foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Külasta merevee foorumit
Tänane kuupäev Esmaspäev Apr 19, 2021 10:06

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



Tee uus teema Vasta teemale  [ 185 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 23, 2007 10:53 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Igasugu parameetrite seriali pidi väljastamine ja sinna täiskuupäeva lisamine on tegelikult väga lihtne ja selle vist teen ära. Peab vaid loogilise ja mugava saatmise formaadi välja mõtlema. Oma küsimusespidasin silmas seda, et kas kuu ja aasta peaks olema ka mingi lambi vms. lülitumisaja juures. Hetkel loobun sellest, mälu niisama raisata pole ka mõtet. Ja ega pole vist tõesti vajadust lülitada nt. valgustust sisse ühel ja välja teisel aastal...


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 24, 2007 01:18 
Eemal
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 19, 2004 03:35
Postitusi: 263
Asukoht: tallinn
mina isiklikult loodaks mingil perioodil asja kasutama hakata vähemalt selles osas mis ta hetkel tegema peaks :D ex siis tule ka paremaid ideid ja uusi versioone lihtsam ka teha kui teada, et vana osa juba toimib?
kas keegi teab kah palju igasugused lisavidinad selle systeemijaoks maksma lähevad ja kust neid kõiki saada..temp andurid..vee andurid..ph jne...?
serial yhendus olex tegelikult suht huvitav saab kodus täpselt jälgida andmete muutumist neid lihtsam tabelisse panna ja graafikuid teha...netti panna ja teistele jagada kah

_________________
http://www.akva.ee
Lisainfo:
info@akva.ee
55 904 954


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 24, 2007 01:38 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Soovita siis, kuidas oleks parem inffi seriali pidi väljastada (kui tihti, mida jne). Mõte oli selline: süsteemis on (kasvõi virtuaalne) logidevice, kuhu saadetakse alati kõikmõõtmiste tulemused. Neid võib olla päris palju, termomeeter lubab füüsiliselt ennast lugeda iga 0.75 s tagant. Ega ma võlgu jää kah :)
AquaBus'i mööda hakatakse saatma teateid erinevatele seadetele (lisavidinad nagu lambid, filtrid, mõõtevahendid, alarmseadmed jne). Seadmed võivad olla kontrolleri sisemised (nagu momendil) ja ka hiljem lisatavad. Lisavidinate olemasolu päritakse neilt arvatavasti iga sekundi tagant. Selline lähenemine lubaks teha asja päris paindlikuks.
Üks lisavidin võiks minu meelest olla logiseade, kuhu saadetakse omaniku määratud mõõtmistulemused ja pidevalt (või teeks selle aja ka muudetava?)
Seega saaks Bus'ile istutatud lauaarvuti sõnumite seast välja filtreerida endale olulised (logi info) ja need salvestada. Eeldab veidi progemist aga ma teen ka oma versiooni koodist, kui sinnamaani jõuan. Kui keegi teab nimetada mingeid juba olemas olevaid akvaariumi "päeviku" programme, oleks tore. Siis saab koodi neile sobivaks seade.
Kunagi tuleb kontrollerisse ka oma veebileht aga...sinna löheb veel aega.
Senine versioon hoolitseb mu Tipi akva eest juba mõnda aega. Kõik toimib kuid veetaseme andur pole hea. Näit sõltub tugevasti ühenduskaabli valikust. Lahendus: viia teimeri kivi otse andur juurde ja muuta veidi koodi.
Uues versioonis on asi ringi tehtud.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 24, 2007 09:58 
Eemal
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 19, 2004 03:35
Postitusi: 263
Asukoht: tallinn
andmete kogumine oleks vajalik 2..3 korda päevas siis saab näha hiljem kuidas päeva ..öö jooksul erinevad näidud muutuvad..ph temp..ja kõik muu mida see aparaat hiljem peaks suutma mõõta..kh, co2 jne.

_________________
http://www.akva.ee
Lisainfo:
info@akva.ee
55 904 954


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 24, 2007 07:03 
Eemal
Meremees
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Veebr 25, 2004 07:38
Postitusi: 305
Asukoht: Göteborg
Logi edastamine jadaliidese kaudu on ajast ja arust, uuematel arvutitel seda enam polegi. Kuidas oleks otse USB mälupulgale kirjutamisega? Formaadiks võiks olla CSV (Comma Separated Values), esimeses reas parameetrite nimetused, edasi igal real timestamp ja väärtused. Lihtne töödelda ja saab tõmmata igasse tabelarvutusprogrammi.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 24, 2007 07:56 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
CSV on hea mõte!
Sellel versioonil tuleb ainult serial, edasi plaanisin kasutada MMC-kaarti (väike mõõtudelt, suur mahult ja vähe koibi). MMCd oskan kasutada, mälupulga jaoks on vaja USBd,millega suhtlemine on mõttetult keerukas.
Serialporti kahjuks tõesti enam pole aga on konverterid.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 28, 2007 09:33 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Ma ei tea, paljud teist kirjeldatud vidinat ehitanud on (või kas üldse on) või seda plaanivad kuid pean oma kohuseks avaldada seni leitud vead koodis ja skeemis.

Senise ver. AQUA-4P leitud koodivead
- level 0 (lukus): kui vajutada nool üles, kuvab tühja ekraani. Kokku EI jookse aga kuva taastamiseks peab menüüdesse minema ja enne lahti lukustama (isegi kui oli lukust lahti) - PARANDATUD
- kiirmenüüdest põhi- ja abivalgus välja visata (ei saa sujuvalt juhtida nagunii, asemele vent ja söötja) Ei ole viga vaid "feature", parandus tuleb ainult uues versioonis;
- termomeetri märgi järgi vea määramine vale - PARANDATUD
- soojendus plingib kui error!? Peaks olema OFF - ei ole kriitiline, parandus uues versioonis
- kiirmenüüs olles ei taasta peale vea kirje lugemist kiirmenüü näitu - ei ole kriitiline, parandus uues versioonis
- aja sättimisel üle piiri alla suunas, asendab 1 võrra väiksema numbriga - ei ole kriitiline, parandus uues versioonis
- ületemp. lülita max. võimsusele -> tegelikult lülitab hoopiski VÄLJA!!! PARANDATUD

Raud (skeem)
- palun asendada termoanduri 4,7k koormustakisti väärtusega 1k! Lugemise stabiilsus kasvab tunduvalt!

Service Pack 1.0 ;) parandatud koodiga tuleb kohe varsti, testin veel paar päeva,et leida võimalikke anomaaliaid.

PS. Kuulsin, et keegi pidi kasutama E-pikendust oma akva juhtimiseks. Teda võiks huvitada asjaolu, et tegin vidinale juurde 8 digisisendit ja väljundite juhtimise kontrolli. Kui kedagi veel huvitab, panen koodi oma kodukale üles.

[/b]


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 28, 2007 09:34 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Ma ei tea, paljud teist kirjeldatud vidinat ehitanud on (või kas üldse on) või seda plaanivad kuid pean oma kohuseks avaldada seni leitud vead koodis ja skeemis.

Senise ver. AQUA-4P leitud koodivead
- level 0 (lukus): kui vajutada nool üles, kuvab tühja ekraani. Kokku EI jookse aga kuva taastamiseks peab menüüdesse minema ja enne lahti lukustama (isegi kui oli lukust lahti) - PARANDATUD
- kiirmenüüdest põhi- ja abivalgus välja visata (ei saa sujuvalt juhtida nagunii, asemele vent ja söötja) Ei ole viga vaid "feature", parandus tuleb ainult uues versioonis;
- termomeetri märgi järgi vea määramine vale - PARANDATUD
- soojendus plingib kui error!? Peaks olema OFF - ei ole kriitiline, parandus uues versioonis
- kiirmenüüs olles ei taasta peale vea kirje lugemist kiirmenüü näitu - ei ole kriitiline, parandus uues versioonis
- aja sättimisel üle piiri alla suunas, asendab 1 võrra väiksema numbriga - ei ole kriitiline, parandus uues versioonis
- ületemp. lülita max. võimsusele -> tegelikult lülitab hoopiski VÄLJA!!! PARANDATUD

Raud (skeem)
- palun asendada termoanduri 4,7k koormustakisti väärtusega 1k! Lugemise stabiilsus kasvab tunduvalt!

Service Pack 1.0 ;) parandatud koodiga tuleb kohe varsti, testin veel paar päeva,et leida võimalikke anomaaliaid.

PS. Kuulsin, et keegi pidi kasutama E-pikendust oma akva juhtimiseks. Teda võiks huvitada asjaolu, et tegin vidinale juurde 8 digisisendit ja väljundite juhtimise kontrolli. Kui kedagi veel huvitab, panen koodi oma kodukale üles.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 07, 2007 01:41 
Eemal
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 19, 2004 03:35
Postitusi: 263
Asukoht: tallinn
on ka miskeid uudiseid:D?
kuidas prooviversioon töötab?

_________________
http://www.akva.ee
Lisainfo:
info@akva.ee
55 904 954


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 07, 2007 08:58 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Põhimõteliselt küll. Vanad vead ka fiksitud. Hakkasin uut mälujaotust ja menüsüsteemi tegema ning viimase juurde jäin pooleli. Hetkel on tööasjadega päris kiire olnud.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: :D
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 21, 2007 03:05 
Eemal
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 19, 2004 03:35
Postitusi: 263
Asukoht: tallinn
tere flech:D ma vist ainus kes asjavastu huvi tunneb...aga kas suvel kah miskit muutunud on?
tervates

_________________
http://www.akva.ee
Lisainfo:
info@akva.ee
55 904 954


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 22, 2007 08:11 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Paraku pole aega olnud sellega tegeleda :( Ehk varsti jälle... pooleli ei jäta kindlasti.
Kas kellelgi on vahepeal uusi mõtteid tekkinud massina omaduste kohta?


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 03, 2007 10:54 
Eemal
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Jaan 24, 2005 05:07
Postitusi: 220
Asukoht: Tallinn. Monte-negro.
Felch, suurtööstus on sinust ette jõudnud :)

http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?userid=JctQclRJP20EmoA10xpjnnEXzhT3K4wMcfZ&f=NR&c=688001&t=temartic_e

http://www.ghl-kl.de/Produkte/Aquaristik/Download/Manual_ProfiLuxII_V304.pdf

_________________
http://akva.karahh.pri.ee


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 03, 2007 01:16 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Ega ma nendega võistelda püüagi. Aga mõne nende hea lahenduse san ehk oma karbikese peal ära katsetada ja rakendada.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 03, 2007 02:56 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5903
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Tööstuslikud lahendused on ammu eksisteerinud ( http://www.automatedaquariums.com/ , http://www.neptunesys.com/ jms.), selles pole midagi uut. Kui ise teha siis saab teha aga täpselt sellise nagu ise tahad ning ka rahaliselt on märgatav kokkuhoid, tegemise rõõm veel pealekauba.


Üles
 Profiil Isiklik album  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 185 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

Hüppa:  
cron
POWERED_BY
et 3.0.10