foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 1 postitus ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 02, 2013 10:07 
Administraator
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Juul 13, 2003 02:28
Postitusi: 795
Pildid: 0
Asukoht: Tartu
Suurematel akvadel on välisfiltri ühendamiseks mõistlik kasutada põhjaläbiviike, aga ei ole seni näinud sobivat pinnakoorijat, mida sellisesse süsteemi liita. Ehituse poolest on hea konstruktsiooniga see : Fluval surface skimmer :http://www.aquariumguys.com/fluvalskimmer.html aga väga ebamugav on ühendada ja visuaalselt ei ole ka suurem asi vaadata. Kui akval on 3D taust, jääb selle taha ja ei ole häda, aga päris vabas vaateväljas ei ole nagu sobiv. Nuputasin jupp aega, mis teha. Alguseks viskasin kõik need Fluvali skimmeriga kaasas olnud pudinad ära, et ei tuleks kiusatust neid kasutada. Ainus tuntavalt elujõuline komponent oli see läbipaistvast plastist ujuk, selle jätsin alles. Järgmine samm olid Hobby rohelised torud: 22 ja 24 mm


http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/n ... temartic_e


Torude läbimõõdud sobivad sellise asja koostamiseks :
Pilt

ujuk istub väga täpselt 22mm toru sisse :
Pilt

kummirõngas ujuki jala peal on selleks et mingi vooluresonantsi juures ujuk liiga palju üles-alla hüppama ei hakkaks. Ujuki servast võtsin 4 "hammast" vähemaks, korjab sodi paremini.


24 mm toru asub allpool ja on 20cm pikk:
Pilt

Alumise jämedama toru ülemises otsas (punane ring) on fööniga kuumutamisel tehtud väike kitsendus, mis torude asendit fikseerib. (Ajasin toru peale väikese kummirõnga, fööniga kuuma, pärast rõngas maha - ok) Toru alumises otsas on kinnituseks kahest otsakorgist http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/n ... 8j7aOAjT1N


tehtud keermega muhv, mis kinnitub põhjaläbiviigu külge. (Ma saan aru küll, et korralikke asju ei ole ilus ara lõhkuda ja auklikuks puurida, aga siin on praegu oluline lõpptulemus :) :
Pilt

Korgid otsapidi kokku liimitud. toru alumises servas on augud (punane ring) toru on kinnitatud muhvi külge epoksiidliimiga. Hobby torud on õhukese seinaga (vähem kui 1mm) ja natuke vedela olekuga, mitte sellised tugevad nagu Eheim või JBL torud. Nii tehtud kinnitus, kus liim läbi aukude korgi sisekeermega seotud, on tugev ja jääb korralikult pidama.


alumises torus on puuritud veel 3*7 4mm auku millest vesi filtri poole läheb. Selline läbivooluava on piisav 1000L/h vee läbivoolu tarvis ja reguleerimine käib ülemise toru nihutamisega, mis muudab alumise otsa läbivoolu.


Põhjaläbiviik on ka sealtsamast aquaristikshop.com tellitud, kummalgi pool 3/4 keere:
Pilt

kraanid ja 16/22 vooliku liited on metallist (mis on vaieldav, nagu tavaliselt, aga ei ole näinud et sellest mageveekastis mingit probleemi oleks) ja toodud kohalikust poest:
Pilt

Selle kraaniga koos oli ka kummitihendiga kiirliide, nimetatakse vist Ameerika mutter mis tundus väga asjakohane. Filtri voolikut on sellise liitega lihtne lahti võtta.


Üks pilt veel filtri tagasivoolust, selline onamoodi "flööt", mis veepinda liigutama ei hakka, mõeldud lihtsalt veevoolu hajutamiseks. Kinnitus tehtud sama, mis sissevõtu poolelgi:
Pilt

Sellise asja head omadused: lihtne, töökindel ja mugav hooldada, ei häiri silma. Kogu toru saab ülalt keerates ära võtta ja tagasi kruvida. Läbipaistev toru oleks parem aga ei ole seni leidnud sellist mõõtu. Reguleerimiseks ja puhastamiseks ei ole vaja sukelduda. Nähtud pinnakoorija läheb 70cm kõrgusega kasti.



Ehitas: käpik


Üles
 [ 1 postitus ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver