pole kolm kuud poegi välja lasknud.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 05, 2011 11:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 12:18
Postitusi: 92
Pildid: 0
Asukoht: Tallinn, kesklinn
Kontrolli kindlasti vee keemilisi näitajaid. Tundub, et sul on tõesti liiga palju kalu ühes 26l akvaariumis. St, et ilmselt on vee happelisus ehk pH, ilmselt ka lämmastikuühendite arv liiga suur.
Kindlasti vahetada 30% veest uue vastu igal nädalal.


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver