foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 1 postitus ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Akvaariumi kaane ehitus
PostitusPostitatud: Reede Aug 30, 2013 04:36 
Administraator
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Juul 13, 2003 02:28
Postitusi: 795
Pildid: 0
Asukoht: Tartu
Akvaariumi mõõtmed 80cm x 40cm x 50cm Vineer pärit OÜ Aarto ärist, valgustuse jupid SLO & Effex. Värv värvikeskusest ja kruvid-nurgad K-rautast. Eelarve umbes 1500 krooni (1200 krooni ballast + lambid + pesad + juhtmed; 130 krooni vineer; ~100 krooni kruvid + nurgad; ~ 100 krooni värv).
Pilt

Vineer on 8mm. Kuna niiskuskindlat parasjagu müügil ei olnud, võtsin tavalise. Lootsin, et piisavalt üle värvides on ka veekindlus piisav. Tagantjärgi tarkusena võin öelda, et oleks pidanud otsima ikkagi veekindlat või põhjalikumalt värvima, kaane pealmine osa on natuke niiskuse käes kooldunud. Aga ei midagi jubedat. Järgneval pildil siis kogu krempel kokku kruvitud. Kuna lõikamisel ja kruvimisel kasutasin liiga palju silmaga mõõtmist, siis asi ka natu nihu sai... samas, ega looduses ka täisnurki ei esine :)
Pilt
Siin pildil on siis näha raami külge kruvitud ribad, mille peal kogu kaas püsima hakkab. See on koht, kus kruvidega koonerdada ei tohiks.. tagajärgi võib igaüks ise elavalt ette kujutada.
Pilt
Esimene proov, sobib küll. Algse projekti järgi oli plaanis lampide ja vee vahele paigaldatav klaas toetada kaane küljes olevatele toetusribadele, kuid otstarbekam tuli klaas otse akvaariumi peale toetada, nii ka jäi.
Pilt
Päev hiljem, sama asi juba värvitud kujul. Värvimiseks kasutasin aerosool-nitrovärvi. Võibolla mitte just kõige õnnestunum valik, kuid vähemalt mugav värvida.
Pilt
Niiskuskindel pesa koos alusega. Nende plekkdetailide (4tk) valmistamiseks kulus terve õhtu. Doonoriks vana arvutikorpus. Kahjuks läheb niiskuskindla pesa idee kaduma (juhtmed teisel pool kaant/plekki vms), kuna ma ei leidnud piisavalt suurt plekktahvlit ja pidin piirduma väikeste tükkidega.
Pilt
Juhtmestamine. Kui asi kokku sai, ei hakanud see tööle :( Effexis vahetati ballast välja ja ühtlasi tegid boonusena ka uue juhtmestuse (uus skeem on erinev). Lohutan ennast mõttega, et mina olin kõik õigesti teinud ja viga oli globaalsemat mõõtu (effexi omad ei osanudki lõpuks öelda, miks see 4x18w ballast ei jõua käivitada 4x18w lampe).
Pilt
Uus juhtmestus, made by Effex. Ballast ka uhkem, samas umbes sada krooni kallim. Põhiline siiski, et nüüd töötab korralikult.
Pilt
Kõik kokku kruvitud ja paika sätitud...
Pilt
... ja töötabki!
Pilt
Siin pildil on juba lisatud reflektorid ja pritsmete vältimiseks klaas.
Pilt
Ongi kõik. Tagantjärgi mõeldes oleks mõnedki asjad teisiti teinud, kuid ei midagi olulist.

Artikli autor: Andres Jalak


Üles
 [ 1 postitus ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver