Miks mitte kasutada sellist isetehtud lahendust, kui keldrist on kallimad osad lihtsalt võtta. Iseasi on tv viidatud metalli pobleem.
Olen ka mina nöörfiltrit katsetanud ja jõudnud järeldusele, et hinna/effektiivsuse/mugavuse/vaiksuse suhe on olematu.
Küll ei ole mul õnnestunud kasutada 1800/L pumpa (antud juhul pea kõrgust ei tea, seega tegelik effektiivsus jääb saladuseks).
Ma katsetasin AM or2500-ga ning tunze 040-ga.
Mõlemal puhul on mehhaanilise filtratsiooni jaoks mõistlikum kasutada mingit sisemist filtrit, näiteks AM PF1000.
Hinda peaks tal olema uuest peast kuskil 10-15 euri kanti ning võimsus 1000 L/H - kuna ta on sisemine, siis puhtana ta seda ka peaaegu annab - mõõdetult 20cm kõrgusele ~800L/H.
Ehk siis hind ise on murdosa pumbast, ilmselt jääb nöörifiltri kopsiku tasemele
Puhastamine - kuigi nöörfilter on päratult suurem kui pf1000, siiski on sellise puhastamine tubli jändamine kui süsteemi kraane pole pandud.
Kui aga süsteem on tehtud mugavaks, siis kipub hind minema kanistri kanti.
Seega, nöör on tore asi kuhugi süsteemi integreerida, aga lihtsalt üleasustuse probleemi raviks .... lihtsalt liiga kallis.
Ainus nööri hää omapära on pumba veest väljas asumine, elik suvekuudel ei teki lisasoojust ja urin ei sega kalu.
Üldiselt on targem juba sump teha ja kogu koli akvast ära koristada või kanister osta.
Last but not least sekundeerin Reinule:
Akvaristikas tasuks esitada alati enne küsimus Miks kui küsimus Kuidas.
Kuidas seejärel ikka, kui miksile on vastus leitud.
Elusate hingedega katse/eksitus meetodit kasutada peaks viimane abinõu olema.