foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Külasta merevee foorumit
Tänane kuupäev Laupäev Mai 15, 2021 08:40

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



Tee uus teema Vasta teemale  [ 185 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 13, 2006 02:15 
Eemal
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Aug 08, 2004 11:02
Postitusi: 93
Asukoht: Tallinn
Felch'i AquaBus'i idee on kena, aga kas on mõtet uut siini leiutada? USB on ammu olemas ja töötab. Toetab igasuguseid huvitavaid rakendusi nagu plug-and-play ja võib väiksema mooduli ära ka toita. Ja kui kontolleril USB porte ei jätku, saab pisikese ja odava HUB-iga neid alati juurde teha.

Siis võib veebiserveri ka hästi lihtsalt lahendada:
http://www.webservusb.com/


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 13, 2006 05:01 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Vaatame, mõtleme... Minu idee on MITTE ühendada seadme külge mingeid arvuteid. Tähendab, nad võivad ühenduda (hiljem ehk) aga asi peab ise käima, kogu ilus. Olema lihtne, väike jne. Kes see ikka tahab mingit arvutit akva alla lohistada.. ;)


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 07, 2006 10:40 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Kaevan vana teema jälle üles, sest hakkasin uuesti asjaga tegelema. Koodi kirjutamise käigus jooksis juhe kokku järgmise probleemi juures.
Nimelt suudab kontroller (juba) juhtida sujuvalt kahte LED-iluvalgustit, ventilaatorit ja üldvalgust, kui selle ehitus seda lubab. Vastavalt ette antud lülitumisviitele keeratakse vidinad õigel ajal nõutud väärtuseni ja sobival ajal jälle nulli (ka sujuvalt, viiteaeg on esialgu üks ja seesama).
Tahtsin teha kiirreguleerimise võimaluse: valid 1 klahviga sättitava seadme (nt. sinine LED) ja kahe nupuga muudad heledust (rohkem/vähem). Hüva.
Aga mida peaks Teie arvates sinine LED(või muu seade) edasi tegema? Jäämagi selle väärtuse juurde? Võtta mingi aja (kui pika) möödudes omaks eelnevad seaded? Või kirjutada reguleeritud heledus edaspidiseks väärtuseks, mis õige aja saabudes ette võetakse?
Ja kui nt. peale sellist käsitsi reguleerimist saabub kasvõi 10 s möödudes plaanijärgne aeg vidinat üldse välja lülitada, kas siis kontroller peakski nii tegema või kuidagi teisiti?
Tähh heade ideede eest!
/F


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 08, 2006 12:32 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5911
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Felch kirjutas:
Vaatame, mõtleme... Minu idee on MITTE ühendada seadme külge mingeid arvuteid. Tähendab, nad võivad ühenduda (hiljem ehk) aga asi peab ise käima, kogu ilus. Olema lihtne, väike jne. Kes see ikka tahab mingit arvutit akva alla lohistada.. ;)

"Arvuti akna alla lohistamine" saab muide uuemate pulkade korral hoopis uue värvingu, ntx AMD Geode™ LX EPIC - oleks neid vaid mõistliku hinnaga saadaval, ostaks endalegi. Iseasi et akva juures oleks see riist selline kahuriga varblaste laskmine et prose langeks ilmselt igavusest masendusse...
Aga küsimusele vastuseks - kui sinisest ledist jutt siis tunduks mõistliku variandina ntx tunni aja pärast väljalülitumine. Mõte selles et sinine led ilmselt oleks öövalgus ning ega seda öö otsa nagunii viitsi vahtida, milleks siis akva asukaid häirida.


Üles
 Profiil Isiklik album  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 08, 2006 10:04 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Tegelikult ma ise kalduks selle poole, et käsitsi sisse näpitud väärtused jääksid edaspidi kehtivateks. Sinine ja punane LED on vaid näited, sinna võib keegi ühendada midagi muud, mis töötab 12V pealt ja tahaks sujuvat juhtimist.
Aga 1h taimer on ka hea mõte - kui sinine tuli keerati sisse peale tema ametlikku väljalülitumisaega, jääks ta muidu tõesti põlema kuni uue OFF-aja saaabumiseni (max. 24h).

Kas keegi pakub veel kavalama lähenemise?

/F

Toimetatud: Tundub, et Reinu soovitus on ikka kõige targem. Koodi valatud.
Aga väikestest tööstuslikest kontrolleritest rääkides: http://www.zworld.com
Progetakse C-keeles aga selle peab ostma (antud asjale iseloomulik).


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 16, 2007 01:03 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Õhtast!
Kontrolleri koodi preliminäärne :) versioon sai valmis. Korkisin pudeli karastusjooki lahti ja panin põhiomadused kirja. Midagi erilist ju pole aga kas mitte Karahh ei öelnud et oleks vaja karpi, mille võib kappi panna ja sinna unustada - majandab ise. Umbes seda ja prose väheldast mälu mahtu silmas pidades silmas pidades saigi kood kirjutet.
Link kirjeldusele: http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/kontroller.pdf
Link esialgsele skeemil (mõned muudatused on veel ära märkimata, jõuosa skeem on hetkel isegi alles paberi/pliiatsi formaadis...): http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page625.htm
Kuna kood pole veel 100% testitud, ei paneks teda hetkel üles. Küll aga oleks tore, kui keegi leiaks loogikast mingi vea või huvitava lisa/täienduse ,mida saaks juurde kirjutada (arvestage siis, et prose koodimälu on sisuliselt täis...aga hea märkuse puhul annab alati midagi optimeerida)
/Felch
PS Uus versioon koos Ph, netiühenduse jms-ga tuleb DIN-liistule monteeritavasse korpusesse mõõdus 3M või 4M.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 24, 2007 10:39 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Õhtast!
Kodeerimisel tekkis pisike mure ja otsustasin Suurelt Ringilt nõu küsida. Niimelt sai kasutatava prose mälu täis... Rohkem ei mahu, no ...lihtsalt ei mahu. Mis sellest, et kirjutasin assembleris, mitte mõnes kõrgkeeles.
Mul vedeleb sahtlis ka tiba suurem prose aga poest ostes on ta ligi 2* kallim: ca 90 raha umbes 160 vastu. Kui nüüd võtaks kätte ja teeks asja teisele prosele ringi (PIC16F876), kas sellest oleks kaasakvaristidele abi (kallis või nii)?
Põhilised puudused senises koodis:
- puudub võimalus saata avariiolukordade kohta teateid nt. GSM võrku;
- veetaseme mõõtmise parandused ei mahu ära, sisuliselt kasutu funktsioon;
- sujuvalt reguleeritavad väljundid (LED-valgustid, ventilaator) ei ole päris sujuvad, natca väreleb.
- ei ole lootustki teha seadme heledust/pöörlemiskiirust/soojust jne sõltuvaks ajast. Seni saab küll igale asjale seade kuni 4 aega aga võimsus on kõigile aegadele ühine.
- Dimmitavate ballastide juhtime ei mahu samuti ära, saab vaid sisse/välja lülitada;
- noh, natuke hingamise ruumi võiks ka jääda...
Või avaldaks koodi koos puudustega ja läheks kohe üle vingemale variandile, kus saab teha kõike, mis pähe tuleb (nagu algses "siniste tulede" variandis)?
Nõuandeid, ideid?
Tähh!
/Felch

Toimetatud: uus prose annaks 2* rohkem ruumi laamendada....


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 24, 2007 11:05 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5911
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
90 ja 160 vahe pole minu meelest küll nii suur et põdema paneks. Kes asja ette võtab küllap arvestab et pisut kulusid kaasneb, kui võrrelda igasugu muude pulkade hindadega on see ikkagi üsna köömes.


Üles
 Profiil Isiklik album  
 
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 28, 2007 06:31 
Eemal
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 19, 2004 03:35
Postitusi: 263
Asukoht: tallinn
tere pooldan ka seda suurema m'luga versiooni sest ..akva yldiste kuludega v]rreldes on see ju v'ga v'ike osa...
me juba ammu ootab suure suure huviga selle asja valmimist..

_________________
http://www.akva.ee
Lisainfo:
info@akva.ee
55 904 954


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 28, 2007 08:28 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Tegelikult optimeerisin veel natuke ja sain asja paremaks.
- PWM-regulaatorid (2 LED-valgustit ja ventilaator) enam ei värele;
- veetaseme jälgimine töötab;
Endiselt ei mahu ära GSM alarmid (aga ma optimeerin veel paar korda üle),
ei ole võimalik seada mingile seadmele erinevatel aegadel erinevaid võimsusi (heledus, temperatuur). On seda üldse vaja? Kena oleks, seda küll.
Seega mõtlesin, et "avaldan" nüüd koodi ja skeemid. Olgu vidina nimeks kasvõi Aqua-4P ja las ta jääbki nii. Parandan ainult võimalikke vigu koodis, juurde siia enam ei ole mõtet midagi pusida- ei mahu. Ja vaheversioonil pole vist erilist mõtet - parem teha juba kohe võimsam tükk.
Skeemid on üldiselt needsamad, mis mu kodukal juba on, pisikesed muutused tulid sisse. Panen lõpliku versiooni ilmselt homme üles (sest kodust üle ftp on vastikult aeglane ja side katked ajuti).

Uude versiooni plaanisin pista PIC18F452-e või 4550. Tahan talle teha LANi pordi (saab võrku pista ja sedakaudu seisundit vaadata/muuta). Aquabus tuleb ikka kah.
Meremeeste heaks soovitas akvarist AK teha valgustuse sõltuvuse kuu faasidest, Ph ja ORP mõõteelektroodid ja CO2 klapi juhtimise.
Huvilised võiks siinkohal veelkord kirja panna kõik "sinised tuled", mis uuel versioonil peaksid olema. Ka eriti sinised. Siis on hea mälu mahtu ja proset valida.
Asi ise peaks mahtuma standartsele DIN-liistule kinnituvasse korpusesse. Mõõt arvatavasti 6M, siis jääb ruumi.
Mida arvate?


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 28, 2007 11:22 
Eemal
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Dets 30, 2003 12:49
Postitusi: 134
Asukoht: Rakvere
teema juba päris pikk ja seepärast küsin, et kas automaatne veevahetuse juhtimine on/oli ka plaanis?


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 29, 2007 03:22 
Eemal
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 19, 2004 03:35
Postitusi: 263
Asukoht: tallinn
tere meremeestele oleks tegelikult vajalik v'hemalt 2x vee andur ning 2x magnet klapp...ph,orp,temp,gsm teavitus kindlasti, s;;tmis automaadi juhtimine, lisandite pumba juhtimine 2-4x, ventikate sisse lylitus vastavalt tempile?..valgusega koos, 5x taimer valgustuse jaoks(2xHQI, 2xT5, 1x sumba valgus),v]iks salvestada k]ik andmed n'iteks usb pulgale et saaks p'rast n'iteks excelis graafikuks teha? valgustuse v]iks panna ka n'iteks s]ltuvaks p'ikese t]usu ja loojumise tsyklist kuskil indoneesia kandis?Lisaks GSM-ile v]iks olla asi ka netist n'htav kui tuleb kaabli yhendus?veel v]iks olla n'iteks aku systeem et kui vool 'ra l'heb siis saadab selle kohta ka s]numi!,Nendele kellel ei ole tunze pumpasid v]iks olla olemas ka pumpade sisse v'lja lylitamine s;;tmise ajaks v]i siis lainetuse tekitamiseks,

_________________
http://www.akva.ee
Lisainfo:
info@akva.ee
55 904 954


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 29, 2007 08:58 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Kert kirjutas:
teema juba päris pikk ja seepärast küsin, et kas automaatne veevahetuse juhtimine on/oli ka plaanis?

Esialgu ei plaaninud. Ei tea sellest suurt midagi, seepärast ei oska seda ka kontrollerile selgeks teha....
Nagu ma aru saan, peab olema võimalus tüürida karja magnetklappe (220V). Ja ilmselt on ka mingi täpne veetaseme andur?
Kas CO2 jaoks kasutatavad magnetklapid töötavad samuti 220V pealt ja mis algoritmi järgi neid tüüritakse?


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: ...
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 29, 2007 09:01 
Eemal
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3703
Asukoht: Tallinn, Nõmme
RyDos kirjutas:
...v]iks salvestada k]ik andmed n'iteks usb pulgale et saaks p'rast n'iteks excelis graafikuks teha?...

Andmed...s.t. temperatuuri, veetaseme, Ph jne mõõtetulemused? USB-le ma ei oska kirjutada aga nt. MMS-le saab kenasti.
Kas kõik mainitud seadmed töötavad 220V pealt või on ka 12V tahtvaid?


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 29, 2007 12:48 
Eemal
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 19, 2004 03:35
Postitusi: 263
Asukoht: tallinn
tere magnetklapid on jah 220V toimivad nii et lylitab kinni ja lahti...
mere akval v]iks vist ka vent olla 220V peal aga kui v]imalik v]iks lisada ka 12V varjandi...

automaatne vee vahetus..saab toimima panna kahe magnet klapiga ning 2 vee andurit..yks klapp laseb vett v'lja kuni andur ytleb et otsas on ning teine klapp laseb vett peale kuni andur ytleb et t'is on...'ravool kanalisatsiooni ning uus vesi mingist anumast kus juba sool segatud.

_________________
http://www.akva.ee
Lisainfo:
info@akva.ee
55 904 954


Üles
 Profiil  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 185 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

Hüppa:  
POWERED_BY
et 3.0.10